45 de tone de furaje, distruse în incendiul de la Ferma Popăuţi!

45 de tone de furaje, distruse în incendiul de la Ferma Popăuţi!
Peste 20 de pompieri au acționat mai bine de opt ore pentru stingerea și înlăturarea efectelor incendiului declanșat, sâmbătă, la un depozit de furaje de la ferma Popăuți, satul Roșiori, comuna Răchiți.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga" al Județului Botoșani a fost anunțat despre producerea evenimentului puțin înainte de ora 6.00.

Inițial, la fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentul de Pompieri Botoșani. Jumătate de oră mai târziu, acestora li s-au alăturat alte două echipaje.

La sosirea gărzii de intervenție, ardeau furajele, existând pericolul ca focul să se extindă la un alt depozit de nutrețuri (cca.30 tone).

"Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutreţuri pentru ca focul să nu se extindă", a declarat plt. maj. Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Flăcările au distrus 45 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 9.000 de lei.

Alte 35 tone de furaje au fost degradate de fum. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 14.500 lei. Incendiul a fost declanșat, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii furajelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
557

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
169

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
438

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...