40 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Botoşani

40 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Botoşani
Joi a fost prilej de sarbatoare la Clubul Sportiv Botosani. La initiativa doamnei director Mia Roata, in sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu, CS Botosani a marcat aniversarea a 40 de ani de existenta, sub egida “40 de ani de performanta.
Aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, Clubul Sportiv Botosani are ca principal obiect de activitate performanta si, implicit, selectia, pregatirea si participarea la competitii sportive interne si internationale. 

In toata aceasta perioada de existenta, foarte multi dintre sportivi au reprezentat clubul cu cinste la toate competitiile la care au participat. Si-au adus contributia la faima CS Botosani prin medaliile obtinute la campionatele nationale, dar si la campionatele europene si mondiale.

La festivitatea de astazi au fost prezenti fosti si actuali sportivi, sponsori, fosti si actuali colaboratori ai clubului, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate, carora le-au fost inmanate de catre directorul Mia Roata diplome de excelenta si diplome de merit. Maestrul de ceremonii al manifestarii a fost domnul Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu, jurnalist, dar si fost sportiv de performanta. Alaturi  de sportivi au fost prezenti prefectul Costica Macaleti si doamna senator Doina Federovici.

Acesti 40 de ani din istoria clubului ii are ca actori principali pe toti cei care, de la  infiintare si pana in prezent, au scris pagini frumoase in istoria sportului. Sunt o persoana care sustine performanta si rolul sportului in dezvoltarea fizica si psihica a copiilor nostri si doresc Clubului Sportiv Botosani sa continuie tot ce a facut bun, succese notorii pe plan national si international, in toate disciplinele sportive cu care activeaza , a declarat senatorul Doina Federovici.



Clubul Sportiv a pornit in 1973 cu 4 ramuri sportive si a ajuns ca la momentul actual sa aiba 8 sectii pe ramura de sport: atletism, badminton, box, canotaj, haltere, lupte greco-romane, sah si  radioamatorism, in care isi desfasoara activitatea 9 antrenori si 6 antrenori voluntari. Cu unii dintre ei s-a infiintat clubul iar altii s-au alaturat pe parcursul anilor:

Ø  Fosti antrenori acum pensionari: Petre Gheatau-lupte; Elena Iacob-canotaj

Ø  Actuali Antrenori:

ü  ATLETISM: Dan Mighiu si Mia Roata, amandoi fosti sportivi  ai clubulu,i acum antrenori, care au contribuit de-a lungul anilor la salba de medalii a clubului.

ü  BOX: Victor Apetrei, cu rezultate deosebite in toata cariera acum in prag de pensionare. Pregateste sa predea stafeta unei foste sportive, Larisa Rosu, care deja este antrenor voluntar.

ü  BADMINTON: Daniel Hriscu antrenorul care reuseste an de an sa obtina medalii valoroase ce cresc valoarea sectiei si implicit a clubului.

ü  CANOTAJ: Iulia Bulie si  Geoge Bulie, amandoi fosti sportivi de performanta, au preluat sectia dupa pensionarea doamnei Elena Iacob. Isi doresc foarte mult sa ridice nivelul sectiei si sa aduca rezultate macar la fel de bune ca pana acum.

ü  HALTERE:  Costica Urdas, antrenor venit de la un club din capitala, este sufletul sectiei de haltere, tine mult la clubul care l-a adoptat si-si doreste sa obtina cat mai multe rezultate valoroase, sperand si la o medalie Olimpica. Este antrenor la lotul national de junioare. Celalalt antrenor, Vasile Cocioran, este si antrenorul centrului olimpic. Antrenor voluntar:  Marius Lacatus.

ü  LUPTE GRECO-ROMANE: Asaftei Ion antrenor emerit, fost sportiv al clubului acum unul dintre cei mai performanti antrenori de lupte din Botosani, cu sportivi medaliati la competitii nationale, europene si mondiale. Aurel Apetrei fost sportiv al clubului antreneaza acum  sportivi valorosi  si impreuna cu Marcel Grigore  si dl. Asaftei ridica valoarea sectiei de lupte.

ü  SAH: Mihai Diaconu antrenor voluntar, a facut o pasiune din a initia copiii in tainele sahului si a obtine cat mai multe si valoroase medalii.

ü  RADIOAMATORI: Sectie mai putin mediatizata, dar nu lipsita de importanta, coordonata de Dumitru Calin, cu rezultate deosebite, obtinand medalii care contribuie la imbogatirea palmaresului clubului.

Comunicat de presă

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
253

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
179

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
48

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...