400 de angajati ai Administratiei "Apele Romane" vor fi disponibilizati

400 de angajati ai Administratiei "Apele Romane" vor fi disponibilizati
384 de angajati ai Administratiei Nationale "Apele Romane" ar urma sa fie disponibilizati in aceasta toamna, a anuntat, astazi, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura Lucia Varga, informeaza agentia de stiri Mediafax.  

Lucia Varga a spus, intr-o conferinta de presa, ca din cei 9.596 de angajati ai ANAR va trebui sa fie disponibilizatia 384, probabil de la toamna.  

Disponibilizarile la ANAR se fac in baza Ordonantei de Urgenta (OUG) nr. 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor.  

Ministrul Lucia Varga a mai anuntat joi ca a cerut conducerii ANAR sa prezinte, in maxim o saptamana, creiterii clare in baza carora sa se faca reducerea de personal. Ea a mai cerut ca cei disponibilizati sa nu faca parte din personalul productiv, direct implicat in gestionarea bunurilor, ci sa fie cei "certati cu legea", care nu respecta procedurile interne si care nu sunt productivi.  

Lucia Varga a mai spus ca "Apele Romane" trebuie sa identifice surse noi de crestere a veniturilor si sa reduca cheltuielile neproductive si ca se va implica personal in eficientizarea acestei administratii, alaturi de structurile sale din teritoriu.  

De asemenea, ministrul a depus efectuarea unui control din 15 iulie pana pe 15 septembrie la lucrarile ANAR care sunt in garantie sau in curs de executie, dupa ce a identificat in teritoriu, la Sisesti, Targu Carbunesti si in zona Satu Mare, pe Crasna, trei lucrari de milioane de euro, prost executate, care la prima viitura vor fi distruse.  

Totodata, ministrul a cerut consducerii ANAR ca pana la toamna sa identifice toate zonele de pe cursurile de apa in care nu sunt perdele forestiere de protectie, pentru ca din toamna sa se deruleze un program de amenajare a acestor perdele de protectie, alaturi de Romsilva, care va furniza puietii, aceasta masura de prevenire a eroziunilor nefiind una scumpa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
21

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
48

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
93

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...