150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani

150 de burse pentru elevii din judeţul Botoşani
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în calitate de partener în cadrul unui proiect iniţiat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, va oferi 150 de burse pentru elevii aflaţi în situaţie de abandon sau risc de abandon şcolar.

Proiectul finanţat din fonduri europene Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare – SCAN, demarat în august 2010 de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, are ca obiectiv prevenirea şi diminuarea abandonului şcolar prin acţiuni de susţinere şi formare a persoanelor implicate în proces - elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate - prin identificarea permanentă de noi şanse la educaţie.

Activităţile  din proiect se vor derula pe o perioada de 3 ani şi vor avea ca finalitate conştientizarea comunităţii în vederea prevenirii, reducerii şi corectării fenomenului de abandon şcolar, cercetarea cauzelor abandonului şcolar, a nevoilor şi posibilităţilor de reintegrare dar şi combaterea abandonului şcolar.

Prin proiectul SCAN vor fi acordate 2000 de burse timp de 2 ani, 300 de burse revenindu-le elevilor din judeţul Botoşani.

În perioada 2-3 mai va avea loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, selecţia beneficiarilor proiectului, în urma unei evaluări pe bază de teste de cunoştinţe şi de personalitate şi în urma intervievării elevilor de către experţii proiectului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
184

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
145

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
334

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...