3 septembrie pe Știri Botoșani. Directori de școli numiți prin metoda ”bilețelul”, o femeie a murit în elicopterul SMURD, gâște trase pe dreapta de polițiști!

Cununa gigantică de usturoi de la Copălău ratează Cartea Recordurilor, adolescentul care a omorât-o pe Petronela la marginea orașului este trimis în judecată, scandal cu botoșăneni în aeroportul din Suceava și ziua în care am pierdut un om uriaș! 

3 septembrie 2009

Incepe adevarata criza? Guvernul nu a alocat niciun ban Botosaniului la rectificarea bugetara!

La ultima rectificare bugetara, Guvernul nu a alocat niciun ban judetului Botosani pentru sprijinirea sectorului de asistenta sociala si protectia copilului, dar nici pentru a asigura functionarea corespunzatoare a primariilor pana la finele anului. "Sumele care s-au introdus totusi prin aceasta rectificare se pare ca vizeaza doar invatamantul preuniversitar, dar nu s-au facut nominalizari pe judete, s-a dispus ca acestea sa se faca ulterior de catre minister, prin hotarari de Guvern", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

3 September 2010

Daniel Botezatu: "Nu voi tolera colegi sau metodisti care sa faca exces de zel"

Noul inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani numit in functie prin detasare in interesul invatamantului, incepand cu data de 1 septembrie, isi doreste ca inspectorii scolari care vor fi in subordinea sa sa-si pastreze conduita de inspector in inspectia scolara si sa nu deranjeze prea mult pe parcursul inspectiei pe care o vor derula. Mai mult decat atat, Daniel Botezatu a spus ca vrea sa diversifice inspectiile tematice si sa participe la inspectii absolut toti inspectorii, inclusiv cel de la personal si de la perfectionare, avertizand totodata inspectorii ca nu va accepta sa se faca exces de zel in scolile inspectate. "Nu voi tolera colegi sau metodisti care sa faca exces de zel incercand sa intimideze personalul din unitatile de invatamant", a precizat, vineri, Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ Botosani.

3 September 2012

Cristian Roman a demisionat din functia de inspector guvernamental!

Fostul prefect al judetului Botosani, Cristian Roman, a demisionat, luni, din functia de inspector guvernamental. El a fost numit pe aceasta functie dupa ce a parasit Institutia Prefectului si sustine ca a luat decizia de a demisiona pentru ca de cand este inspector guvernamental nu i-a fost trasata nicio sarcina de catre actualul Guvern. Roman ia in calcul intrarea in politica.

3 September 2012

Gratuitate pentru soferi in parcarea de la BIG, timp de cinci ani

Timp de cinci ani de la finalizare, locurile din parcarea subterana si supraterana de la BIG vor putea fi folosite gratuit de catre soferi, a anuntat viceprimarul Viorel Iliuta. In acest moment, este functionala doar parcarea supraterana, in cea subterana lucrandu-se la racorduri, estimandu-se ca pana la finalul acestui an lucrarea va fi finalizata.

"Este un angajament, noi asa am primit banii europeni, cinci ani de zile parcare gratuita. Dar va fi operata de un operator din subordinea primariei, ori Locativa ori Urban Serv. Va avea grija sa o pazeasca, sa se respecte regulile de acolo, dar nu sa incaseze bani", a spus Iliuta.

3 September 2013

Directori de şcoli numiţi prin metoda "bileţelul"!

Unii directori de şcoli din judeţul Botoşani au fost numiţi pe funcţie după ce cadrele didactice de la unităţile respective şi-au exprimat în scris, pe un bileţel, opţiunea pentru persoana pe care o doresc la conducere. Un astfel de caz a fost la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Romanescu", din Dorohoi. "Am avut o solicitare scrisă de un grup de cadre didactice de la acea şcoală, ieri m-am deplasat, şi s-a stabilit un nume pe care dumnealor vor să îl aibă ca director. Acolo unde au fost mai multe probleme şi unde am văzut că oamenii unt foarte încrâncenaţi de a fi unul sau celălalt şi atunci rezolvarea în modul cel mai democratic mi s-a părut acesta. Şi anul trecut am folosit acest procedeu, pot da exemplul Liceului de Artă Ştefan Luchian", a declarat Mihaela Huncă, inspector general al ISJ.

3 September 2014

400 de umbrele multicolore vor fi agățate în Centrul Vechi

Primăria a achiziționat 400 de umbrele multicolore care vor fi montate în Centrul Vechi, între Restaurantul Botoșani și Biserica Uspenia, cu prilejul September Fest, eveniment ce se va desfășura în perioada 11-14 septembrie. Cele 400 de umbrele au costat 3.400 de lei și șefii din Primărie vor decide după închierea festivalului dacă acea cupolă va fi lăsată o perioadă mai îndelungată.

