5 septembrie pe Știri Botoșani. Om bogat, om sărac în CJ, primarul vrea patrule cu câini în zonele cu probleme și, la Botoșani, dragostea nu are vârstă!

Conducerea „Mavromati”, șeful Poliției și șeful Jandarmeriei, convocați de prefect în urma tragediei din Maternitate. Doi botoșăneni trecuți de 70 de ani și-au unit destinele. Domnul în vârstă de 72 de ani, doamna la fel. Cei doi s-au prezentat în fața ofițerului stării civile și au spus DA.

5 septembrie 2009

MARIETA BACIU: Sansa de a-l fi cunoscut pe domnul profesor Aurel Dorcu

”M-am intalnit pentru prima data cu domnul profesor pe una dintre aleile parcului, in toamna anului 1978, cand indreptandu-ma spre casa m-a salutat respectuos, scotandu-si palaria. Am fost foarte mirata nu numai pentru ca nu stiam cine este, dar ca tanara abia iesita de pe bancile facultatii manifestarea excesiv de politicoasa m-a derutat. Foarte curand aveam sa inteleg, facand asocierea cu atitudinea oamenilor din strainatate atunci cand intalnesc un artist instrumentist. Intr-un mod natural acesta este salutat cu o reverenta in semn de pretuire pentru talentul pe care si-l ofera fara rezerve semenilor. Asa l-am cunoscut pe domnul profesor Dorcu, care in cei 30 de ani ce s-au scurs l-am avut alaturi la fiecare concert al filarmonicii”.

5 septembrie 2010

Cercetate pentru înşelăciune şi uz de fals pentru obţinerea fără drept de concedii medicale şi indemnizaţiile aferente!

Au folosit acte medicale falsificate, prejudiciul produs angajatorului fiind de 6.240 lei! În ziua de 3 septembrie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale în cauza privind pe P. Geanina, de 43 de ani, din municipiul Botoşani, şi H. Iolanda, de 48 de ani, din municipiul Botoşani, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, cu aplicarea prevederilor legale privind participaţia improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Cercetările efectuate au stabilit faptul că P. Geanina, folosindu-se de documente medicale falsificate prin intervenţia lui H. Iolanda, a indus în eroare angajatorul, obţinând fără drept concedii medicale şi indemnizaţia aferentă în sumă de 6.240 lei.

5 septembrie 2011

Om bogat, om sarac... in Consiliul Judetean Botosani!

Terenuri, case, masini, actiuni, depozite in banci, bijuterii. Sau doar o casa, o masina si pensia de fiecare luna, plus indemnizatia de la CJ… Alesii din Consiliul Judetean sunt nevoiti sa isi declare an de an averile, precum si declaratiile de interese. Trebuie sa mentionam faptul ca unii dintre consilierii judeteni se pot considera "saraci"... doar in comparatie cu colegii lor!

Iata care este situatia pentru anul 2010: Vasile Andries detine, conform declaratiei de avere, un teren intravilan in Zaicesti, in suprafata de 6.673 de metri patrati, cumparat impreuna cu sotia in anul 2006. In Botosani detine un apartament, in suprafata de 74,91 metri patrati, cumparat in anul 1996, la Zaicesti are o casa de vacanta in suprafata de 108 metri patrati, cumparata in 2006, iar la Saveni a cumparat in 2010 un apartament in suprafata de 27,82 metri patrati, unde detine o cota de 1/2. Vasile Andreis detine un autoturism Hyundai, an fabricatie 2006. Mai mult...

5 septembrie 2012

Primarul Ovidiu Portariuc vrea patrule cu caini in zonele cu probleme din municipiu

Primarul Ovidiu Portariuc a anuntat ca vor fi purtate discutii cu reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie in vedere introducerii unor patrule cu caini, in zonele cu probleme din municipiul Botosani, cum ar fi Parcul Tineretului, Centrul Vecui sau zona indsutriala. O astfel de masura ar urma sa fie luata pe langa celalate masuri deja propuse pentru Parcul Tineretului, respectiv montarea unor camere de supraveghere si amenajarea unui punct permanent al jandarmilor.

