14 cereri pentru continuarea activitatii, in prag de pensionare: Doar Maria Tiprigan a primit acordul ISJ!

14 cereri pentru continuarea activitatii, in prag de pensionare: Doar Maria Tiprigan a primit acordul ISJ!

 MARIA TIPRIGAN  

Si-au dorit sa mai ramana la catedra, dar nu li s-au aprobat cererile! 14 cadre didactice din judetul Botosani, care indeplinesc conditiile de pensionare si care ar trebui sa se pensioneze incepand cu data de 1 septembrie, au inaintat cereri conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, prin care au solicitat continuarea activitatii in anul scolar urmator.

Consiliul de Administratie al Inspectoratului a aprobat doar o singura cerere, cea a Mariei Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, pentru ca, fiind lider de sindicat, aceasta este degrevata de norma.

"Legea spune ca mai poti ramane trei ani la catedra, daca ai gradul didactic I, si doar cu aprobarea Consiliului de Administratie. Singura cerere care a fost admisa este cererea mea, pentru ca mandatul de presedinte al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar il am pana in 2012. Celelalte 13 cereri au fost respinse, pe motiv ca trebuie sa se faca loc si pentru tineri la catedra", a declarat Maria Tiprigan, liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar din Botosani.

Aceasta sustine ca a primit semnale din partea mai multor membri de sindicat ca in unele unitati de invatamant exista atat cadre didactice, dar si personal auxiliar si nedidactic, care desi indeplinesc conditiile si varsta de pensionare, nu se regasesc pe lista Inspectoratului Scolar Judetean a celor care urmeaza sa se pensioneze incepand cu data de 1 septembrie. Maria Tiprigan spune ca va solicita, printr-o adresa oficiala, tuturor directorilor de scoli sa ii transmita o lista cu numele celor care indeplinesc conditiile de pensionare, dar si o copie dupa cartile de identitate ale acestora. In cazul in care vor fi descoperite persoane care nu se regasesc si pe lista Inspectoratului Scolar, liderul SIP spune ca va sesiza acest aspect.

"Legea nu trebuie sa fie pentru unii muma si pentru altii ciuma, nu trebuie sa ne furam unii altora caciula. Pe lista pensionabililor pe care o are Inspectoratul Scolar se regasesc 84 de persoane, insa am primit sesizari de la mai multi membri de sindicat ca mai exista cadre didactice, dar si personal didactic auxiliar si nedidactic care ar trebuie sa se pensioneze incepand cu data de 1 septembrie. Voi face verificari pentru a identifica aceste persoane si voi face dreptate", a declarat Maria Tiprigan.

Liderul SIP spune ca si in anii precedenti au fost depistate astfel de situatii, iar ulterior persoanele in cauza s-au pensionat.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...