20 de ani de la tragedia de la Mihăilești. Șapte pompieri au murit, printre ei și un botoșănean!

Bilanțul victimelor a fost devastator: 18 morți (printre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști) și 13 răniți grav.

20 de ani de la tragedia de la Mihăilești. Șapte pompieri au murit, printre ei și un botoșănean!

   Foto: Colaj IGSU

”24 mai 2004, Mihăilești. Un accident rutier, urmat de o explozie avea să rămână întipărit în mintea și în sufletele noastre pentru totdeauna. 18 oameni și-au pierdut viața, 7 dintre aceștia fiind pompieri, aflați la datorie. Nu au știut că din acea zi vor deveni pompieri eroi...”, transmit astăzi reprezentanții ISU Botoșani.

Cei șapte pompieri care și-au pierdut viața sunt:

-maior post mortem Mihalache Doru - originar din Botoșani

-sublocotenent post mortem Necula Romeo

-sublocotenent post-mortem Manta Valentin Cezar

-sublocotenent post-mortem Jianu Nicolae

-sublocotenent post-mortem Stan Silviu

-sublocotenent post-mortem Medeleanu Georgian

-sublocotenent post-mortem Oprea Florentin Valentin.

”Glorie eternă acestor eroi, care au pus viața semenilor mai presus de propria lor viață!”, este mesajul colegilor pompieri, la 20 de ani de la producerea tragediei.

Explozia de la Mihăilești

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50, în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2 (segment din drumul european E85), la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie – produsă în urma accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Bilanțul victimelor a fost devastator: 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri[2] s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
42

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
30

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
110

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...