30.000 de dascali vor primi salarii mai mari in 2011

30.000 de dascali vor primi salarii mai mari in 2011
Majorarea va fi de 13%-14% şi se va aplica de la începutul anului următor. Decizia de indexare a fost luată în beneficiul educatorilor şi al învăţătorilor, în urma discuţiilor purtate marţi între reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi Guvern.

Învăţătorii şi educatorii au primit promisiunea unei indexări de maxim 14% începând cu 2011
Imaginea 1/1.Cadrele didactice urmează să-şi primească banii începând cu luna ianuarie a anului următor, în funcţie de vechime, iar efortul financiar  al Executivului va fi de 80 milioane de lei.

"Majorările vor fi între 2 şi 15 procente, după vechime, şi trebuie plătite începând cu salariul pe ianuarie 2010", a precizat, pentru NewsIn, secretarul general al al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

În privinţa disponibilizărilor, sindicaliştii nu au obţinut nicio lămurire în privinţa cifrei de 15.000 de disponibilizaţi din învăţământ.

Legea va ajunge în dezbatere publică dacă va fi agreată atât de federaţiile sindicale din învăţământ, cât şi de către Executiv. Săptămâna trecută o sută de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Spiru Haret au pichetat sediul Ministerului Educaţiei.

Liderii sindicali au declarat marţi că au primit răspunsuri "evazive şi nelămuritoare" la problemele care au făcut obiectul întâlnirii cu Guvernul.

Reprezentanţii sindicaliştilor au spus atunci că vor apela şi la alte forme de protest dacă nu le vor fi ascultate doleanţele. Astfel, cadrele didactice iau în calcul boicotarea sfârşitului de an şcolar, dar şi neparticiparea la examenele naţionale.
 

 

 

 

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
23

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...