5 septembrie 2012

“Este cel mai eficient din punct de vedere politic sa conduci cu delegatie”, spune presedintele LSI Botosani.

Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, sustine ca a devenit o practica ca in ultimii ani directorii unitatilor de invatamant sa fie numiti cu delegatie, fara a se mai organiza concursuri. Desi in urma cu cateva luni s-a stabilit un calendar de concurs atat pentru inspectorii generali, cat si pentru directorii de scoli, acesta a fost amanat.

5 septembrie 2013

"Municipiul Botoşani este alimentat cu câini din comunele limitrofe", spune viceprimarul Cosmin Andrei

Viceprimarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, susţine că problema câinilor fără stăpân este una greu de rezolvat, mai ales că şi legislaţia acuală nu oferă o soluţii clare pentru acest fenomen. În plus, edilul susţine că parlamentarii ar trebui să se implice în elaborarea uno acte normative care să aibă prevederi explicite în ceea ce priveşte câinii fără stăpân. “Afirm cu cea mai mare convingere că avem câini pe raza municipiului Botoşani care nu s-au născut aici şi suntem alimentaţi din comunele limitrofe. Fondul problemei o reprezintă această sursă de câini fără stăpân şi consider că ar trebui început din localităţile limitrofe Botoşaniului”, a menţionat viceprimarul municipiului Botoşani.

5 septembrie 2014

Botoşani: Dragostea nu are vârstă! "S-au hotărât că, dacă nu au făcut-o în tinerețe, să o facă acum!"

Doi botoșăneni și-au unit destinele la bătrânețe, deși se cunoșteau de mai bine de jumătate de secol. Domnul, în vârstă de 72 de ani, doamna, de aceeași vârstă, sunt cel mai în vârstă cuplu care s-a prezentat anul acesta, la Botoșani, în fața ofițerului stării civile și a spus DA. Cei doi au mai fost căsătoriți până acum, dar ambii au rămas văduvi de mai mulți ani și au hotărât să își trăiască împreună ultimii ani din viață. "Întâmplarea face că se cunoașteau din timpul școlii, dar fiecare s-a căsătorit cu altcineva. S-au hotărât că, dacă nu au făcut-o în tinerețe, să o facă acum. Înaintea Paștelui s-au căsătorit. Doi oameni drăguți, simpatici, respectabili, glumeți chiar. Se amuzau pe seama situației că se căsătoresc a doua oară la bătrânețe, în loc să o facă prima oară la tinerețe", a precizat Constantin Gabor, șeful Oficiului de Stare Civilă Botoșani.

5 septembrie 2015

Moarte violentă pentru un băieţel de 3 ani! A ajuns sub roţile trenului Dorohoi - Iaşi!

Un copil în vârstă de 3 ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost zdrobit de tren, în timp ce mergea împreună cu un unchi care voia să aducă ani­malele de la câmp. Într-un mo­ment de neatenţie a unchiului, copilul a fost surprins de un tren care circula cu viteză.

Ac­ciden­tul a avut loc ieri la amiază, la Leţcani, în jurul orei 16, când băieţelul a ajuns pe şinele de cale ferată, nefiind supravegheat. Acesta a fost surprins de trenul Dorohoi – Iaşi. Meca­nicul de tren a su­nat imediat la 112, iar la faţa lo­cului a fost trimis un echipaj SMURD, dar nu au mai avut ce face decât să constate decesul copilului.

5 septembrie 2016

Botoşănenii la Cernăuţi, punte de suflet între fraţi: "Spuneţi românilor să vină la noi, povestiţi-le despre noi!"

