12 septembrie pe Știri Botoșani. Profesorii care au greșit la BAC cercetați la nivelul școlilor. Și un deputat sancționat de polițiștii locali!

Încă un iubitor de Eminescu de la Botoșani s-a stins. Și o botoșăneancă de 20 de ani, plecată să-și vadă logodnicul în Italia, a avut parte de un groaznic sfârșit!

12 septembrie 2008

Oracolul din Botosani

Valentele de oracol ale actionarului principal al FC Botosani nu s-au transmis si la antrenor. Dupa ce a ghicit doua rezultate finale din campionat, Valeriu Iftime nu a reusit sa il imbolnaveasca de optimism si pe Leo Grozavu. Acesta a fost sigur doar pe victoria contra celor de la Ploiesti. Inainte de meciul din campionat dintre FC Botosani si CSM Ploiesti toata lumea dadea FC Botosani drept favorita. Leo Grozavu a simtit ca va castiga, iar Valeriu Iftime a ghicit si scorul, 4 la 2. Inaintea meciului de sambata antrenorul principal nu mai simte nimic. Dupa ce a ghicit doua rezultate exacte din patru, presedintele consiliului de admnistratie al FC Botosani a pronosticat un 3 la 2 pentru formatia botosaneana.

12 septembrie 2009 

Suspiciune de antrax la un tanar de 20 ani!

Una din cele 18 persoane aflate in carantina in localitatea Nichiteni, comuna Cotusca, a fost transportata la Spitalul de Contagioase Botosani, cu suspiciune de antrax, dupa ce miercuri s-a descoperit un caz de antrax la o bovina in aceeasi localitate. Proprietarul animalului, care mai are in gospodarie inca 25 de bovine, a observat starea bovinei, hotarand sacrificarea acesteia. Abia dupa ce a sacrificat animalul a dus probe la laborator, medicii dand diagnosticul de antrax. Intrucat boala se transmite prin sange direct de la animal sau prin consum de carne, s-a impus de urgenta carantina si dezinfectarea zonei. Cele 18 persoane au intrat in carantina, intrucat au venit in contact cu animalul. Este vorba despre medici veterinari si alte persoane care au sacrificat bovina, toti fiind sub tratament si atent monitorizati. Hainele lor au fost arse, pentru a se elimina orice forma de transmitere a bolii.

12 septembrie 2010 

PARINTELE APOSTOAIE: Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra!

Sute de botosaneni, printre care zeci de copii, au participat duminica la Sfanta Liturghie de la Biserica Vovidenia din Botosani, la finalul careia s-a savarsit un Te Deum inchinat elevilor, profesorilor si parintilor care incepand de luni, 13 septembrie, pasesc intr-un nou an scolar. In predica sa, Parintele Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia, a amintit despre responsabilitatea pe care o au profesorii fata de societate, dar si despre menirea parintilor si rostul copiilor in viata noastra.


Totodata, parintii au fost sfatuiti sa constientizeze importanta exemplului personal in educatia propriilor copii, in special in cazul adolescentilor aflati la varste critice. "Copiii ne mai aduc aminte ca am avut un Rai. Iata la ce trebuie sa lucram noi, parintii, profesorii. Pentru aceste ramasite ale Raiului, ca sa ii educam, creste, povatui asa cum trebuie. Este o mare responsabilitate nu numai inaintea oamenilor, a familiilor din care provin copiii, inaintea societatii, dar mai presus inaintea lui Dumnezeu. Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra, un inger pe care Dumnezeu ni l-a daruit. Depinde de noi ce facem ca sa pastram aceasta calitate ingereasca pe tot parcursul vietii si sa il daruim lui Dumnezeu ca dar”.

12 septembrie 2011

Din club la spital, in coma din cauza drogurilor!

In timpul noptii de sambata spre duminica, un tanar de 20 de ani, din Botosani, a ajuns la spital in Iasi, el fiind preluat dintr-un club din Iasi, unde fumase droguri de sinteza. Pacientul de 20 de ani era in coma toxica exogena si a necesitat resuscitare volemica, suport respirator, informeaza presa ieseana. El este internat la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva Toxicologie, in stare grava.

12 septembrie 2012

Profesorii care au gresit la BAC, cercetati la nivelul scolilor!

