22 august pe Știri Botoșani: Surprize cu Băsescu la Botoșani, schit în flăcări, afacerile politicienilor cu statul, un plic suspect pune poliția pe jar!

Retrospectiva zilei de 22 august, din 2008 până în 2023. Ziua în care pompierii botoșăneni au luptat ore în șir cu flăcările pentru a salva o biserică. În oraș, într-o zi de 22 august cetățenii își luau adio de la tramvai. Un bebeluș ”a înviat” din morți, iar romii se plângeau că vor să muncească, dar nu îi angajează nimeni!

22 augut 2008

Etapă de raliu la Botoşani

După Turul Român de Ciclism care a ajuns trei ani la rând în Botoşani, în toamna acestui an botoşănenii vor avea ocazia să vadă şi o cursă de raliu. Conducerea Auto Green Club a obţinut acceptul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv ca etapa a treia a Campionatului Naţional Rally Sprint să se dispute la Botoşani pe data de 19 octombrie. Ținând cont că această etapă va avea loc cu o săptămână înainte de a şaptea etapă a Campionatului Naţional de Raliu care va avea loc la Iaşi, este foarte posibil ca la Botoşani să ajungă şi o parte din campionii acestui sport, inclusiv Titi Aur. Plecarea în această cursă se va face din faţa primăriei, urmând ca în parcarea magazinului Botoşani să aibă loc o probă de îndemânare. Cea mai interesantă probă se va desfăşura pe drumul forestier ce leagă Baisa de lacul Eminescu, un traseu pe care concurenţii îl vor parcurge de trei ori.

22 august 2009 

 Surprize, surprize pentru pesedisti... cu Traian Băsescu la Botoșani

Aflat în vizită în Botoșani, șeful statului a avut o întîlnire cu edilii județeni, la Hotel Rapsodia din municipiu, și o altă întrevedere, în același loc, cu liderii organizației județene a PDL. Conform unor surse participante la discuție, Băsescu i-a informat, discret, pe democrat-liberali că i-a transmis premierului Boc sarcina de a revoca toți miniștrii PSD din funcție pe 2 septembrie, ziua în care Emil Boc vrea ca guvernul să își asume răspunderea pentru legile Educației, dar PSD se opune categoric.



De asemenea, întrebat de un pedelist dacă are o strategie pregătită pentru intrarea în cursă a lui Sorin Oprescu, președintele le-a transmis mesajul ferm că va câștiga un nou mandat indiferent de adversar, recomandîndu-le să nu își mai bată capul cu acest aspect și să se gîndească, mai degrabă, la viitor.

 22 august 2010

OCTAVIAN STRUNILA - Suflet de dorohoian intr-o "Inima de tigan"

Este actor dar, pentru ca a urmat masterul la Academia de Teatru si Film, a indraznit si regie de film. A jucat pe scandura, dar cele mai mari succese i le-au oferit rolurile de film. Octavian Strunila s-a nascut la Dorohoi, pe 5 iunie 1981, actorul facandu-se remarcat in special in rolul din filmul "Inima de tigan", dar si cel din "State de Romania".

Cu o familie implinita, cu o cariera deja formata si proiecte care il asteapta la usa, Octavian are timp si pentru familia din Dorohoi, pe care o viziteaza de cate ori poate, nu de putine ori petrecandu-si sfintele sarbatori alaturi de cei dragi.  

22 august 2011 

Senatorul Liviu Campanu, pe lista neagra a senatorilor care au afaceri cu statul

Senatorii au castigat in ultimul an 45 de milioane de euro din contractele cu statul. Teoretic, i-am trimis in Parlament pentru a ne da legi bune si a ne reprezenta interesele. Practic, legile sufera foarte mult la capitolul reprezentarii intereselor electoratului.

