20 de persoane din Moldova, condamnate la închisoare pentru furt de energie electrică

20 de persoane din Moldova, condamnate la închisoare pentru furt de energie electrică
Circa 240 de contoare de energie electrică şi gaze naturale au fost fraudate în Moldova în primele patru luni din 2013!

● Aparatele de măsură au fost modificate pentru înregistrarea unui consum mai mic decât cel real;

● Majoritatea fraudelor au fost identificate la consumatorii casnici;

● Pierderile în aceste cazuri se ridică la aproximativ 200.000 de m³ de gaze naturale, respectiv peste 1 milion de KWh.

Specialiştii E.ON au identificat, de la începutul anului, aproximativ 240 de intervenţii în scop de fraudă la contoare de energie electrică şi gaze naturale în judeţele din Moldova. În Bacău, Neamţ şi Iaşi au fost descoperite cele mai multe cazuri de modificare a aparatelor de măsură pentru înregistrarea unui consum de energie electrică/gaze naturale mai mic decât cel real.

În judeţele Suceava, Botoşani şi Vaslui au fost identificate astfel de situaţii doar la contoarele de energie electrică. Aceste cazuri au fost descoperite atât în urma verificărilor realizate la instalaţiile de distribuţie de către personalul specializat, cât şi în urma sesizărilor primite de la clienţi.
 
"Compania noastră efecuează periodic verificări şi atrage atenţia persoanelor care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică şi/sau gaze naturale cu privire la riscurile la care se expun. Furtul de energie şi/sau gaze naturale constituie infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul Penal, iar identificarea acestor situaţii constituie o preocupare permanentă a companiei noastre, prin echipe specializate", transmit reprezentantii E.ON.

Totodată, intervenţiile neautorizate şi utilizarea unor instalaţii improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante. Prin urmare, este în interesul consumatorilor şi spre beneficiul lor să semnaleze cazurile de furt de energie şi/sau gaze naturale, pentru ca aceste situaţii să poată fi stopate.

În ultimul an, aproximativ 20 de persoane din Moldova au fost condamnate la închisoare pentru furt de energie electrică. Persoanele vinovate de aceste infracţiuni au primit pedepse ce variază între 6 luni şi 6 ani de închisoare, stabilite prin sentinţe definitive şi irevocabile sau prin sentinţe în prima instanţă.

Departament Comunicare Corporatistă
E.ON România


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
116

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...