Parcă nicăieri în lume nu este atât de vizibil contrastul dintre oraşul vechi, istoric, pe de o parte, cu clădiri aliniate fără cusur pe străzi cochete şi bulevarde înţepenite în piatră cubică, şi blocurile cenuşii, blindate parcă apocaliptic de aceleaşi balcoane închise, întunecate, pe care le întâlnim cu duiumul şi în micile şi sărăcăcioasele noastre oraşe muncitoreşti. "La ce să mă dea la Cernăuţi, că eu sunt învăţat şi fără Cernăuţi?", s-ar fi plâns copilul Mihai atunci când căminarul Eminovici hotăra să îşi trimită odrasla în orăşelul bucovinean aflat la acea vreme sub ocupaţie austro-ungară. Mihai avea pe atunci 8 ani, "părul negru, ochii negri, nasul potrivit, faţa smolită", după cum aflăm din paşaportul cu care căminarul l-a trecut graniţa, pornind din Ipoteşti, prin Mihăileni, pentru a-l înscrie în clasa a III-a, la "National-Hauptschule". Şi totuşi, multe a avut de învăţat copilul Mihai de la profesorii din Cernăuţi! Şi câte avem a învăţa noi, astăzi, din urmele paşilor lor!


Cernăuţii ne mai sunt familiari şi pentru că următorul nume care ne umple inima, după cel al poetului născut la Botoşani, este al profesorului Aron Pumnul. Dascălul căruia îi datorăm intuiţia de a vedea în Mihai Eminescu un spirit puternic, un patriot de forţă, dar şi un talent bântuit de "genii pustii". În Cernăuţi se tânguise, tot în vreme de aprigă cumpănă, şi vioara lui Ciprian Porumbescu. Compozitorul, care conducea la Cernăuţi Societatea Arboroasa, este arestat şi întemniţat timp de 11 săptămâni, fiind acuzat de "trădare de ţară". În fapt, trădarea de ţară consta în faptul că Societatea "Arboroasa", prin preşedintele ei, trimisese o telegramă de condoleanţe primarului din Iaşi, primind drept răsplată pentru acest gest 600 de coroane de la ministerul de culte din Bucureşti. Mai mult...

5 septembrie 2016

O botoșăneancă și fiica sa de 13 ani, atacate cu biciul și o țapină de un bărbat! Agresorul a scăpat de închisoare!

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Vama, judetul Suceava, a scăpat cu o condamnare de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere după ce le-a atacat şi le-a lovit cu un bici şi o ţapină ( n.red. Unealtă formată dintr-o cange de oțel fixată într-o coadă de lemn, folosită la manevrarea buștenilor)  pe o femeie din judetul Botosani şi pe fiica acesteia, în vârstă de 13 ani. Agresiunea care l-a avut în prim-plan pe Gheorghe Cazaciuc s-a petrecut în cursul anului trecut, iar soluţia de la inceputul lunii septembrie de la Curtea de Apel Suceava este definitivă. Totuşi, instanţa l-a obligat pe Cazaciuc la plata sumei de 10.000 de lei cu titlu de daune morale către una dintre victime, respectiv 2.500 de lei daune morale pentru cea de-a doua victimă.  Autorul s-a folosit de un bici, dar şi de o ţapină, cu aceasta din urmă provocându-i leziuni grave femeii în vârstă de 37 de ani.

5 septembrie 2017

Autorităţile locale vor să pună în valoare Centrul Istoric. “Facem un traseu…”

Unul dintre proiectele pentru care municipalitatea botoşăneană intenţionează să solicite finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova vizează conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi istoric, prin care la Botoşani se va realiza „Traseul cultural Mihai Eminescu”.


Adriana Zăiceanu, administratorul public al municipiului, susţine că un astfel de proiect ar veni în continuarea investiţiilor care s-au realizat până acum în Centrul Vechi cu fonduri europene. Dacă un astfel de proiect va primi finanţare, suma maximă care poate fi obţinută fiind de 1 milion de euro, banii se vor împărţi cu administraţia locală din Municipiul Bălţi care de asemenea va implementa un proiect ce ţine de promovarea şi conservarea culturii.

