OPINII: Caini lasati sa moara de foame in padoc

OPINII: Caini lasati sa moara de foame in padoc
Stau flamanzi de cel putin doua saptamani, paznicii au confirmat ca nimeni nu le-a adus de mancare. Din poze se vede ca nici fecale nu mai sunt pe jos, nu ca s-ar fi spalat! Pur si simplu cainii aceia sunt doar un sac de oase si nu se mai tin pe picioare.

Au fost adusi de pe strazi sanatosi, vioi, bine. Acum sunt muribunzi. Puii sunt pusi intr-o boxa a mortii: acolo exista virusul parvovirozei canine, virus care nu dispare decat dupa minim 6 luni si este rezistent la dezinfectante uzuale.Nu ca s-ar fi faxcut vreodata dezinfectie! Unii mor, altii se aduc intr-un circuit permament al mortii.

Ajunsi acolo micutii mor in maxim o saptamana prin diaree, voma si deshidratare.Nu li se da mancare deloc, la ce bun, daca tot vor muri! Orice pui ajuns acolo, chiar daca este adoptat, fiind nevaccinat si extrem de slabit, moare in chinuri in ciuda oricarui tratament. Aceasta este fata nevazuta de multi a ADOR-ului si lupta pe care o el o da aproape zi de zi.

De mai bine de o luna celor de la ADOR li s-a interzis expres accesul acolo. Nu mai au voie sa intre in incinta padocurilor sub nici un motiv, desi exista lege care ne permite accesul la orice activitati despasurate in acel loc. Lege in vigoare in Romania la aceasta data. O vreme am reusit sa aruncam saci cu mancatre peste garduri. Saci primiti de la cetateni germani care au fost impresionati de imaginile din adapostul primariei. Dar de doua saptamani s-a terminat si acea mancare si de atunci nimeni nu mai aduce cainilor macar o boaba. Administratorul padocului nu se sinchiseste.



Acum aceste imagini circula pe FB si iar ne facem de ras in lumea intreaga. De pretutindeni din lume oameni au donat bani pentru ca cei din ADOR ca sa se cumpere mancare si sa incerce sa hraneasca acesti catei in ciuda interdicitilor care li s-au pus. Strainii au ajuns sa doneze bani desi este de datoria serviciului de gestionare a cainilor sa ii hraneasca. Unde sunt banii de mancare decontati pe hartie? Oare copii si batranii o duc mai rau? Oare ce mai zice acum domnul Ghiorgita fata in fata cu aceste fotografii? – netrucate- il asiguram,cum ar fi imediat in stare sa declare. Daca spune si tot insista ca sunt trucate il invitam sa mearga sa vada cu proprii ochi ce este acolo acum.

Am cerut domnului primar Flutur o intrevedere cu reprezentanti ADOR pentru a depune cele peste 4000 de semnaturi adunate de la cetatenii orasului care cer sterilizare si nu ucidere, de a repune pe masa de dialog posibilitatea sterilizarilor in masa prin participarea fundatiilor internationale si cu bani europeni, asa cum se face la aceasta data in multe orase din Roamnaia: Oradea, Calafat, Brasov, Craiova, Iasi, Satu- Mare si lista este lunga.

Am cerut de asemenea dreptul nostru legal de a participa la ingrijirea cainilor comunitari si protejarea cainilor deja sterilizati de cetatenii orasului sau de asociatia ADOR. Pana acum nici un raspuns. Intre timp cainii sunt adunati si lasati sa moara de foame in spatele grilajelor compacte din tabla, departe de ochi indiscreti.

Eutanasia din 11 mai a fost mai umana decat moartea prin infometare pregatita de edilii nostri pentru acesta vara. In iarna dmnul Ghiorghita se lauda ca in sase luni scapa orasul de maidanezi. Dupa cum se vede situatia este neschimbata. Pentru ca nu s-a schimbat nimic din mentalitate, se ataca cauza si nu efectul.

Iar omorand cainii nu reusim decat sa ne manjim mainile si constiintele si sa ne facem de ras. Problema cainilor nu se va rezolva niciodata.


Continuarea materialului pe adorforever.wordpress.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
124

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...