28 august pe Știri Botoșani. Exclus din partid, Conțac este așteptat la congres, caz neobișnuit la UPU, fotbaliștii și-au turnat apă cu gheață în cap!

Ședință CL cu scandal, proiectul pentru construirea unui nou Lidl este respins a treia oară! Cîțu trece pe la Botoșani să ne apere de ”valul patru”, la București oamenii protestează după moartea Alexandrei Ivanov!

28 august 2008

Leo se multumeste si cu un egal

Se ingroasa gluma. Tehnicianul FC Botosani ar fi multumit si cu un egal tinand cont de adversarul pe care il intilneste. Atat CS Buftea cat si FC Botosani au avut un start bun de campionat. Ambele sunt echipe noi, care nu au fost monitorizate de catre celelalte formatii din liga secunda. Inceputul de campionat al formatiei CS Buftea l-a speriat pe Leo Grozavu. Statelitul lui FC Timisoara a reusit un egal pe teren propriu cu Petrolul Ploiesti si a invins in deplasare Forex Brasov.

28 august 2009

Exclus din partid, Constantin Contac este invitat la Conferinta extraordinara judeteana a PSD!

Social-democratii botosaneni isi aleg noua conducere, in cadrul Conferintei extraordinare judetene a PSD Botosani, Mihai Balta si Gheorghe Marcu fiind inscrisi in cursa pentru cea mai inalta functie politica la nivelul judetului. Invitat de seama este Constantin Contac, exclus in urma cu cateva luni din partid.

"Maine are loc conferinta extraordinara judeteana. Scopul este acela de a face o analiza a activitatii PSD. Doi candidati s-au inscris pentru conducerea partidului, subsemnatul si Mihai Balta. Le fac o invitatie fostilor presedinti PSD Botosani, domnului Contac si Domnului Mocanu, sa vina sa ne sustina in alegerile organizatiei judetene", a precizat Gheorghe Marcu, unul dintre candidatii la functia ocupata pana in primavara acestui an de Constantin Contac.

28 august 2010

Caini lasati sa moara de foame in padoc

Stau flamanzi de cel putin doua saptamani, paznicii au confirmat ca nimeni nu le-a adus de mancare. Din poze se vede ca nici fecale nu mai sunt pe jos, nu ca s-ar fi spalat! Pur si simplu cainii aceia sunt doar un sac de oase si nu se mai tin pe picioare. Au fost adusi de pe strazi sanatosi, vioi, bine. Acum sunt muribunzi. Puii sunt pusi intr-o boxa a mortii: acolo exista virusul parvovirozei canine, virus care nu dispare decat dupa minim 6 luni si este rezistent la dezinfectante uzuale. Nu ca s-ar fi faxcut vreodata dezinfectie! Unii mor, altii se aduc intr-un circuit permament al mortii. Ajunsi acolo micutii mor in maxim o saptamana prin diaree, voma si deshidratare. Nu li se da mancare deloc, la ce bun, daca tot vor muri! Orice pui ajuns acolo, chiar daca este adoptat, fiind nevaccinat si extrem de slabit, moare in chinuri in ciuda oricarui tratament. Aceasta este fata nevazuta de multi a ADOR-ului si lupta pe care o el o da aproape zi de zi. Mai mult…

28 august 2012 

Caz neobisnuit pentru medicii de la UPU: O tanara a venit cu un parazit intestinal intr-un pahar si a cerut examinarea acestuia!

O tanara in varsta de 21 de ani, studenta la Medicina in Bucuresti, s-a prezentat la UPU Botoșani cu un parazit intestinal intr-un pahar, solicitand medicilor sa examineze viermele, dar sa ii faca si ei un control de specialitate amanuntit. Fata venise cu mai multi tineri la Festivalul Verii si din cate se pare a venit de la distractie direct la spital, aceasta fiind si sub influenta bauturilor alcoolice. In urma examinarii, diagnosticul pus tinerei a fost de parzitoza intestinala si i-a fost prescris tratament de specialitate.

28 august 2013

Ion Diaconu, luat în vizor de Portariuc: Directorul tehnic de la Modern Calor va fi mutat undeva unde "să nu pună în pericol funcționarea sistemului"!

