6 alimente pe care le poti da copilului cand are diaree

6 alimente pe care le poti da copilului cand are diaree
Diareea este una dintre cele mai neplacute probleme medicale prin care poate trece copilul. Pe langa crampele abdominale, starea de rau, deshidratarea si disconfortul produs de mersul des la toaleta, copilul are parte si de lipsa poftei de mancare. Copilul cu diaree nu poate manca orice.

Potrivit medicilor, copiii care trec printr-o astfel de problema au nevoie de alimente bogate in pectine, potasiu, sodiu si proteine. Iata cateva alimente recomandate copilului care are diaree:

1. Banana
Bananele reprezinta un remediu terapeutic impotriva diareei, dar si a constipatiei. Au un dublu efect. Atunci cand copilul are diaree, pierde o mare parte din electrolitii din organism. Bananele sunt bogate in potasiu si ajuta la restabilirea echilibrului electrolitilor pierduti. Contine si pectina, o fibra solubila in apa, care ajuta la tratarea starii. De asemenea, ea ajuta la inmultirea bacteriilor benefice din intestine, care combate diareea.

2. Orez
Orezul este bogat in fibre, de aceea este esential sa fie consumat in perioada in care copilul sufera de aceasta afectiune. El contine amidon, care este usor digerat in organism.

3. Cartofi fierti
Acestia au cam aceleasi proprietati ca orezul. Contin amidon si sunt o optiune benefica si usoara pentru sistemul digestiv si mai ales pentru intestinele extrem de sensibile. Paseaza-i si fa-i un soi de piure cu putina sare.

4. Mere (coapte)
Merele sunt o sursa bogata de fibre. Insa ele nu trebuie consumate crude atunci cand copilul sufera de diaree pentru ca fac mai mult rau. Totusi, daca ele sunt gatite (in special coapte) sunt un beneficiu pentru sistemul digestiv iritat, pentru ca ele contin pectina si alti nutrienti esentiali.

5. Paine prajita
In special painea din cereale integrale. Sunt surse bogate de fibre care ajuta la refacerea florei intestinale. Ea trebuie consumata prajita pentru ca este mai usor digerata de organism. Si biscuitii si covrigeii sunt optiuni benefice si prietenoase cu stomacelul copiilor.

6. Iaurt
In general, cand copiii, dar si chiar si adultii, sufera de diaree au tendinta sa stea departe de produsele lactate. Si fac foarte bine, pentru ca laptele nu este tolerat intr-o astfel de perioada. Iaurtul insa face exceptie. Culturile vii si active prezente in el ajuta la stabilirea unui echilibru al bacteriilor sanatoase din sistemul digestiv.

Alimente de evitat
- lactate (cu exceptia iaurturilor);
- portocale (si alte citrice), piersici, pere, prune (uscate sau crude) etc.;
- alimente bogate in grasimi (prajeli, carne grasa etc.);
- indulcitorii artificiali si zaharul (au efect laxativ).

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
6

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
24

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
251

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...