20 de percheziţii în penitenciare şi locuinţe din 7 județe, printre care şi Botoşani!

20 de percheziţii în penitenciare şi locuinţe din 7 județe, printre care şi Botoşani!
Acţiunea face parte dintr-o amplă operaţiune de destructurare a unei reţele de infractori care "ţepuiau" oamenii prn transmiterea de mesaje prin intermediul telefoanelor mobile, aşa-zise câştigătoare, metodă prin care au păcălit oameni din 26 de judeţe, informeaza evz.ro.

Acţiune de amploare a Poliţiei Române si a procurorilor DIICOT demarată la primele ore ale dimineţii de joi. Nu mai puţin de 20 de percheziţii au avut loc în locuinţe din șapte judete şi în trei penitenciare.

Peste 100 de victime

Potrivit primelor informaţii transmise de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul şef Christian Ciocan, sunt vizaţi 33 de infractori din judetele Ialomita, Prahova, Ilfov, Constanta, Botosani, Hunedoara, Calarasi si municipiul Bucuresti. Numarul victimelor este de peste 100 de persoane. Prejudiciul estimat până acum depăşeşte două miliarde de lei.

"Directori de banca" din puscarie

Numai în cele trei penitenciare in au avut loc perchezitii sunt zece condamnaţi care apelau la astfel de practici. Unii dintre ei sunt in spatele gratiilor pentru omor sau infractiuni cu violenta. Din celule, infractorii se dadeau drept directori de banci, ofiteri de credite sau directori ai unor firme care organizau asa-zisul concurs la care naivii credeau ca au castigat. Dupa ce ii convingeau pe oameni ca sunt "fericitii castigatori" ai premiilor-teapa, puscariasii vorbea la telefon cu victimele pana ce acestea virau intr-un cont indicat de ei sumele de bani necesare, chipurile, ridicarii "marelui premiu". "In final, complicii celor aflati in libertate ridicau banii iar, apoi, o mare parte ajungeau pe cardurile celor din penitenciare", a explicat pentru EVZ comisarul sef Ciocan.

Ancheta DIICOT

Cei vizati de actiunea de azi sunt acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si aderare la o grupare de crimă organizată. Procurorii DIICOT Bistrita coordonează această amplă acţiune alături de ofiţeri de la Crimă Organizată din Cluj. La descinderi au participat "mascaţii" de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, relateaza evz.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
56

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
42

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
295

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...