1,3 miliarde lei vechi pentru demolarea unui corp de scoala, pentru a face loc unui camin cultural!

1,3 miliarde lei vechi pentru demolarea unui corp de scoala, pentru a face loc unui camin cultural!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

"Este strigator la cer sa ceri atatia bani pentru demolarea unei scoli", spune sefa invatamantului botosanean, care nu isi asuma solicitarea sumei de 1,3 miliarde lei vechi, mentionand ca banii vor fi directionati direct catre Consiliul Local Baluseni. 

Potrivit unei anexe la o hotarare de guvern, pentru demolarea unui corp de la Scoala din Draxini, comuna Baluseni, a fost alocata suma de 1,3 miliarde lei vechi, pentru ca pe acel teren sa se construiasca un camin cultural, pentru care, de asemenea, a fost alocata suma de 3 miliarde lei vechi.

In opinia inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean, Ada Macovei, suma solicitata de unul dintre parlamentarii social-democrati botosaneni este mult prea mare doar pentru a se demola o cladire.

"Este strigator la cer sa ceri atatia bani pentru demolarea unei scoli. Cate scoli nu s-au demolat si au fost construite alte scoli prin Banca Mondiala, insa nu s-a cerut niciodata, in niciun proiect, o suma atat de mare pentru demolare, care este o etapa a constructiei caminului cultural", a spus Ada Macovei.

Suma de 1,3 miliarde intra direct in bugetul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, insa banii vor trebui transferati la Consiliul Local Baluseni. In acest sens, ISJ va face o solicitare de modificare a HG, pentru ca fondurile sa fie directionate direct CL Baluseni.

"Nu noi am cerut banii acestia. Aceasta este doar o etapa intermediara, in cadrul unui proiect mai amplu de constructie a caminului cultural. Suma, daca nu va fi folosita si va ramane in ISJ, va fi virata la bugetul de stat, pe cand daca ar fi la CL, parte integranta a unui proiect de ansamblu, poate fi folosita si pentru viabilizarea terenului si pregatirea acestuia pentru o noua constructie", a spus inspectorul genera al ISJ.
 
Vezi si Guvernul rastoarna sacul cu bani la Botosani: 1,3 miliarde lei vechi pentru demolarea unor ziduri
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
46

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
25

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
54

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...