8 alimente surprinzatoare pe care le poti pune pe gratar

8 alimente surprinzatoare pe care le poti pune pe gratar
Cand te gandesti la gratar, iti vin in minte carnea, carnaciorii si, mai ales, mititeii. Insa multe alte alimente pot fi preparate pe gratar si sunt sanatoase si gustoase. Iata cateva exemple oferite de medici nutritionisti pentru Webmd.com, conform sfatulparintilor.ro:
 
1. Salata
 

Desigur, salata ti-o imaginezi doar in bol, sub forma de… salata. Nu te-ai gandi niciodata s-o pui pe gratar. Stropeste miezul de la salata cu putin ulei de masline, otet, sare, piper, apoi rumeneste-l timp de trei minute pe gratar. Vei vedea cat este de gustos.
 
2. Pepene
 
Presara putina sare pe feliile de pepene si pune-le pe gratar. Imbinarea aromelor cu mirosul usor afumat va fi de senzatie.
 
3. Pizza
 

Toata lumea stie ca pizza se pregateste la cuptor. Insa la fel de bine poate fi facuta si pe gratar. Iti trebuie doar un blat de pizza din faina integrala, pe care sa-l asezi direct pe gratar (ai grija ca acesta sa fie foarte foarte fierbinte, altfel se lipeste). Cand s-a facut pe o parte, intoarce foaia pe gratar si adauga topping-urile preferate.
 
4. Mango
 
Vrei un barbeque sanatos? Incearca niste mango. Bogat in fibre si vitaminele B6, A si C, mango este un adevarat super-fruct.
 
5. Struguri
 
Atunci cand pregatesti frigarui, adauga pe tepuse, pe langa carnea de pui, boabe de struguri. Aroma va fi deosebita. In plus, te vei bucura de un aport de vitamina A si K.
 
6. Ananas
 
Preparat pe gratar, ananasul are un gust si mai intens. Adauga putin zahar brun si scortisoara pe feliile de ananas cu 30 de minunte inainte de a-l pune pe gratar. Apoi lasa-l cate 5 minute pe fiecare parte.
 
7. Capsuni

 
Iti va placea gustul capsunelor pe gratar. Inainte de a le pune la jar, imbiba capsunele in otet balsamic, apoi presara zahar brun. Nu le tine pe foc mai mult de unu-doua minute.
 
8. Piersici
 
"Alintate" superfructele lunii iulie, piersicile pot fi preparate si la gratar. Taie piersicile in doua, scoate samburii, stropeste-le cu zeama de lamaie si presara un praf de sare, zahar si scortisoara. Apoi pune-le la gratar cu pielea spre jar. Tine-le 3 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta pentru 2 minute.
 
sfatulparintilor.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
278

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
425

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
563

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...