Situatia profesorilor botosaneni care s-au aflat in atentia Inspectoratului Scolar Judetean, ca urmare a diferentelor mari de notare care au aparut in prima sesiune a examenului de bacalaureat, va fi analizata la nivelul unitatilor de invatamant de unde acestia provin. Profesorii vor trebui sa dea explicatii comisiei ce se va constitui la nivelul scolii, dupa inceperea anului scolar. Este vorba despre doi profesori de biologie si un profesor de limba si literatura romana. Dupa recorectarea lucrarilor, ca urmare a contestatiilor, au fost diferente de notare chiar si de trei puncte.

12 septembrie 2012 

Treaba chinezeasca: A venit, i-a placut, dar a uitat sa se intoarca!

Investitorul chinez care a fost la sfarsitul lunii iulie la Botosani si a avut o intalnire cu reprezentantii municipalitatii, fiind in cautare de oportunitati de afaceri, nu a mai revenit la Botosani. Acesta a promis ca la sfarsitul lunii august se va intoarce la Botosani, cu mai multi investitori din China si cu vicepresedintele Bancii Chinei, insa pana acum nu s-a intamplat acest lucru. "La sfarsitul lunii august asteptam vizita investitorului chinez cu delegatia. Deocamdata nu am primit niciun semnal, asta inseamna ca ori a amanat, ori nu a gasit momentul sa vina incoace, pentru ca atunci cand am avut discutia a fost interesat de anumite lucruri. Ramane de vazut daca ceea ce s-a discutat aici si pus pe masa si raportat la echipa de acolo a starnit sau nu interesul", a spus viceprimarul Viorel Iliuta.

12 septembrie 2013 

Ovidiu Portariuc: "Nu va mai exista câine în libertate în municipiu"

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că hingherii acţionează în aceste zile în special în apropierea unităţilor de învăţământ din municipiul Botoşani, dat fiind că se apropie şi începutul şcolii. Edilul şef al municipiului a salutat legea care reglementează problema câinilor comunitari şi a spus că dacă ONG-urile şi asociaţiile pentru protecţia animalelor nu vor putea suporta costurile cu întreţinerea maidanezilor în padocuri, atunci se va adopta soluţia extremă şi anume eutanasierea, aşa cum prevede legea. Edilul a spus că vor fi capturaţi de pe străzile din municipiu între 30 şi 50 de câini pe zi.

12 septembrie 2013 

Deputatul Verginel Gireadă, sancţionat de poliţiştii locali! "Parlamentarii să fie mai atenţi la comportamentul lor public", spune Portariuc

Deputatul Verginel Gireadă a fost sancţionat, miercuri, cu avertisment de poliţiştii locali după ce şi-a parcat maşina pe un loc destinat taximetrelor. Primarul Ovidiu Portariuc a cerut poliţiştilor locali să aplice legea când aceasta este încălcată, fără a ţine cont de statutul celui prins pe picior greşit. “Nu contează dacă eşti deputat, senator sau orice alt demnitar şi atrag atenţia poliţiştilor locali să acţioneze şi pe viitor fără a face niciun fel de discriminare. Toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi dacă au greşit trebuie să plătească. Fac un apel şi la demnitarii şi parlamentarii care uneori cred că sunt mai presus de lege. Să fie mai atenţi la comportamentul lor public pentru că ei reprezintă legea şi ar trebui să o respecte ca atare", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

12 septembrie 2014 

EMOTIONANT! Pompierii botosaneni cazuti la datorie, comemorati in fata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" Botosani

Manifestarile dedicate acestei zile au inceput insa de vineri, la Botosani, in fata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" Botosani organizandu-se un ceremonial religios in cinstea celor doi pompieri botosaneni, sublocotenentul post mortem Marius Loghin si sublocotenentul post mortem Constantin Patache, cazuti la datorie.


Primul dintre ei şi-a pierdut viaţa în septembrie 2010, în timp ce încerca să salveze un tânăr căzut într-un puţ din satul Rediu, com. Rădăuţi Prut, iar cel de-al doilea a decedat in timp ce se afla impreuna cu colegii sai la un incendiu.