5 septembrie 2019

Justiție românească: acuzat că a abuzat sexual mai mulți elevi, și-a făcut loc în Comisariatul pentru Protecția Consumatorului

Un fost profesor de turism și alimentație de la Școala de Cooperație din Botoșani, judecat pentru abuzarea sexuală a unor elevi și acuzat de pornografie infantilă, și-a croit lesne drum spre un post de consilier IA în cadrul Comisariatului Județean de Protecție a Consumatorului din Botoșani.

5 septembrie 2020

Demersurile inițiate acum 11 ani pentru un centru cultural la „Unirea” se concretizează abia acum

Demersurile inițiate în urmă cu mai bine de un deceniu de către primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, în vederea înființării unui centru cultural la Cinematograful „Unirea”, se concretizează abia acum.


Ministerul Culturii a comunicat, în această săptămână, că este de acord cu preluarea actualului Cinema Unirea de către municipalitate.

5 septembrie 2021

Bătaie de joc cu Autostrada Unirii promisă moldovenilor. CNAIR dă de pământ cu Studiul de Fezabilitate: Lucrările proiectate sunt prezentate la nivel de ,,schiţă”, estimările de cost nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini

Raport devastator al Companiei de Drumuri la adresa firmei din Spania care a predat Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii- A 8, autostradă care ar urna să treacă munții pentru a uni Moldova, prin Transilvania, cu rețeaua de autostrăzi a Uniunii Europene. Într-un raport de 27 de pagini realizat de Direcţia Tehnică din CNAIR şi consultat de Economedia, se arată motivele respingerii Studiului de Fezabilitate, principalele probleme invocat fiind nivelul scăzut al documentaţiei şi presupusa lipsă de profesionalism din partea Prestatorului: ”În urma analizei efectuate s-a constatat faptul că o mare parte din observaţiile emise anterior, pentru revizia 0 a Studiului de Fezabilitate nu au fost implementate. Astfel, se constată un interes scăzut şi o lipsă de profesionalism din partea Prestatorului care se traduce printr-un nivel scăzut de calitate a documentaţiei” se arată în raportul Companiei de Drumuri redactat în cele trei săptămâni de la primirea documentaţiei pe un stick.

5 septembrie 2022

 A fost operaționalizată semaforizarea inteligentă și pe Calea Națională

A fost deschis și cel de-al doilea semafor inteligent, amplasat pe Calea Națională, în zona BRD, anunță luni seară primarul Cosmin Andrei. „Adresez un apel participanților la trafic de a fi atenți, de a respecta condițiile de circulație și de a acționa butonul (în cazul pietonilor) pentru a traversa strada”, a scris pe Facebook edilul.


Potrivit acestuia, timpii de așteptare sunt de 15 secunde pentru șoferi și 90 de secunde pentru pietoni. Dacă nu circulă mașini, după ce a fost acționat butonul, timpul de așteptare pentru pietoni se reduce la 5 secunde. Un astfel de semafor inteligent a fost amplasat și pe Bulevardul Mihai Eminescu, în fața monumentului Răscoalei din 1907.

5 septembrie 2023

Conducerea „Mavromati”, șeful Poliției și șeful Jandarmeriei, convocați de prefect în urma tragediei din Maternitate

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a organizat astăzi o ședință de lucru cu managerul Spitalului Județean, Monica Adăscăliței, înlocuitorul directorului medical, Tudor Sîrbu, directorul de îngrijiri, Crîșmaru Coca-Stela, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, comisar șef de poliţie Ioan Aniței și șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, colonel Cristian Boariu.


În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte care țin de cooperarea dintre unitatea sanitară și cele două inspectorate și despre modalitățile de îmbunătățire a intervențiilor comune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:45

GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...

Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!

astăzi, 15:29

Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...