23 august pe Știri Botoșani. Visul familiei Iftime, blocaj la Nova Apaserv, proteste în mijlocul orașului, au răbufnit și instructorii auto!

23 august poate fi numită și ziua protestelor în Botoșani. Dacă în 2015 tinerii se revoltau împotriva clasei politice, în 2017 au ieșit în stradă instructorii auto. Șase ani mai târziu, în același loc lua amploare revolta oamenilor după moartea Alexandrei Ivanov.

23 august 2008

”Caii de vis” ai familiei Iftime

Totul a început mai mult în glumă, Vlad Iftime, fiul preşedintelui Consiliului de Administraţie al FC Botoşani, Valeriu Iftime, cumpărându-şi un cal din primii bani câştigaţi de el. Ulterior a mai cumpărat un cal şi pentru fratele său, după care pasiunea pentru acest sport şi pentru aceste animale l-a făcut să mai achiziţioneze şi alţi cai, de această dată de rasă, ajungând în prezent să aibă 13 cai, toţi rasa Lipiţan. Vlad Iftime priveşte acest hobby al ca pe o posibilă afacere de viitor, ţinând cont că sunt multe persoane pasionate de echitaţie, dar care nu au avut unde să practice acest sport.



Până acum investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro, dar Vlad Iftime spune că nu se va opri şi doreşte să facă unul din cele mai moderne centre de echitaţie. Deocamdată Vlad Iftime nu intenţionează să cumpere cai de curse sau pentru concursurile de obstacole, ci preferă rasa Lipiţan, un cal specific pentru echitaţie şi pentru atelaje.

23 august 2009

Gheorghe Median - Cucerit de Botosani, in slujba botosanenilor!

La inceput nu s-au placut. Apoi s-au tatonat reciproc, s-au zgandarit, pana cand si-au descoperit reciproc sensibilitati comune. Gheorghe Median a sfarsit prin a se indragosti de Botosani, iar Botosanii incep sa il rasplateasca pe istoric pentru aproape 4 decenii de frumoasa si constructiva convietuire. Ce l-a legat pe prahoveanul venit dintr-o localitate situata aproape de Valenii de Munte de oraselul nordic si ratacit prin istoria Romaniei? Poate Nicolae Iorga, poate familia… Sau ambele!

S-a nascut pe 11 octombrie 1949, in satul Nucsoara de Jos, comuna Rancezi, din judetul Prahova. A absolvit, in 1967, Liceul Constantin Dobrogeanu Gherea din Ploiesti. Dupa liceu a urmat Facultatea de Istorie- Filozofie, sectia Istorie, a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. In anul 1972, cand a terminat facultatea, a fost repartizat la Muzeul Judetean Botosani, primii doi ani activand ca muzeograf la Casa Memoriala Nicolae Iorga. 

23 august 2010

Spitalele din judet si institutiile din subordinea Prefecturii, verificate la instalatia electrica!

In baza unui ordin al prefectului judetului Botosani, Cristian Roman, incepand de marti toate cele 12 spitale din judet vor fi verificate in ceea ce priveste dotarea si respectarea normelor privind prevenirea si stingerea incendiilor, ordin semnat luni de prefect, in conformitate cu ordinul comun al ministrului de Interne si al ministrului Sanatatii. Totodata, reprezentantul Guvernului in teritoriu a transmis o nota interna ca toate spatiile care apartin Institutiei Prefectului, respectiv Palatul Administrativ, Serviciul de Permise, Serviciul de Pasapoarte si un spatiu de langa Politie, sa fie de asemenea verificata dotarea si respectarea normelor privind prevenirea si stingerea incendiilor.

23 august 2011 

Catalina Lupascu, increzatoare ca situatia de la Ipotesti nu se regaseste in alte institutii de cultura din subordinea CJ!

In urma ultimului inventar facut la Memorialul Ipotesti s-a descoperit ca o buna parte dintre obiectele culturale nu corespundeau cu descrierea din documente. Practic, in acte figurau ca fiind obiecte din aur, insa in realitate erau doar niste tinichele. Pe fir au intrat si politistii, dupa ce s-a descoperit ca un medalion din aur lipseste.

Catalina Lupascu sustine ca ceea ce s-a intamplat la Memorial este un caz aparte, ce se datoreaza unui management defectuos. "Fiecare institutie de cultura este obligata prin lege sa-si realizeze inventarul. La bunuri culturale, legea prevede a se realiza inventarul o data la trei ani, maxim. Problematica de la Memorial este una aparte si mi-as dori sa facem cu totii front comun si sa scoatem in fata activitatea culturala de la Memorial si nu ceea ce s-a intamplat de-a lungul anilor acolo", a spus Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

23 august 2012

Gheorghe Sorescu: “Daca va exista o anumita rezistenta la Nova Apaserv, am sa propun management privat”

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, sustine ca in cazul in care activitatea societatii Nova Apaserv se va desfasura cu dificultate, dupa ce vor fi luate toate masurile de redresare sau daca va mai exista opozitie din partea unora, nu este exclus si un management privat.

