5 otravuri ascunse din alimentele de la supermarket. Nu stii, dar le consumi zilnic

5 otravuri ascunse din alimentele de la supermarket. Nu stii, dar le consumi zilnic
Cu totii cautam sa mancam cat mai sanatos si organic, insa multe din alimentele pe care le cumparam nu sunt tocmai ceea ce cautam. Ele contin niste ingrediente ascunse care nu sunt tocmai prietenoase cu organismul.

Pentru ca mancarea pe care o gasesti la supermarket provine in mare parte din alte tari, sunt sanse foarte mari sa contina cel putin un pesticid. Departamentul de Agricultura al Statelor Unite a facut o lista a celor mai periculoase pesticide din fructe si legume. Citeste-le mai jos.

Difenilamina

Difenilamina (DPA) este un fungicid care se gaseste in special in mere si care se acumuleaza in rinichi, ficat, sange, iar pe termen lung este foarte periculoasa.



Tiabendazol (E233)

Este un alt fungicid care se gaseste in concentraţii ridicate in mere. Este foarte nociv pentru sistemul nervos si sistemul digestiv, motiv pentru care a fost interzis in Australia.

Aldrin

Aldrinul este un pesticid aplicat solurilor, contra termitelor, lacustelor si altor insecte daunatoare, a viermilor care ataca radacinile cerealelor. Are efect letal asupra oamenilor, pasarilor si pestilor - la oameni adulti doza letala este estimata la 5g. Din nefericire, se gaseste in carne si produse lactate. Folosirea aldrinului a fost interzisa sau sever restansa in multe tari.



Dieldrina

Este un compus al aldrinului, folosit de asemenea contra termitelor. La fel de periculos, acesta se gaseste insa in laptele pasteurizat.



Mirex

Este un insecticid impotriva termitelor si a furnicilor, dar care se gaseste si in carne si peste. Acesta a fost interzis din cauza impactului pe care il avea asupra mediului. Mirexul este un potential cancerigen, cu o rezistenta foarte mare la biodegradare – are o viata de pana la 10 ani.



foodstory.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
124

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
246

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
61

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...