3700 de familii din Botosani nu consuma niciun strop de apa!

3700 de familii din Botosani nu consuma niciun strop de apa!
Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Apa Grup, în ultima perioadă a scăzut substanţial consumul de apă, motivul principal fiind, se pare, criza financiară.

După ultimele date centralizate, aproape 7.000 de familii din municipiul Botoşani au un consum mediu lunar mai mic de 2 metri cubi. 

În 3.700 de apartamente şi case din această zonă consumul de apă este inexistent, însă doar 1.700 dintre familiile respective au solicitat, din diverse motive (precum plecarea din ţară), să li se închidă fişa pe perioadă nelimitată. În peste 1.100 de locuinţe se înregistrează un consum de apă sub un metru cub pe lună, ceea ce înseamnă circa 30 de litri zilnic.

În cifre, aproape 16.000 de familii au un consum de apă mediu lunar sub media municipiului Botoşani, situat la nivelul a circa 7 metri cubi. Însemnând 233 de litri de apă pe zi, acesta este la rândul lui sub media naţională de consum (260 de litri).

Contrar celor vehiculate în anumite medii, conducerea societăţii SC Apa Grup SA Botoşani doreşte să sublinieze că nu au fost înregistrate până acum cazuri de botoşăneni care să solicite debranşarea de la reţeaua de apă din motive financiare. Existenţa contorilor de apă şi posibilitatea consumului redus, aşa cum reiese din datele statistice, oferă botoşănenilor posibilitatea de a-şi controla costurile lunare pentru serviciile de apă şi canalizare informează Apa Grup.

"Din păcate nu avem posibilitatea să ne modificăm oferta de servicii pentru a atenua impactul crizei financiare asupra botoşănenilor. Însă noi sperăm că un consum raţional, mai ales în zonele rurale, şi plata lună de lună, să nu transforme factura la apă într-o povară în plus pentru locuitorii judeţului", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup SA Botoşani.  
 
Consum                       Nr. de clienţi (ap. şi case)

-0 metri cubi                      3.700
-sub 1 metru cub              1.116
-între 1 şi 2 metri cubi      2.138
-între 2 şi 3 metri cubi      2.572
-între 3 şi 4 metri  cubi     2.980
-între 4 şi 5 metri  cubi     3.132
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
572

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
169

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
440

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...