12 septembrie 2015

 Florin Grosu FACE... FEŢE: "Mă reinventez prin caricatură"

După ce, ani la rând, a fost fidel picturii de şevalet, participând la numeroase expoziţii de grup, Florin Grosu aprofundează de această data limbajul plastic, se "reinventează", după cum singur recunoaşte. Şi o face cu o surprinzătoare disponibilitate şi concentrare asupra chipului, asupra trăsăturilor umane. Trăsături pe care le echilibrează estetic, le duce la limita pamfletului fără, însă, a distorsiona exagerat sau a complica liniile şi metaforele coloristice. Cuvântul caricatură provine din italianul "caricare" – a încărca. Cu toate acestea, deşi desenul lui Florin Grosu este coerent, el respectând uzanţele caricaturale, artistul nu trece graniţa - atât de delicată în caricatură - spre hilar, nu ridiculizează gratuit. "Încărcătura" caricaturală ţine, în fapt, de o anume exagerare a vieţii exterioare, lumeşti a personajului şi mai puţin de accentuarea voită a unor lăuntrice caractere sau trăsături negative. Mai mult…

12 septembrie 2016

Fost viceprimar al municipiului Botosani, declarat incompatibil de ANI!

Un fost viceprimar al Primariei Municipiului Botosani a fost declarat incompatibil de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Este vorba de fostul viceprimar liberal Viorel Iliuta.

Potrivit unui comunicat al ANI, Viorel Iliuta "S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 septembrie 2012 – 29 august 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, Colegiului Național A.T. Laurian și Liceului Teoretic Grigore Antipa Botoșani". Potrivit ANI, Viorel Iliuta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

12 septembrie 2017

O botoșăneancă de 20 de ani, plecată să-și vadă logodnicul în Italia, a avut parte de un groaznic sfârșit!

Fata a fost spulberată de o mașină, pe o stradă dintr-o localitate din nordul Peninsulei. A murit la spital, din cauza rănilor grave. Peste doar câteva zile, tânăra de 20 de ani, originară din Botoșani, urma să revină în România. Potrivit presei italiene, Diana Gabriela Mateianu era în vizită la logodnicul ei, un român care e stabilit în localitatea Valmadrera.


Peste doar câteva zile, tânăra de 20 de ani, originară din Botoșani, urma să revină în România. Polițiștii italieni spun că fata a traversat strada, pentru a ajunge la magazinul unei benzinării, foarte probabil, ca să cumpere țigări. Nu s-a asigurat și a fost lovită în plin de o furgonetă. Șoferul, un italian, spune că nu a avut timp să reacționeze.

12 septembrie 2018

Piața Mare, raiul micilor contrabandiști: "Nu este poliție. Ăla e frățiorul nostru, e ofițerul nostru". "Este o răutate", răspunde șeful Poliției Locale!

Luni, o plimbare prin Piața Mare din municipiul Botoșani readuce în prim-plan nonșalanța cu care unii cetățeni își comercializează marfa obținută ilegal, ignoranța sau obișnuința cu care sunt acceptate bișnițăriile lor. Un polițist local se oprește în dreptul unei tarabe. La mai puțin de 10 metri de el, doi bărbați îi schimbă unei femei o sumă de bani, din lei, în euro. Polițistul nu vede, nu aude, așa că cei doi nu depun vreun efort să nu se lase observați. Câteva minute după ce agentul părăsește zona, o conversație cu un alt bărbat, de etnie rromă, voit înregistrată, relevă o problemă despre care nu se vorbește, dar despre care se știe că există. Ocupația individului este comercializarea țigărilor de contrabandă. Întrebat dacă nu se teme de posibila întoarcere a polițistului de mai devreme, bărbatul adoptă o atitudine de mândrie. "Nu este poliție, dragă. Aa, ăla e frățiorul nostru, e ofițerul nostru", spune sfidător bărbatul. O femeie îl oprește în a mai vorbi și întreabă: "Ce vrea, ce treaba are cu poliția?".

12 septembrie 2020

 „Protest al banderolelor albe” anunțat la Botoșani, împotriva unor măsuri ale MEN. „Nu ne lăsăm călcați în picioare”

Cunoscuta antreprenoare din Botoșani Mihaela Stoiciuc Vasilică a inițiat în mediul online „Protestul banderolelor albe – Împreună pentru dreptul la educație”, adresat părinților, elevilor, cadrelor didactice și nedidactice dar și personalului auxiliar din unitățile de învățământ.

Protestul pașnic este organizat împotriva măsurilor „aberante, nerealiste, vătămătoare pentru dezvoltarea copiilor” la început de an școlar și se va desfășura în cursul zilei de luni, 14 septembrie 2020, în intervalul orar 8.00-14.00.