Interesant cum, dupa atatea discutii despre modificarea legii care le permite parlamentarilor sa faca afaceri cu statul, nu s-a modificat nici macar un singur paragraf care sa concretizeze promisiunile din campania electorala. Ei nu pot sa fie administratori la societati comerciale, insa pot sa detina actiuni la companii ce primesc contracte de la institutii publice. Referitor la Liviu Campanu, senator UNPR de Botosani, publicatia remarca urmatoarele: De profesie medic, Liviu Campanu este actionar la SC Medas SRL Darabani, companie ce a incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate Botosani un contract de prestari servicii medicale. De altfel, in calitate de medic de familie, Liviu Campanu a castigat in ultimul an 11.676 lei, iar sotia sa, Minodora Campanu, 12.528 lei, ea fiind administrator la SC Medas SRL.

Florin Țurcanu: "Atata timp cat legislatia permite, facem afaceri in Romania!"

Deputatul PNL, Florin Turcanu, botosaneanul care apare pe lista neagra a deputatilor care au afaceri cu statul, spune ca, spre deosebire de colegii sai, el isi asuma aceste afaceri, despre care precizeaza, de altfel, ca sunt "afaceri foarte mici". "Atata timp cat legislatia permite, facem afaceri in Romania. Ce este in afara legii nu facem. Afacerile cu statul pe care le am eu sunt incepute din 2005-2006, cand nu mai aveam nicio treaba, nu mai eram nici viceprimar la Sulita, si sunt afaceri foarte mici”. Florin Turcanu, "in 2007, a primit in concesiune de la Primaria Sulita (Botosani), locul unde altfel s-a si nascut, un teren de 90 de hectare de pasune. Contractul este semnat pe 25 de ani, parlamenarul urmand sa plateasca 9.255 lei/an. El nu a respectat insa intelegerea, astfel incat Primaria Sultita a trimis in 2010 o adresa catre Camera Deputatilor prin care cerea sa ii opreasca parlamentarului o parte din veniturile lunare. Florin Turcanu este si patronul unei fabrici de paine, alimentand cu produse de panificatie Liceul Economic, Liceul "Elie Radu", Liceul Nicolae Iorga, toate din Botosani, Gradinita nr. 10 din Botosani si Spitalul de Neuropsihiatrie din Saveni, Primaria Sulita si ADS, in schimbul a aproape 100.000 lei".

22 august 2012

Cristina Panait, propunerea pentru functia de director economic al Spitalului Judetean

Liberala Cristina Panait este persoana propusa pentru a ocupa functia de director economic al Spitalului Judetean "Mavromati", in locul lui Gehorghe Damian, care va fi managerul unitatii.

Initial, aceasta a fost propunerea PNL pentru Inspectoratul Teritorial de Munca Botosani. Panait a mai fost director economic al Spitalului de Psihiatrie. Ea este si presedintele organizatiei municipale de femei a PNL Botosani. Noul Consiliu de Administratie al Spitalului Judetean se va alege joi.

22 august 2013 

Se clatină scaunele șefilor de la Modern Calor!

Întreaga conducere a societății Modern Calor, precum și Consiliul de Administrație, ar putea fi înlocuiți, primarul Ovidiu Portariuc fiind nemulțumit de modul în care șefii de la termoficare își fac treaba.


Edilul-șef al municipiului a spus că de curând cei de la Modern Calor au trimis o cerere către Primărie privind suplimentarea sumei alocată ca subvenție. O decizie privind soarta directorilor de la Modern Calor ar putea fi luată în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor, de la începutul lunii septembrie.

22 august 2014

Misiune dificilă: Peste 50 de pompieri au luptat trei ore cu flacarile la Schitul Lebada!

Peste 50 de pompieri botoşăneni au intervenit, în această dimineaţă, cu 16 autospeciale, dintre care nouă de intervenţie şi şapte pentru suport şi conducere operativă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la chilia Schitului Lebăda, comuna Băluşeni. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 08.00. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la mansarda şi acoperişul chiliei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la întreaga clădire, precum şi la biserica aflată în vecinătate. Incendiul a fost localizat şi stins după aproape trei ore.




Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze de foc biserica şi o parte din bunurile aflate la parterul şi la etajul I al chiliei. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei candele aprinse lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. Valoarea exactă a pagubelor incendiului este în curs de stabilire.

