152 de elevi din Botoșani ajutați să continue școala!

152 de elevi au fost sprijiniţi, în perioada anilor școlari 2011-2012 și 2012-2013, cu bursă în cuantum lunar de 400 lei, constând în servicii educaţionale:

- Servicii de cazare în internat şi masă la cantină;

- Program after-school după amiaza (program de recuperare a golurilor şi de sprijin în pregătirea temelor);

- Alte servicii educaţionale/proiecte: spectacole, excursii tematice, proiecte educaţionale etc.

Elevii au primit rechizite (rucsacuri, caiete etc)

Bursa s-a acordat timp de 10 luni/an şcolar în perioada 1 sept. 2011-30 iunie 2013.

Cei 152 elevi au fost şcolarizaţi în 6 clase din 5 licee ale judeţului Botoşani, astfel: 1 clasă - filieră tehnologică, 3 clase - filieră teoretică şi 2 clase - filieră vocaţională.

• Liceul Alexandru cel Bun Botoșani – o clasa a IX-a și una a XI-a;

• Liceul Tehnologic Elie Radu Botoșani - o clasa a IX-a; • Colegiul Tehnic Gh. Asachi Botoșani - o clasa a XI-a;

• Liceul Teoretic Nicolae Iorga Botoșani – o clasa a IX-a;

• Seminarul Teologic Liceal Sf. Ioan Iacob Dorohoi - o clasa a IX-a

Identificarea elevilor aflaţi în risc de abandon a fost realizată în anul şcolar 2011-2012 în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

Au fost vizaţi elevi din clasele a VIII-a şi a X-a aflaţi în risc de abandon, precum şi elevi care au abandonat clasa a IX-a şi a XI-a.

La identificarea acestor elevi  s-au utilizat mijloace specifice şi au participat specialişti – psihologi ai Universităţii Al.I.Cuza Iaşi şi din unităţile de învăţământ ale judeţul Botoșani.

Selecţia elevilor s-a realizat după regulile proiectului, de către comisii mixte constituite în acest scop.

Un număr de 26 elevi participă gratuit (subvenţionaţi din fondurile proiectului) in Tabară specializată ArtEd Durău. 13 elevi au participat în 2011 şi 13 au participat în august 2012.

Obiectivele principale ale taberei se referă la descoperirea și dezvoltarea unor abilități care să-i ajute pe copii să aibă o viață socială armonioasă:

• Dezvoltarea capacității de interrelaționare și comunicare

• Dezvoltarea capacității de lucru în echipă

• Dezvoltarea și stimularea abilităților practice

• Nuanțarea exprimării verbale și scrise.

Au participat la cursuri de formare un număr de 96 profesori, care predau la elevii claselor SCAN ori au fost implicați în activitățile proiectului.

Formarea s-a făcut de către profesori universitari ai Universității Alexandru Ioan Cuza Iaşi și a vizat: strategii motivaționale și managementul stresului, strategii de educație nonformală și educație dincolo de şcoală/Outdoor, TIC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parohia Pacea oferă și mâine îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon celor care au nevoie: Noul program al Casei „Sf. Irina”!

astăzi, 20:15

Oricine are nevoie poate veni să-și aleagă ce îi trebuie. Dacă săptămâna trecută voluntarii s-au concentrat pe campania „O haină călduroasă pentru oricine are nevoie&rdq...

Vești bune pentru pensionari: Fondurile pentru bilete de tratament balnear pe 2025 au fost aprobate!

astăzi, 19:30

Premierul Marcel Ciolacu a informat, astăzi, că în acest an vor fi oferite bilete de tratament balnear în valoare totală de 400 milioane de lei pentru pensionarii din sistemul public. &...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea delictelor silvice: Permise reținute și marfă confiscată!

astăzi, 18:40

Astfel, activitățile au fost desfășurate pe raza întregului județ, în intervalele orare 06:00-09:00 și 15:00-18:00, fiind legitimate aproximativ 400 de persoane, controlate peste 300...