12 septembrie 2021

Încă un iubitor de Eminescu de la Botoșani s-a stins. Profesorul Sergiu Manolache a trecut la cele veșnice

Profesorul Sergiu Manolache, om de o deosebită noblețe sufletească, cercetător eminescolog, autor al monografiei locurilor unde a văzut lumina zilei Poetul Mihai Eminescu și continuator al operei lui I. D. Marin., s-a stins din viață. Născut la 24 februarie 1950 în orașul Rădăuți, județul Suceava, absolvent al Liceului Pedagogic de 5 ani Suceava, promoția 1970 și al Universității ,,Petre Andrei” din Iași in 2003 (limba franceză), este autorul lucrărilor ,,Cucorăni- pagini de istorie”- 2004, ,,De la Cucorăni la Eminescu”- 2007, ,,Două veacuri de școală pe meleag eminescian”- 2010, ,,Sub zodia Luceafărului”- 2014, precum și a numeroase articole de specialitate cu caracter didactic, istoric și monografic.

12 septembrie 2022

Povestea unui tânăr din Botoșani, care a fost dependent de jocuri de noroc: „Am pierdut controlul la tot ce însemna viața mea”

Un tânăr din Botoşani, care a fost dependent de jocuri de noroc şi care se află în abstinență de mai bine de cinci ani, îşi dedică cea mai mare parte din timpul său liber pentru a da o mână de ajutor celor care îşi doresc, dar nu pot să părăsească sălile de jocuri sau cazinourile. Andrei are 34 de ani şi este inginer constructor. Deşi este foarte tânăr, a pierdut în săli de jocuri şi în cazinourile din Botoşani, Iaşi şi Suceava sume uriaşe de bani. Din inconştienţă, a rămas fără banii primiţi ca student de la părinţi, fără salariile obţinute în primii ani de angajare, fără banii pe care i-a împrumutat de la bănci pentru „nevoi personale" şi fără banii strânşi din darurile de nuntă.

„Povestea mea de viaţă a fost foarte tristă de la jocurile de noroc, jocuri care te pot duce la nebunie, închisoare sau chiar moarte. Aşa spune şi Programul celor 12 paşi pe care îl folosim noi. (...) Povestea mea a început undeva în anul 2009 - 2010, când eram la facultate. Aveam 21 spre 22 de ani. A început dintr-o glumă cu un coleg care juca des. M-am dus să văd ce face. Am intrat acolo şi am văzut că joacă la păcănele. Am băgat şi eu cinci lei, am luat 200 şi am zis: 'Gata! Ăsta-i pont. De aici mă îmbogăţesc. Nu mai trebuie să muncesc toată viaţa'. Evident că nu a fost aşa. Azi cinci lei, mâine zece lei. Am început să joc banii pe care mi-i trimiteau părinţii la facultate. Am început să cer din ce în ce mai mulţi bani de la părinţi şi să îi joc şi să îi pierd. La un moment dat am început să joc banii altora, împrumutaţi, evident. Se instalase deja dependenţa. Nu mă mai duceam în sălile de joc ca să câştig. Mă duceam să recuperez sumele foarte mari pierdute", mărturiseşte Andrei. Mai mult…

12 septembrie 2023

Avocata în cazul Ivanov: ”Familia Alexandrei nu luptă cu sistemul medical, luptă pentru ca sistemul să scape de rămășițele feudale care îl corup din interior”

Acum, familia tinerei cere dreptate, acționând și la Justiție. De altfel, de săptămâni întregi, oameni din Botoșani și din întreaga țară cer în stradă ”Dreptate pentru Alexandra”. Familia Alexandrei Ivanov este reprezentată de avocata Gianina Poroșnicu, din Iași. Aceasta spune că practic s-a mutat la Botoșani de mai bine de-o săptămână.

Avocata Poroșnicu spune că anchetatorii sunt de încredere și că faptele nu vor fi mușamalizate: „Asistând la audierea membrilor familiei Alexandrei, apreciez că această anchetă a început sub auspicii foarte bune și va fi derulată într-un mod profesionist. Membrii familiei au încredere în funcționarea justiției și au răspuns cu luciditate tuturor întrebărilor anchetatorilor. Urmează noi audieri, inclusiv ale medicilor și celorlalte cadre medicale implicate”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...