3 September 2015

O femeie din Dorohoi a murit in elicopterul SMURD, la doar cateva minute de la decolare!

Elicopterul SMURD a fost solicitat, miercuri dupa-amiaza, la Dorohoi, acolo unde o femeie in varsta de 66 de ani a suferit un infarct miocardic. Femeia si-a petrecut dimineata fiica la autocar, care a plecat la munca in straintate, iar pe la amiaza s-a simtit rau. Sotul a gasit-o si a chemat o ambulanta, care a transportat-o la spital.


Medicii dorohoieni au solicitat interventia elicopterului SMURD, care a ajuns pe stadionul 1 MAI din Dorohoi in jurul orei 15:30, iar dupa o ora, timp in care medicii au incercat sa o stabilizeze, aparatul de zbor a decolat spre Iasi. Doar ca, la putin timp dupa decolare, femeia a decedat.

3 September 2015

Cununa GIGANTICĂ de usturoi nu va mai intra in Cartea Recordurilor!

Cununa gigantică de usturoi, impletita de o familia din Copalau, nu va mai putea intra in Cartea Recordurilor, chiar daca aceasta ajunge la 250 de metri, iar pana sambata va avea 280 de metri.


Primarul comunei Copalau a dorit ca la Festivalul Usturoiului din acest an sa fie prezenti si reprezentantii Guinnes Book, insa pentru a ajunge in judetul Botosani acestia au cerut 7.000 de lire, costuri ce reprezinta transportul, cazare si masa. Din pacate, Primaria Copalau nu-si permite sa achite o asemenea suma, chiar daca localitatea din Botosani ar fi ajuns celebra in intreaga lumea cu cea mai lunga cununa de usturoi.

3 September 2015

Şcoală profesională de mecanici agricoli la Vlăsineşti!

Începând cu anul școlar 2015 – 2016, Școala Gimnazială "Gheorghe Burac" din Vlăsinești se va transforma în Școala Profesională "Gheorghe Burac" Vlăsinești, prin înființarea unei structuri școlare cu denumirea de Școala Profesională de mecanici agricoli, formă de învățământ  bazată strict pe domeniul laboral (piața muncii), orientată către o educație axată doar pe învățarea unei meserii, cu  o durată de 3 ani de studiu, în domeniul MECANICĂ, calificarea MECANIC  AGRICOL, având avizul A.R.A.C.I.P. – Agenția Română de Asigurare a Calității  în  Învățământul Preuniversitar.

3 September 2016

Sfârşit tragic! Un consilier local a murit la numai 41 de ani

La numai 41 de ani, un consilier local dintr-un oraş botoşănean a trecut în lumea celor drepţi. Aflat la al doilea mandat în Consiliul Local Flămânzi, Octavian Prodan se afla joi seară alături de mai mulţi prieteni la o partidă de fotbal. Pe fondul problemelor cardiace de care suferea de mai mult timp, bărbatul a căzut din picioare, iar intervenţia cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă nu a mai putut face nimic pentru salvarea sa. Potrivit primarului oraşului Flămânzi, Dan Oloeriu, Octavian Prodan provenea dintr-o familie de liberali, tatăl său fiind viceprimar al Flămânziului. Înmormântarea va avea loc duminică la prânz.

3 September 2017

Suprapuneri de lucrări, conflicte din cauza fondurilor- proiectul Nova Apaserv înregistrează întârzieri în două aglomerări urbane

Programul de extindere şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare înregistrează întârzieri foarte mari, deşi termenul de finalizare a lucrărilor este chiar luna septembrie. Suprapuneri de lucrări, conflicte din cauza fondurilor- proiectul Nova Apaserv înregistrează întârzieri în două aglomerări urbane Într-un răspuns la o interpelare a consilierului judeţean Gheorghe Sorescu, Nova Apaserv admite întârzierile enorme în derularea programului de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. În municipiul Dorohoi se înregistrează cele mai mari întârzieri.

3 September 2018

Gâște trase pe dreapta de polițiști: "Nu doar că mergeau pe contrasens, dar..."

"Motivul? Au devenit recalcitrante când au fost trase pe partea dreaptă de polițiști. Nu doar că mergeau pe contrasens, dar nici nu au respectat indicatorul STOP - "Trecere la nivel cu cale ferată fără bariere".


Supărate până la ultimul sâsâit pe polițiști, au încercat chiar să îl atace pe unul din ei". Cuvintele de mai sus au fost postate pe pagina de Facebook "Atenție Poliția Iași", cuvintele făcând referire la o situație petrecută în localitatea Movileni.

3 September 2018

Adolescentul care a comis omorul de la Pacea, trimis în judecată!