Primarul Ovidiu Portariuc vrea schimbarea din funcție a directorului tehnic de la Modern Calor, Ion Diaconu, și îi va cere directorului general al societății de termoficare să îl demită. De altfel, edilul-șef al municipiului l-a atacat extrem de dur pe Diaconu, după ce acesta, potrivit primarului, a declarat public că dacă vor mai fi făcute controale la societatea Modern Calor întreg orașul va rămâne fără căldură.

"Părerea mea e că declarațiile domnului director sunt total lipsite de responsabilitate, dacă nu chiar inconștiente. Aștept să se întoarcă domnul director general să discut cu el și să lămuresc ce se întâmplă acolo, altfel nu îmi explic această ieșire a domniei sale. Poate pe viitor în selecția candidaților pentru asemenea funcții, de o asemenea importanță, un om care decide dacă un oraș va avea sau nu încălzire, să aibă o asemenea labilitate emoțională, și o asemenea instabilitate, părerea mea e că e deja prea mult și ar fi foarte indicat să facă și o testare psihologică când se face selecția directorilor, pentru că nu vindem roșii sau strângem gunoiul de pe stradă. Vorbim de omul care este responsabil de încălzirea unui oraș și dacă acest individ iese și supune la șantaj un oraș întreg, fără niciun fel de jenă...", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul îi va cere directorului general să il mute pe Diaconu din zona tehnică pe zona comercială sau de marketing, într-un birou, "să nu pună în pericol funcționarea sistemului".

28 august 2014 

Iavorenciuc anunţă că va lupta în instanţă pentru locul său în PER şi în Consiliul Local

Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc va contesta în instanță procedura prin care s-a decis excluderea sa din Partidul Ecologist Român. Iavorenciuc susține că până acum nimeni de la partid nu l-a contactat să îl înștiințeze că ar exista vreo problema, deși zvonuri că va fi exclus au existat de ceva vreme, spune el.

"Nu sunt surprins, am auzit de mult chestiunea aceasta, și am venit și eu să ridic astăzi documentele pe care le-au prezentat dumnealor de la Consiliul Local. Nu am avut niciodată un contact cu partidul, nu m-a contactat în niciun fel să îmi pună de o problemă care există între dumnealor și mine și observ de la prima citire că partidul nu a motivat în niciun fel excluderea mea. Voi ataca în instanță, voi face o plângere prealabilă, pentru că modalitatea în care lucrează dumnealor nu este corectă și cred că a fost redactată cam târziu de la primele lor anunțuri, cred că nu au nici secretariat, că un partid fără secretar nu a avut timp să scrie", a declarat Gheorghe Iavoreniuc.

28 august 2014 

Ice Bucket Challenge a ajuns la FC Botosani! Cine sunt jucatorii care si-au turnat apa cu gheata in cap!

Fenomenul "Ice Bucket Challenge" a ajuns si in vestiarele echipei FC Botosani. "Ice Bucket Challenge" a devenit in aceste zile un adevarat fenomen mondial gratie retelelor de socializare. Odata primita provocarea de a participa la "Ice Bucket Challenge", in 24 de ore fie faci o donatie, fie iti torni o galeata cu apa rece in cap si, lansand, la randul tau, alte provocari. De asemenea poti opt pentru ambele variante.

Banii merg spre Asociatia ALS, care lupta impotriva bolii Charcot, cunoscuta si sub numele de boala Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica (o boala neurodegenerativa). Gestul de a-ti turna apa cu gheata in cap este unul care atrage atentia, dar mai important este acela de a face si donatii in cadrul acestei campanii de constientizare asupra sclerozei laterale amiotrofice si de strangere de fonduri pentru cercetatea acestei boli.

Fundasul Andrei Patache a fost primul care si-a turnat apa in cap si a facut donatia. Acesta l-a provocat pe George Cirjan (Ceahlaul Piatra Neamt), Istvan Fulop si Florin Acsinte. Cei provocati au acceptat imediat si George Cirjan a postat pe pagina sa de Facebook dovada ca si-a turnat apa in cap. La fel a facut si Florin Acsinte, care a provocat la randul sau pe Toni Helesteanu, Leo Grozavu si Dumitru Branza. Istvan Fulop si-a turnat si el apa cu gheata in cap si a provocat pe Attila Hadnagy si Claudiu Codoban.

