1,6 milioane lei pentru ONG-uri si cluburi sportive: FC Botosani si Pro Volei vor beneficia de cele mai mari sume!

1,6 milioane lei pentru ONG-uri si cluburi sportive: FC Botosani si Pro Volei vor beneficia de cele mai mari sume!

FLORIN GHIORGHITA

1,6 milioane de lei pentru activitati cultural-sportive in anul 2011! Aceasta este suma prinsa in proiectul bugetului Primariei Botosani, fondurile fiind la acelasi nivel ca si in 2010. Banii vor fi directionati catre ONG-uri si cluburi sportive, pentru sustinerea activitatilor culturale si sportive.

Totusi, viceprimarul Florin Ghiorghita anunta ca anul acesta criteriile pe baza carora se va acorda acest sprijin financiar vor fi mai dure si ca se va face o analiza riguroasa atunci cand se va face selectia cererilor, in cazul celor care au solicitat finantare.

"Vreau sa trag un semnal de alarma si sa ii avertizez pe cei care vor veni sa solicite fonduri sa vina cu finantari realiste si corecte, prin care intr-adevar sa sprijine sportul botosanean, nu sa vina cu tot felul de finantari pentru a putea pleca prin concedii sau altfel de actiuni,  doar pe hartie. Luam in calcul foarte serios, si chiar am avut o discutie cu cei din Executivul Primariei, sa finantam doar cate un club din fiecare activitate, si aici ma refer la un club de fotbal, de volei sau de karate. Cei care vor primi bani sa-i considere ca un ajutor pentru club, pentru ca nu avem cum sa le finantam in totalitate activitatea", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Si anul acesta, cele mai mari sume vor merge catre Pro Volei si FC Botosani. "E posibil să luam în calcul chiar suplimentarea pe anumite segmente, pentru că trebuie sa ne gandim foarte serios, pentru FC Botosani, la promovare", a mentionat viceprimarul.

In 2010, FC Botosani a primit de la bugetul local 800.000 de lei, iar Pro Volei suma de 295.000 de lei. Si in 2011, finantarile pentru activitatile cultural-sportive se vor face pe baza de concurs de dosare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeile din Tudora au fost celebrate de Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural! (Foto)

astăzi, 14:33

Cea de-a treia ediție a dezbaterii cu tema „Importanța Femeii din Mediul Rural” a avut loc joi, 17 octombrie, la Căminul Cultural din Tudora, în contextul sărbătoririi Zilei Int...

Atenție, șoferi: Stradă din Botoșani închisă circulației! (Foto)

astăzi, 14:06

Șoferii trebuie să știe că o stradă din municipiul reședință de județ a fost închisă, în prima parte a zilei de vineri, pentru lucrări aferente asfaltării. Pe strada Ocolito...

Controale în piețele din Botoșani, ce au descoperit polițiștii! (Foto)

astăzi, 13:51

În ultima perioadă, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale în piețele de pe raza municipiului Botoșani, cu scopul de a verifica modul în care comercianții, produc...