7 metode de a scapa de mirosul neplacut din locuinta ta

7 metode de a scapa de mirosul neplacut din locuinta ta
Mirosul persistent de mancare poate fi inlaturat cu ajutorul unor ingrediente precum lamaia sau otetul. Galeata de gunoi, o sursa constanta de mirosuri mai putin agreabile, poate fi spalata cu o solutie formata din doua linguri de bicarbonat si o cana de otet fierbinte, proces urmat de clatirea acesteia.

Pentru a ne putea bucura de propriul camin, nu este suficient ca acesta sa fie amenajat conform ultimelor tendinte; pe langa acest factor, este imperios ca locuinta noastra sa fie in permanenta curata si sa aiba un miros placut. Creierul nostru recunoaste si asociaza diferite persoane, obiecte sau locuri cu un anumit parfum, motiv pentru care, de multe ori, atmosfera specifica a caminului nostru reprezinta unul din aspectele care ne determina sa ne atasam de acesta si sa il numim "acasa".

Chiar daca aerisesti in mod constant locuinta ta, exista diferite cauze ce determina sau contribuie la obtinerea unui miros neplacut al acesteia: animalele, mucegaiul, mancarea, fumul de tigara, mobilierul sau finisajele vechi sunt doar cativa factori ce pot duce la aparitia mirosurilor neplacute. Astfel, pentru a putea pastra un parfum placut in locuinta, este necesar sa afli care sunt cauzele mirosurilor urate.

1. In primul rand, pentru ca locuinta ta sa aiba mereu un parfum fresh, este foarte important modul in care se desfasoara procesul de curatenie. Este imperios ca aceasta sa fie aerisita regulat si, mai mult, se recomanda schimbarea lenjeriei de pat si a prosoapelor cat mai des, intrucat constituie o gazda buna pentru bacterii, care produc mirosuri neplacute. Pe langa odorizantele ce se gasesc in comert, pentru a mentine o mireasma imbietoare, poti apela la diverse produse naturale, precum coji de citrice, bete de scortisoara, cuisoare, ulei de levantica, menta sau flori proaspat taiate.

2. Mirosurile cauzate de aparitia mucegaiului sunt cele mai greu de inlaturat. Daca locuinta ta este veche, ar trebui sa iei in considerare refinisarea peretilor, a pardoselii si schimbarea carpetelor. In prezent, pe piata, sunt disponibile produse speciale pentru inlaturarea mucegaiului, ce nu mai necesita frecarea acestuia. Pulverizand solutia pe zona afectata, in doar cateva secunde mucegaiul va disparea, fara a depune efort.

3. Mobilierul din lemn, din cauza faptului ca prezinta o consistenta poroasa, preia, de multe ori, mirosurile din jurul sau. Pentru a scapa de acestea, se recomanda pastrarea pentru cateva zile a piesei de mobilier intr-o incapere aerisita sau ventilata electric si care are o umiditate scazuta. De asemenea, poti achizitiona un detergent pentru lemn, care te va ajuta sa elimini bacteriile din interiorul lemnului, ce cauzeaza toate aceste mirosuri urate.

4. Mirosul persistent de mancare poate fi inlaturat cu ajutorul unor ingrediente precum lamaia sau otetul. Frigiderul tinde adesea sa capete mirosuri neplacute, pe care le poti elimina lasand in interiorul acestuia timp de cateva ore un burete inmuiat in suc de lamaie sau spalandu-l cu un amestec format din apa calda si otet. Totodata, atat otetul, cat si lamaile pot fi folosite si pentru a scapa de mirosul de mancare al vaselor.

5. De asemenea, galeata de gunoi, o sursa constanta de mirosuri mai putin agreabile, poate fi spalata cu o solutie formata din doua linguri de bicarbonat si o cana de otet fierbinte, proces urmat de clatirea acesteia.

6. Mirosul de tutun si fumul de tigara pot deveni o problema serioasa, daca in locuinta ta se fumeaza in mod constant. Scrumierele pot scapa de mirosul lasat de tigari daca le speli cu apa si bicarbonat de sodiu, substanta pe care o poti folosi si pentru a scapa de mirosul masinii de spalat vase, daca o adaugi in recipientul pentru detergent. O alta metoda de a indeparta mirosul de tutun consta in amplasarea in colturile incaperii a unor prosoape inmuiate in apa rece si stoarse, peste care poti presara cateva frunze uscate de menta sau levantica.

7. In cazul in care ai un animal de companie, mirosul acestuia se va impregna in intreaga locuinta, articole precum covoarele sau canapeaua fiind cele mai des afectate obiecte. In acest caz, cel mai indicat este sa achizitionezi produse de curatare, ce nu contin amoniac, sau poti realiza acasa propria solutie, compus din amestecul unei parti de otet cu doua de apa. De asemenea, este recomandabil ca fotoliile, canapeaua si covoarele sa fie curatate la abur in mod constant.

Luand in considerare timpul petrecut in interiorul locuintei noastre, modul in care aceasta miroase are un impact asupra noastra mult mai puternic decat il are felul in care este decorata, asadar este necesar sa ai mereu in vedere pastrarea unui parfum fresh.
 

Sursa: Condo.ro. suplimentul de casa si gradina by Kudika.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
16

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
17

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
520

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...