Sorescu a spus ca toti cei care lucreaza la operatorul de apa trebuie sa inteleaga ca societatea trebuie sa functioneze pe principii de eficienta si rentabilitate.

 

23 august 2013

Portariuc, nevoit să discute cu Iliuță. Țurcanu are programul încărcat: "Nu știu ce mi-a planificat familia"

Președintele Consiliului județean, Florin Țurcanu, nu știe dacă se va întâlni astăzi cu primarul Ovidiu Portariuc, iar în cazul în care nu va putea onora invitația, va merge Viorel Iliuță în locul său.



Edilul-șef al municipiului a spus vineri dimineață într-o conferință de presă că dorește ca în cursul zilei de astăzi să aibă o întâlnire cu Țurcanu pentru a discuta despre colaborarea din cadrul USL de la nivel local. "La ora 13.00 trebuie să înregistrez o emisiune, după aia nu știu ce mi-a planificat familia. Eu am vorbit cu președintele organizației municipale, domnul Iliuță, care trebuia să îl sune pe domnul Portariuc să se întâlnească. Nu refuz întâlnirea, dar dacă nu pot eu va merge domnul Iliuță", a spus Țurcanu.

23 august 2014

Muzeul Județean va avea un nou director!

Muzeul Județean Botoșani, instituție care funcționează în subordinea Consiliului Județean, va avea din luna septembrie un nou director. Contractul de management al Lucicăi Pârvan, actualul director, va înceta la data de 6 septembrie, când împlinește vârsta de pensionare pentru limită de vârstă. Persoana propusă pentru a prelua ca interimar funcția de director este Sergiu Neculai Balanovici, care va avea un salariu brut de 4.745 de lei. În prezent, acesta ocupă postul de șef secție memorialistică de la Muzeul Județean. Numirea lui Balanovici va fi aprobată de consilierii județeni în ședința din data de 28 august.

23 august 2015

Protest în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani!

Un grup de tineri a protestat, duminică după-amiază, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani protestul fiind unul autorizat. Prin acţiunea lor, tinerii au vrut să îşi manifeste nemulţumirea faţă de actuala clasă politică şi  speră ca şi alţii să le urmeze gestul de a ieşi în stradă.

Protestatarii au afişat şi un banner pe care au scris: “Clasa politică, gaşcă penală de hoţi, trădători de ţară, ne vor vinde pe toţi" şi au adus şi o listă cu întreprinderile care s-au închis, la Botoşani. Tinerii au obţinut autorizaţie de protest pentru trei ore, în zonă fiind şi jandarmi şi angajaţi ai ISU.

23 august 2016

Mii de credincioşi la sfinţirea Bisericii "Sfântul Antonie cel Mare" din Botoşani

Aproximativ 3.000 de credincioşi au participat, duminică, la slujba de sfinţire a bisericii cu hramul "Sfântul Antonie cel Mare" din municipiul Botoşani. Slujba de târnosire şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.



Ca răsplată pentru lucrarea adusă Bisericii, părintele paroh Dumitru Butnariuc a fost hirotesit întru iconom stavrofor, purtător de cruce, de către Înaltpreasfinţitul Teofan. Potrivit tradiţiei, pe parcursul întregii zile credincioşii au avut bucuria de a se închina în sfânta biserică, trecând prin Sfântul Altar.

23 august 2017

Instructorii auto botoșăneni au ieșit în stradă! Protest în fața Prefecturii

Zeci de instructori auto din Botoșani, o parte dintre aceștia însoțiți și de elevii pe care îi pregătesc în vederea obținerii permisului de conducere, s-au adunat, miercuri, în fața Instituției Prefectului pentru a protesta.  Nemulțumirile instructorilor auto sunt îndreptate împotriva Ministerului Transporturilor. Oamenii spun că măsurile decise la nivel central le falimentează activitatea. Mai exact, instructorii auto botoşăneni încearcă să determine modificarea unui ordin de ministru emis în 2013 care le pune capăt activităţii şi elaborarea unei legi a formatorilor auto.



Formatorii auto sunt extrem de nemulțumiți și de perioada prea mare în care un cursant ajunge să susțină examinarea în vederea obținerii permisului de conducere. Protestatarii i-au transmis nemulțumirile și subprefectului Daniela Beclea, care va transmite mai departe la Guvern solicitările celor de la Botoșani.

23 august 2018

Spitalul Judetean se extinde

Proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe a mai trecut de o etapă ieri, când specialiști de la ADR Nord-Est au efectuat vizita în teren iar raportul este unul favorabil. „Am mai depăşit o etapă și urmează proiectarea”, a spus Costică Macaleți, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Nevoia de extindere şi dotare cu aparatură vine după ce în ultimii ani cadrele medicale au fost sufocate de numărul tot mai mare de prezentări. Planurile noului UPU sunt pentru o dublare a suprafetei utile, de la 700 la aproape 1500 de metri pătraţi, cu extindere atât în parcarea Spitalului Judeţean, dar şi pe înălţime.

