7 plante pentru baile de picioare

7 plante pentru baile de picioare
Vara este cel mai dificil anotimp pentru persoanele cu probleme circulatorii, in special la nivelul membrelor inferioare. Picioarele se umfla, devin dureroase si nicio incaltaminte nu mai este confortabila. Desi li se intampla mai mult femeilor, nici barbatii nu sunt scutiti de problema picioarelor umflate.

Baile de picioare sunt recomandate indeosebi persoanelor care sufera de edem sau picioare reci. Iata cateva plante eficiente in baile de picioare:

1. Ienuparul
Are actiune antireumatica si antigutoasa pronuntata, dilateaza vasele sangvine, imbunatatind circulatia si accelerand metabolismul. In consecinta apare senzatia de caldura, dispare oboseala si sindromul "picioarelor reci", durerile.

2. Rozmarinul
Are actiune antiseptica, imunostimulatoare si tonifianta, inlatura durerile musculare (mialgiile), amelioreaza relieful cutanat, contribuind la regenerarea celulelor, stimuleaza circulatia sangvina cutanata, elimina iritatiile pielii.

3. Hamamelisul
Manifesta efect astringent, bactericid, antiinflamator si analgezic, contribuie la dizolvarea cheagurilor de singe, la reducerea si inchiderea porilor.

4. Castanul-porcului
Amelioreaza microcirculatia, fortifica peretii vaselor capilare ale pielii, are efect de resorbtie, accelereaza circulatia sangelui in vene si imbunatateste tonusul lor, reduce viscozitatea sangelui, incetinind coagularea, ceea ce previne aparitia trombozei. In plus, inlatura spasmele, inflamatia, combate edemul picioarelor.

5. Musetelul
Are proprietati curative accentuate asupra pielii, datorita substantelor active azulena si bisabololul, care manifesta actiune antialergica, cicatrizanta si calmanta, combate inflamatiile, iritatiile.

6. Arborele de ceai
Uleiul arborelui de ceai previne aparitia infectiilor micotice.

7. Menta
Mentolul racoreste si improspateaza pielea, are efect antiseptic si analgezic, este eficient in traume, entorse, inflamatii. Stimuleaza circulatia cutanata, asigurand celulele cu o cantitate mare de oxigen si substante hranitoare.

Amestec pentru o baie cu efect racoritor

Aveti nevoie de brad (muguri, ace sau rasina), tuia (fructe sau frunze), ienupar (fructe sau frunze), menta. La un litru de apa se utilizeaza cate o lingura din fiecare planta. Se prepara sub forma de decoct: planta fiarta timp de 15 minute. Se raceste la temperatura camerei si se strecoara. Si planta fiarta poate fi folosita: se poate aplica pe toata lungimea piciorului (pana la coapse), sub forma de cataplasme.

sanatate.bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
78

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
389

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
136

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...