150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani

150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în calitate de partener în cadrul unui proiect iniţiat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, va oferi 150 de burse pentru elevii aflaţi în situaţie de abandon sau risc de abandon şcolar.

Proiectul finanţat din fonduri europene Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare – SCAN, demarat în august 2010 de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, are ca obiectiv prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar prin acţiuni de susţinere şi formare a persoanelor implicate în proces - elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate - prin identificarea permanentă de noi şanse la educaţie.

Activităţile  din proiect se vor derula pe o perioada de 3 ani şi vor avea ca finalitate conştientizarea comunităţii în vederea prevenirii, reducerii şi corectării fenomenului de abandon şcolar, cercetarea cauzelor abandonului şcolar, a nevoilor şi posibilităţilor de reintegrare dar şi combaterea abandonului şcolar.

Prin proiectul SCAN vor fi acordate 2000 de burse timp de 2 ani, 300 de burse revenindu-le elevilor din judeţul Botoşani.

În perioada 2-3 mai va avea loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, selecţia beneficiarilor proiectului, în urma unei evaluări pe bază de teste de cunoştinţe şi de personalitate şi în urma intervievării elevilor de către experţii proiectului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
836

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
387

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
110

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...