28 august 2015 

Seceta a făcut ravagii în culturile din județ! Întreaga suprafață cu soia a fost compromisă!

Seceta din vara acestui an a afectat zeci de mii de hectare de culturi agricole de pe raza județului Botoșani, munca din primăvară a agicultorilor fiind în zadar. Potrivit datelor prezentate în ședința Colegiului Prefectural de către Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, în urma raportărilor primite de la unitățile administrativ-teritoriale au fost afectate de secetă 144.773 de hectare, reprezentând 36,86% din suprafața agricolă a județului Botoșani. Cele mai afectate culturi sunt cele de porumb, soia și floarea soarelui. La soia, din cele 29.338 de hectare cultivate, a fost afectată de secetă aproape întreaga suprafața cultivată, respectiv 29.323 de hectare. Pe lângă culturile agricole au fost afectate și pășunile, pe o suprafață de 10.131 de hectare, precum și pajiști, pe o suprafață de 12.015 hectare.

28 august 2016 

Ce se va întâmpla cu angajații de la Urban Serv, în pericol de disponibilizare!

Pierderea licitației de către societatea Urban Serv pentru colectarea și transportul gunoiului la noul depozit de la Stăuceni, ce se va deschide în septembrie, va duce la disponibilizări în rândul salariaților.  Pentru ca numărul celor care vor rămâne fără loc de muncă să fie cât mai redus, conducerea societății de salubritate a dispus încă de pe acum o serie de măsuri pe linia personalului. Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, toate posturile care se vor elibera în următorii doi ani vor fi blocate și nu se vor mai face anagajări pentru ca ulterior în cazul în care s-ar impune restructuri de pe zona de salubritate să poată fi transferați o parte dintre angajați pe aceste postrui blocate.

28 august 2017 

Un tânăr s-a urcat pe un stâlp de la nocturna de pe Stadion şi a ameninţat că se sinucide!

Echipajele de intervenţie au fost puse în alertă, în noaptea de duminică spre luni, de un tânăr de 26 de ani care a ameninţat că se sinucide. Tânărul s-a urcat pe un stâlp de la instalaţia de nocturnă de pe Stadionul Municipal şi în jurul orei 01.50 a sunat la 112 şi i-a spus dispecerului că vrea să îşi încheie socotelile cu viaţa. Echipaje de poliţie și pompieri s-au deplasat la faţa locului găsindu-l pe tânăr urcat pe stâlp.

Iniţial, acesta a refuzat categoric să coboare dar după jumătate de oră, când a început să şi plouă,  s-a lăsat convins şi a renunţat la gândul sinuciderii. Tânărul, care s-a urcat pe stâlp după ce s-a certat cu iubita, a fost amendat şi va sta o perioadă internat la Secţia de Psihiatrie.

28 august 2018 

Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Prejudiciul adus bugetului de stat este în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate. Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă! Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui botoșănean cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

28 august 2019 

Scandal cât casa între Primăria Mihai Eminescu și Microbuzul SRL. Verginel Gireadă: “Am permis să întoarcă mașinile în capătul satului Cătămărăști Deal și să preia gratuit oamenii!” O fi mers careva gratuit cu maxi taxi?

Scandalul dintre Primăria Mihai Eminescu și Microbuzul SRL capătă amploare pe zice trece, după ce oamenii nu mai au cu ce să vină în municipiu Botoșani.

Fostul deputat, Verginel Gireadă, acum șef serviciu în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Mihai Eminescu, primărie condusă de soția sa, Aneta Gireadă, e explicat într-o conferință de presă că întreg conflictul a degenerat după ce cetățenii au ajuns în punctul în care nu mai fac diferența între transportul municipal și intrajudețean, iar autoritățile județene refuză să aplice măsuri care să ducă la rezolvarea situației. În total, peste 3000 de locuitori sunt afectați de lipsa transportului din localitate în municipiului Botoșani.  