22 august 2015

Durerea romilor din Botoșani: Vor să muncească, dar nu îi angajează nimeni

Romii din Botoșani se simt discriminați și spun că patronii nu vor să îi angajeze, deși ei ar vrea să muncească. În cadrul unei întâlniri ce a avut loc, vineri, la Primăria Botoșani, reprezentanții cetățenilor de etnie romă au pus pe tapet în fața autorităților locale și a reprezentanților instituțiilor publice problemele pe care le au, una dintre cele mai arzătoare părând să fie, după spusele lor, cea a locurilor de muncă.



“Toată lumea spune că romii nu vor să muncească, dar nu este adevărat. Sunt romi care vor să muncească, vor locuri de muncă dar se confruntă cu problema că atunci când e vorba să îl angajeze cineva când îl vede la față îi spune că nu mai sunt locuri. Este o problemă de ani de zile. Ei merg la AJOFM, li se dau repartiții dar când ajung unde ajung nu îi mai angajează nimeni. Ce e de făcut, că eu chiar nu știu. Ar trebui ca instituțiile statului să vorbească cu acei patroni că sunt oameni care vor real să muncească. Dacă a făcut unul o prostie suntem băgați toți în aceeași oală și toți sunt răi. Fac discriminare", a spus Bilian Ferariu, referent în cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială.

22 august 2016 

Greva foamei în faţa Primăriei după o executare silită!

La câteva ore după ce şi-a văzut curtea împărţită în două, din cauza unei hotărâri judecătoreşti pe care o consideră nedreaptă şi bazată pe expertize incorecte, proprietarul casei de pe Trandarilor a intrat în greva foamei în faţa Primăriei Botoşani. Petre Văcăreanu susţine că nu este corect ca familia lui, care locuieşte la adresa respectivă din 1982, să fie alungat de o persoană care s-a mutat în 2002, după ce a cumpărat de la fratele său casa de alături. Într-un final, botoşăneanul s-a îndreptat spre casă, decis să nu renunţe la beciul şi la magazia lui de lemne. "Sunt construite de mine, acolo îmi ţineam oleacă de lemne, mâncarea pentru la iarnă, la copii. Eu unde le mai pun acum?", spunea Petre Văcăreanu.

22 august 2017 

Primarul Cătălin Flutur susţine demararea lucrărilor la Autostrada A8

Zilele acestea, peste 2.900 de români au semnat o petiţie prin care solicită demararea lucrărilor la autostrada A8 – Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, care ar lega Moldova de Ardeal. Deocamdată, cei mai mulţi dintre semnatarii petiţiei provin din judeţul Iaşi, dar şi botoşănenii susţin acest demers. Susţinătorii iniţiativei doresc să organizeze o acţiune amplă în perioada 8 – 10 septembrie 2017. Ei încearcă astfel să sensibilizeze Guvernul României pentru a prinde în bugetul aferent anului viitor sumele necesare demarării lucrărilor. Acțiunea va fi una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Târgu Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu. La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete.

22 august 2018  

Bebeluş de cinci luni ”înviat” din morţi

Cunoscut ca fiind cu probleme cardiace grave, un copil de doar cinci luni din Vorniceni a intrat ieri dimineaţă în stop cardiac chiar în braţele mamei. Speriată femeia a încercat să îi acorde micuţului primul ajutor, solicitând, în acelaţi timp, ajutorul prin serviciul de urgenţă 112. La faţa locului au ajuns echipaje de la Ambulanţă şi SMURD, care au reanimat copilul şi au reuşit să îi restabilească acestuia ritmul cardiac. „Un sugar în vârstă de cinci luni, cunoscut cu antecedente cardiovasculare grave, a fost găsit de cadrele medicale de pe ambulanţa de tip B în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare BLS, în urma cărora copilul a răspuns, ulterior fiind preluat de echipajul TIM şi dirijat cptre serviciul CPU Pediatrie Botoşani”, a precizat medicul specialist în urgenţe Ramona Elena Guraliuc, coordonator al UPU-SMURD Botoşani.

22 august 2019 

Un plic suspect a pus pe jar toată poliția de la Botoșani!