Adolescentul în vârstă de 17 de ani, care a comis cumplita crimă de la Pacea, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a adolescentului în vârstă de 17 de ani care a comis cumplita crimă de la Pacea, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Potrivit magistraților botoșăneni, s-a reţinut că, în ziua de 25 aprilie 2018, în jurul orei 18.30, după ce, în prealabil, a luat cu el un cuţit de bucătărie, inculpatul a dus victima (Petronela M., tânăra în vârstă de 18 ani, nota red.)), în păduricea de pini din zona Pacea, la marginea municipiului Botoşani, unde a lovit-o de peste 30 de ori cu cuţitul în zona toracelui, abdomenului, la nivelul omoplaţilor şi a membrelor superioare, cauzându-i leziuni incompatibile cu viaţa.

3 September 2019

Scandal la aeroportul din Salcea. Botoșănenii care s-au pornit spre Roma, au fost nevoiți să se întoarcă

S-a lăsat cu scandal pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, marți, după ce cursa Suceava – Roma a fost anulată. Aeronava Wizz Air a lovit două păsări la aterizare și nu a mai putut să decoleze până la venirea unei echipe tehnice de la Iași, care să verifice și să specifice că totul este ok.


180 de pasageri au fost redirecționați către Iași, Cluj și Otopeni, și să primească banii înapoi, dar câțiva dintre ei au devenit nervoși și au refuzat să părăsească aeroportul pe motiv că aeronava nu are nimic.

3 September 2020

Milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate din județ

Peste 70.000 de persoane din județ vor beneficia de măști de protecție gratuite. Peste trei milioane de astfel de materiale vor fi distribuite familiilor defavorizate din cele 78 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din Botoșani, în aceste zile. Mai exact, beneficiari vor fi persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, persoanele din familiile care primesc alocație pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

3 September 2021

Pierdere uriașă pentru lumea artistică de la Botoșani: Maestrul Ioan Cobâlă a murit

Maestrul Ioan Cobâlă a pierdut, vineri după-amiază, lupta pentru viaţă după aproape o săptămână petrecută în secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean de la Botoșani.


Unul dintre cei mai apreciați muzicieni și oameni ai artelor de la Botoșani, dirijor şi fost director al Rapsozilor, acesta a suferit un accident vascular în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla la o petrecere privată.

3 September 2022

Preotul Vasile Ioana, alături de zeci de pelerini din București, a poposit pe meleagurile natale ale părintelui spiritual

Vineri, 2 septembrie, preotul Vasile Ioana, însoțit de peste 70 de pelerini din București au poposit pe urmele Patriarhului Teoctist, în satul natal Tocileni și la ctitoria sa din satul Victoria.


Gazda pelerinilor a fost primarul Cozmin Epuraș. Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din București și de la vârsta de 19 ani a fost luat sub oblăduirea Părintelui Patriarh Teoctist.

3 September 2023

Trandafirii din 1001 de nopți, pe malul Prutului. Afacerea unui corporatist care a renunțat la tot pentru o afacere la țară

După ce a lucrat mai mulți ani în corporații din străinătate, un tânăr botoșănean a renunțat la tot pentru a-și urma visul de a avea propria afacere la țară, care să se dezvolte frumos pe pământurile natale. Trandafirii din 1001 de nopți, pe malul Prutului. Afacerea unui corporatist care a renunțat la tot pentru o afacere la țară. Bogdan Paliuc este un botoșănean de 33 de ani specializat în biotehnologie și siguranța alimentelor. De la terminarea facultății până acum aproximativ doi ani a lucrat ca inginer la multinaționale din România și Marea Britanie. Bogdan a avut mereu o pasiune pentru trandafiri și produsele care se pot obține din petalele acestora. În 2021 și-a luat inima în dinți și a renunțat la tot pentru a-și urma pasiunea. S-a dus la casa bunicilor, pe malurile Prutului, într-o comună de la capătul României, și s-a apucat de agricultură – mai precis, de plantat trandafiri și usturoi. Produsele sale au devenit, în timp record, destul de căutate și sunt vândute în magazine naturiste sau dedicate alimentelor bio din toată țara. Mai mult...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Momente încărcate de emoție, o campionă din Botoșani a primit Colanul de Aur: ”Este ultima mea medalie!” (Foto)

astăzi, 13:17

Distincția i-a fost oferită Doinei Melinte de către Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și de marea campioană Nadia Comăneci. Fosta atletă Doina Melinte...

Doliu în fotbalul românesc, s-a stins un sportiv de legendă! (Foto)

astăzi, 11:55

Un fost jucător și antrenor de renume s-a stins din viață. Recent, el a fost internat la urgențe din cauza unei pneumonii. Din păcate, nu a mai rezistat și a decedat pe 15 septembrie. Gheorg...

O nouă atenționare pentru Botoșani: Cod Galben până luni dimineață!

astăzi, 10:22

Astfel, în intervalul 15 septembrie, ora 16.00 – 16 septembrie, ora 10.00, se vor semnala ploi însemnate cantitativ, zonele afectate fiind nordul și estul Moldovei, Banat, Crișana,...