28 august 2020 

Ședință a CL cu scandal. Proiectul pentru construirea unui Lidl pe Independenței, respins a treia oară

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Botoșani, desfășurată în cursul zilei de joi, consilierii au dezbătut, cu scandal și înjurături, un subiect intens mediatizat și controversat. Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației Planul Urbanistic Zonal și care viza construcția, într-o primă etapă, a centrului comercial Lidl pe terenul ce aparținea societății Rapsodia Conf, a fost respins de consilierii PNL pentru a treia oară. Motivul care a condus la această decizie, îl reprezintă refuzul majorității cetățenilor din zona respectivă care nu și-au dat acordul construirii unui centru comercial. Consilierii locali ai PNL au declarat că nu se opun dezvoltării orașului însă consideră că locul acestor spații comerciale este în afara orașului.

28 august 2021

Florin Cîțu a vizitat un centru de vaccinare din Botoșani. „România este pregătită pentru un val patru”

Prim-ministrul Florin Cîțu a vizitat, sâmbătă, centrul de vaccinare aflat în incinta Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Botoşani, „pentru a verifica logistica și capacitatea de imunizare” a acestuia.



Șeful Executivului a afirmat că România este pregătită pentru înfruntarea unui al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Acesta a subliniat că secţiile de anestezie şi terapie intensivă şi-au păstrat capacitatea de a primi pacienţi infectațu, iar centrele de vaccinare şi-au menţinut capacitatea de a vaccina 100.000 de oameni zilnic. Cîțu a anunțat că va demara o acţiune de verificare a tuturor centrelor de vaccinare din ţară.

28 august 2022 

Un șofer prins conducând cu 142 km/h s-a ascuns la mănăstire, după o cursă cu poliția pe urme

Un tânăr de 25 de ani, din comuna Ungureni, a fost urmărit în trafic de polițiști 11 kilometri, vineri, după ce a fost depistat conducând cu o viteză de 142 km/h pe Drumul Județean 208C. El s-a ascuns la mănăstirea din Vorona pentru a nu fi identificat de oamenii legii, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). Conducătorul auto nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor de a opri la semnal. Oamenii legii au pornit în urmărirea sa, iar pe traseul parcurs, tânărul a încălcat mai multe reguli de circulație. El a efectuat o depășire pe linia continuă și nu a acordat prioritate de trecere autoturismelor care aveau acest drept, într-un sens giratoriu. „Ulterior, conducătorul auto a părăsit autoturismul și s-a refugiat într-un lăcaș de cult, unde a fost depistat de polițiști și condus la audieri”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

28 august 2023 

Jurnalist la protestul pentru Alexandra din București: ”Rar am fotografiat atât de multă tristețe”

Paul Palencsar a surprins prin obiectivul aparatului de fotografiat instantanee din timpul protestului, fiind impresionat de felul în care oamenii au reacționat la drama familiei din Botoșani: ”Rar am fotografiat atât de multă tristețe”, a scris Paul Palencsar. ”Protestul pentru Alexandra, din Piața Victoriei, s-a scurs tăcut. Așa era și ea. Să nu supere, să nu deranjeze. Nici când era lăsată să moară la maternitatea Botoșani. Câteva sute de oameni stau în țarcul Jandarmeriei, în marginea Pieței. Amplasarea e marginală și derizorie. Locul protestului ar fi fost imperativ la mijloc, în fața Guvernului. De acolo, Alexandra putea să-și privească în ochi călăii. Fratele Alexandrei, Vlad Miron, îmi spune că cea mai recentă săptămână din viața sa e și cea mai cumplită. Încă uită că Alexandra e moartă și vrea să o sune. Dar își amintește și se prăbușește iar în el însuși. Chipul lui împletește revolta cu neputința. Privirea absentă i se ridică peste noi și pleacă departe.



 Cei veniți la protest sunt pașnici. E atâta liniște, încât mă simt ca la priveghi. Deși cu pancarte în mâini, măcinați de indignare, oamenii ezită să scandeze. Sunt încremeniți. E felul lor de a duce pe ultimul drum omul a cărui dramă îi locuiește de peste o săptămână. Văd lacrimi șterse cu discreție și priviri în pământ. Mai mult…

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...