Un plic suspect a pus pe jar toată poliția de la Botoșani în această după amiază, după ce un botoșănean a sunat la 112 și a anunțat că a primit un plic cel puțin suspect, care ar conține și un praf pe care nu reușește să îl identifice. Acesta a spus că găsit plicul în cutia poștală și pe el scria „Antrax   – sună la 112”. Bărbatul a sunat la 112, iar echipajul de poliție care s-a deplasat la locuința acestuia a sigilat plicul și l-a dus la IPJ. În jurul orei 16 au fost alertate toate structurile speciale, începând de la Serviciul Român de Informații, Biroul Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a trimis la fața locului echipa de intervenție CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic și nuclear). În același timp, tor personalul a fost evacuat, iar accesul în instituție a fost restricționat, în timp ce conținutul plicului este analizat de specialiști pentru a se afla dacă este vorba chiar de substanța periculoasă invocată sau este vorba de o glumă morbidă.

22 august 2020 

Nouă cazuri noi COVID, dintr-un număr record de teste. Încă un deces înregistrat

Nouă cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1272, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP. Numărul cazurilor active în prezent este 85, întrucât, de la debutul pandemiei până la această oră, au fost vindecați 1092 de botoșăneni. Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 95. La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 25, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

22 august 2021 

Cunoscut medic din Botoșani, în cursa spre șefia Spitalului Județean din Iași

Profesorul universitar doctor Dan Timofte, actualul manager interimar şi fost director medical al instituţiei timp de aproape doi ani, şi-a depus dosarul şi pentru concursul care va avea loc în această toamnă. Pentru această funcţie s-au mai înscris economistul Ioan Bârliba, cel care a condus spitalul timp de 14 ani şi cinci luni, Raluca Neagu-Movilă, soţia fostului deputat PMP

22 august 2022 

Au început lucrările de dezafectare a liniilor de tramvai pe al doilea tronson de pe Primăverii

Luni a intrat în reparații și cel de-al doilea tronson de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, a anunțat primarul Cosmin Andrei.



„Scoatem dalele cu șinele de tramvai și intervenim și cu stratul de uzură în cel mai scurt timp posibil. Dorința noastră este de a reface această arteră a orașului fără a produce prea mult disconfort, ținând cont că în zonă sunt și unități de învățământ, iar în 2 săptămâni va începe noul an școlar”, a afirmat edilul.

22 august 2023 

Nașii de cununie ai Alexandrei, copleșiți de disperarea celor trei copii orfani: "Mi-e dor de mama, poți fi tu mama mea?”

Greu de descris în cuvinte miile de semne de solidaritate manifestate în aceste zile în toate colțurile țării față de tragedia tinerei familii din Botoșani. Alexandra s-a stins pe patul de spital, implorând medicii să o ajute. Anamaria Macuc, nașa de cununie a Alexandrei, a fost marți seara la protest, alături de câteva sute de botoșăneni veniți să își manifeste solidaritatea, dar și indignarea față de moartea nedreaptă a tinerei mămici.



”Este greu. Am fi vrut să ne întâlnim cu toții în alt context. Într-un moment de fericire. Ultimele cuvinte ale Alexandrei au fost: ”nu mai am aer”. Ne dorim ca mamele din România să respire bucuroase alături de copilașii lor. Alexandra a avut încredere în medici, din acest motiv a mers la spital și nu s-a dus direct la cimitir. Din păcate, cimitirul este la doar câteva sute de metri de locuința sa. Maternitatea este mai departe”, a spus Anamaria Macuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a III-a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă”, anulată și înlocuită cu un spectacol al unor artiști îndrăgiți! (foto)

astăzi, 19:15

Nu ne e ușor să acceptăm situația și faptul că munca de mai bine de două luni a întregului colectiv se dovedește a fi în van. Este principalul eveniment organizat de noi pentru ...

Anunț de la AJPIS Botoșani: Persoanele cu nevoi speciale vor lua banii începând de mâine!

astăzi, 18:40

Suma totală platită este  de 10.764.955  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Concert de deschidere a Stagiunii 2024-2025 a Filarmonicii botoșănene, la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni!

astăzi, 18:00

În programul concertului figurează: - Rapsodia Română nr. 2 în Re major Op. 11 de George Enescu - Concertul pentru clarinet și orchestră nr. 1 de Karl Maria von Weber - ...