600 de milioane de lei vechi, datoria la Apa Grup a locatarilor unui bloc din Parcul Tineretului!

600 de milioane de lei vechi, datoria la Apa Grup a locatarilor unui bloc din Parcul Tineretului!
Campioni la datorii! Un singur bloc de garsoniere din Parcul Tineretului înregistrează cea mai mare datorie la Apa Grup, cu o restanţă de 60.000 lei. De asemenea, societatea se mai confruntă şi cu un caz mai puţin obişnuit: un botoşănean nu a achitat facturile din anul 1990, datoriile ajungând la 24.560 de lei!  

1.240 de somaţii şi 271 de notificări au fost trimise de Compartimentul de Urmărire şi Recuperare Creanţe al SC Apa Grup SA în acest an, iar în ultimele 30 de zile au fost debranşate din cauza restanţelor 13 locuinţe. Cu toate acestea, datoriile populaţiei pentru serviciile de apă şi canalizare continuă să rămână la un nivel ridicat, spun reprezentanţii Apa Grup.

Pe municipiul Botoşani, datoriile se ridică la 10,1 milioane de lei, în timp ce sumele încasate în urma somaţiilor totalizează puţin peste 1 milion de lei, marea parte a recuperărilor provenind de la agenţii economici.

Cele mai mari probleme întâmpinate în procesul de recuperare a creanţelor rămân chiriaşii fondului locativ din proprietatea Consiliului Local, acele situaţii în care executarea silită nu-şi poate urma cursul legal. Căminele Condacia au o datorie de peste 34.000 de lei, căminul Textila de circa 50.000 de lei, iar un singur bloc de garsoniere sociale din Parcul Tineretului totalizează o restanţă de peste 60.000 de lei. Chiriaşii din întreg municipiul au o datorie de aproape 800.000 de lei.

Conform datelor statistice centralizate la nivelul Serviciului Comercial din cadrul SC Apa Grup, 2.540 de familii din municipiul Botoşani au datorii la apă mai mari de 1.000 de lei, valoarea totală a restanţelor fiind de aproape 7 milioane de lei. Ceea ce înseamnă că 6% din clienţii din zona municipiului-reşedinţă de judeţ deţin 70% din debitele pe care populaţia le are către operatorul de apă, informeaza SC Apa Grup.

24.560 de lei este nedoritul record pe care îl deţine un botoşănean ca datorie către SC Apa Grup SA. Acesta locuieşte într-un apartament fără proprietar, situată pe strada Ştefan cel Mare. Fostă proprietate a IMAIA, locuinţa a fost, dintr-o greşeală de înregistrare, lăsată în afara inventarului intreprinderii, iar debitorul a refuzat să plătească orice factură emisă de operatorul de apă, datoriile adunându-se încă din anii ’90. Nici juriştii SC Apa Grup SA şi nici instanţele judecătoreşti nu au reuşit să execute silit restanţierul, iar, cum acesta refuză orice acces în locuinţă, nu s-a putut lua nici măsura de debranşare de la reţeaua de apă. Consumatorul cu datoria record este urmat de alţi doi botoşăneni din municipiul Botoşani, cu datorii de 22.402 lei, respectiv 19.116 lei, ambii declaraţi insolvabili.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
60

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
182

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
25

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...