23 august 2019

Amenințarea cu „antrax” la plic, în vizorul întregii țări. Probele sunt analizate în Laboratorul Național Cantacuzino

Poliția a demarat o anchetă după ce, în cursul zilei de ieri, IPJ Botoşani a fost sesizat de către un bărbat de 37 de ani din municipiu cu privire la faptul că, în cutia sa poştală, a găsit un plic cu mesajul „Antrax. Sună la 112”. Plicul conținând un praf alb provine din Lituania. Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul apelantului şi au preluat plicul care a fost transportat, ulterior, la sediul IPJ Botoşani.

Solicitaţi în sprijin, specialişti ai ISU Botoşani şi ISU Suceava, Serviciul Chimic, Biologic şi Risc Nuclear (CBRN) au efectuat misiuni de decontaminare a zonei, atât la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani, cât şi la locuinţa apelantului. Plicul a fost depozitat, inițial, într-un birou sigilat, la ISU. Ulterior, plicul a fost transportat de către lucrătorii din cadrul CBRN Bucureşti la institutul Matei Balş din municipiul Bucureşti în vederea efectuării unei analize de laborator care să stabilească natura substanţei.

Probele au fost înaintate pentru a fi analizate în cadrul Laboratorului Naţional de Referinţă al Institutului Cantacuzino.

23 august 2020

Peste 130 de kilograme de trufe confiscate de la un botoșănean, în trafic

Poliţiştii Biroului Rutier din Bacău au depistat un bărbat de 31 ani, din judeţul Botoşani, care, aflându-se la volanul unui autobuz, transporta peste 130 de kg trufe în portbagajul destinat depozitării coletelor, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Bacău. S-a întâmplat vineri seară, în timp ce botoșăneanul conducea un autobuz pe strada Micov din Bacău.


Potrivit anchetatorilor,în urma verificărilor suplimentare, a rezultat că marfa transportată reprezenta cantitatea de aproximativ 130 kg de trufe. Poliţiştii au sesizat Direcţia Silvică, reprezentanţii acesteia cântărind cantitatea totală de 139,2 kg trufe, în valoare de aproximativ 18.000 de lei.

23 august 2021 

Transportatorul cu microbuzele din municipiul Botoșani, amendă de 20.000 de lei de la Garda de Mediu după ce un incendiul i-a mistuit mașinile scoase din uz

Ofițerii de la Garda de Mediu de la Botoșani au aplicat o amendă de 20.000 de lei operatorului de transport persoane cu microbuzele din municipiul Botoșani după ce un incendiul i-a mistuit acestuia mașinile scoase din uz parcate în curtea unității. Radierea definitivă din circulaţie a vehiculului se realizează în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în baza prezentării certificatului de distrugere. Certificatul de distrugere reprezintă singurul document în baza căruia se face dovada predării vehiculului scos din uz şi tratării acestuia la operatorii economici autorizaţi.

23 august 2022  

Fenomen meteorologic bizar în județul Botoșani, cauzat de praful continental

O atmosferă interesantă a putut fi observată, pe parcursul zilei de marți, în județul Botoșani. Orizontul opac și cerul cu aspect lăptos, spun specialiștii, indică un transport de praf de origine continentală apropiată, care călătorește la o distanță mai mică de suprafața terestră decât clasicele transporturi de praf de origine sahariană. Fenomenul a afectat întreaga regiune a Moldovei, iar această situație este determinată de câteva condiții particulare ale acestei perioade, susține profesorul conferențiar Lucian Sfîcă.



În al doilea rând, fiind trecuți de mult de jumătatea verii, regiunile de la nord de Marea Neagră încep să fie din ce în ce mai afectate de uscăciune. De aceea, cantitatea de praf antrenabilă în atmosferă este destul de mare.

23 august 2023 

Marș cu sute de mașini în memoria Alexandrei. Se cere și demisia șefei CJ

Peste 300 de autoturisme s-au deplasat într-un marș, miercuri seară, pe străzile din municipiul Botoșani, în memoria tinerei mame care a murit la Maternitate implorând ajutor. După eliberarea din funcție a managerului „Mavromati”, protestatarii cer demisia Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean, dar și arestarea celor care se fac vinovați de tragedie. Marșul autoturismelor a început în jurul orei 18:00 în zona Primăriei, continuând pe Calea Națională. Participanții au oprit câteva minute la cimitirul de lângă Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, unde a fost înmormântată tânăra gravidă. Șoferii au claxonat și au afișat mesaje prin care cer dreptate pentru Alexandra Ivanov, una dintre revendicări fiind demisia șefei CJ.



Șoferii s-au oprit apoi în fața Maternității, unde câteva zeci de botoșăneni i-au primit în aplauze. Inițiatorul acțiunii de miercuri este Vlad Miron, fratele Alexandrei, care a subliniat că șirul protestelor se va încheia când cadrele medicale responsabile pentru moartea tinerei vor fi arestate.

În fața Maternității a început un nou protest, pentru a patra seară consecutivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...