16 august, zi libera. Cum sunt afectati platitorii de taxe si impozite?

16 august, zi libera. Cum sunt afectati platitorii de taxe si impozite?
Declararea datei de 16 august ca nelucratoare pentru personalul din secorul bugetar va sista activitatea tuturor institutiilor si autoritatilor publice timp de doua zile, din moment ce 15 august, fiind sarbatoare legala, este deja libera. In aceste conditii, cetatenii vor fi fortati sa isi amane pana luni finalizarea tuturor demersurilor de pe langa organele  statului care aveau termen in cele doua zile.   

Personalul din sectorul bugetar va beneficia de o zi libera si in data de 16 august, dupa cum a anuntat miercuri premierul Victor Ponta inaintea sedintei saptamanale a Executivului.  

"O sa adoptam astazi Hotararea de Guvern ca vineri (16 august – n.red.) sa fie zi libera care se va recupera intr-una dintre sambetele viitoare", a spus Victor Ponta.  

Anuntul vine in contextul in care ziua de 15 august este deja libera, fiind una dintre cele 12 sarbatori legale prevazute de Codul muncii.  

Avand in vedere ca aproape toti bugetarii vor sta acasa in cele doua zile, activitatea tuturor institutiilor si autoritatilor statului va fi oprita in urmatoarea perioada, miercuri fiind ultiima zi din  aceasta saptamana in care se mai lucreaza.  

Asta inseamna ca toate actele care ar fi trebuit ridicate joi sau vineri de la o institutie a statului, fie ca vorbim de autorizatii, certificate sau orice alte documente oficiale, vor fi eliberate abia luni.  

Tot pana luni se va decala si termenul de depunere a tuturor raportarile si formularelor care  ar fi trebuit sa ajunga la autoritati in zilele de 15 si 16 august. Este cazul obligatiilor declarative de la jumatatea lunii sau a raportarilor contabile pentru primul semestru.

 In schimb, termenele de judecata programate pentru 16 august ar putea sa se respecte, avand in vedere ca, in celelalte situatii in care Executivul a dat liber personalului din sectorul bugetar intr-o zi in care nu era nicio sarbatoare legala(1, 2, 3), magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor si parchetelor nu au beneficiat de ziua nelucratoare in plus, daca erau implicate intr-un proces cu termen in acea zi.    

avocatnet.ro  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
22

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...

Cod galben de ploi și grindină în șapte localități din Botoșani!

astăzi, 17:55
226

Până la ora 18:35, localitățile Dorohoi, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cândești, Brăești, Văculești și Lozna se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galbe...

Meseria de salvator, prezentată elevilor unui liceu din județul Botoșani! (galerie foto)

astăzi, 17:10
54

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de sal...