5 motive pentru care nu ai obtinut jobul

5 motive pentru care nu ai obtinut jobul
Cu o rata a somajului in crestere, este foarte probabil sa iti gasesti greu un loc de munca. Dupa ce treci de etapa de vizualizare a CV-ului si ajungi sa fii chemat la interviu, tot nu exista siguranta ca vei obtine jobul. Exista cel putin 5 motive pentru care nu ai primit oferta de job.
 
1. Esti supracalificat


Acest nu este un simplu cliseu – poti cu adevarat sa fii supracalificat pentru un post, mai ales intr-o economie in recesiune. Chiar daca tu esti dispus sa lucrezi si intr-un job sub nivelul studiilor si experientei tale, angajatorul nu este neaparat fericit sa iti ofere tie postul, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vei avea pretentii pentru un salariu mai mare sau, pur si simplu, vei fi frustrat si nu vei da randament.

2. Nu cunosti persoanele potrivite

Poate ca CV-ul tau arata impecabil, iar interviul a decurs cu adevarat bine, insa alt candidat este prietenul fiicei managerului, atunci tu iesi din carti. Acesta este un motiv pe care nu il poti evita. Poti doar sa multumesti printr-un e-mail sau printr-un telefon dupa interviu si sa lasi o impresie buna pentru viitoare oportunitati.

3. Te-ai aratat prea prietenos cu intervievatorul


Un raport bun cu persoana care iti ia interviul este in regula, dar de aici si pana la a incerca sa te imprietenesti cu el este un drum gresit. O astfel de tentative te descalifica pentru job.
 
4. Ai impus conditii


Poate ca esti cel mai potrivit pentru locul de munca vacant, insa ai impus niste conditii care depasesc posibilitatile companiei. Daca este posibil, incearca sa negociezi, dar sa lasi si de la tine, daca vrei cu adevarat jobul. Altfel este pierdere de timp de ambele parti.

5. Un motiv imprevizibil

Cel mai adesea, motivul este unul pe care nu il vei sti niciodata. Poate ca pur si simplu intervievatorul nu te-a placut, i s-a parut ca esti o amenintare la adresa lui sau erai la acelasi nivel cu un alt candidat, insa tu ai fost cel fara noroc.

Pot exista o multitudine de motive, insa nu trebuie sa te impiedici de ele si sa generalizezi. Este un mit ca toata lumea se angajeaza pe pile, dar poate te consolezi mai usor daca vei considera ca din acest motiv nu ai fost angajat sau poate nici macar chemat la interviu. Invata din greseli si persevereaza in cautarea de locuri de munca, lucrurile nu vor ramane blocate pentru totdeauna.

 

myjob.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
14

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
13

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
51

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...