18 mandate de aducere in urma descinderilor de joi, care au vizat destructurarea unui grup infractional specializat in contrabanda cu tigari! VIDEO perchezitii

18 mandate de aducere in urma descinderilor de joi, care au vizat destructurarea unui grup infractional specializat in contrabanda cu tigari! VIDEO perchezitii
In perioada septembrie-decembrie 2011, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Biroul Teritorial Botosani, impreuna cu lucratori de politie din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, cu ajutorul lucratorilor de politie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani si beneficiind de sprijinul tehnic si operativ al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, au desfasurat activitati complexe de urmarire penala si informativ-operative vizand destramarea unui grup infractional organizat transnational, specializat in contraband acu tigari de provenienta moldoveneasca si ucraineana.



Gruparea era formata din peste 20 de persoane, cetateni moldoveni si romani, rolul cetatenilor moldoveni fiind de a introduce in tara prin sustragere de la control vamal, peste raul Prut, a unor insemnate cantitati de tigari, iar cel al cetatenilor romani de a prelua, transporta, depozita si valorifica aceste bunuri in pietele de pe raza judetului Botosani.

In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca in perioada septembrie-decembrie 2011, gruparea infractionala a introdus in tara prin sustragerea de la controlul vamal peste 100.000 de pachete de tigari de provenineta moldoveneasca si ucraineana, marcile Plugarul, Monte Carlo, Winston, Viceroy, Pall Mall, kiss si altele.

In seara zilei de 07.12.2011, in urma efectuarii unei activitati de supraveghere operativa, au fost observati o parte din membrii gruparii transportand dinspre malul raului Prut, mai multe colete voluminoase, moment in care s-a procedat la prinderea si legitimarea acestora, ocazie cu care a fost identificata si cantitatea de 7.500 pachete de tigari marca Plugarul.

Pentru definitivarea cercetarilor, in perioada 07-08.12.2011 au fost efectuate un numar de 30 de perchezitii domiciliare in mai multe imobile apartinand membrilor gruparii, ocazie cu care au fost descoperite si ridicate urmatoarele bunuri: cantitatea de 3.000 pachete de tigari de provenienta Republica Moldova, 60 de telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani in lei, unitati PC si diferite inscrisuri.

De asemenea, au fost puse in executare un numar de 18 mandate de aducere.

La actiune, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Botosani, au participat lucratori ai Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organziate Botosani, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani, cu sprijinul structurilor de suport tenhinc si operativ din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

Perchezitiile au avut loc pe raza localitatilor Botoşani, Ştefăneşti, Bădiuţi, Bobuleşti şi Româneşti.

Cercetarile continua in cauza in vederea stabilirii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere penala a membrilor gruparii.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
736

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
155

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...