10.000 de disponibilizati in Educatie: "Vor fi miscari ample si radicale de protest", spune Maria Tiprigan!

10.000 de disponibilizati in Educatie: "Vor fi miscari ample si radicale de protest", spune Maria Tiprigan!

 MARIA TIPRIGAN  

TIPRIGAN: "Deja se taie 25% din salarii la bugetari, iar daca se mai si disponibilizeaza nu stiu ce va fi in Romania, probabil o sa iasa tot romanul in strada si o sa fie un dezastru, mai rau ca la Revolutia din decembrie"

Reprezentantii Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani anunta proteste in toamna anului 2010, daca disponibilizarile in sistemul de invatamant nu vor inceta! 

Liderul SIP, Maria Tiprigan, sustine ca disponibilizarile anuntate de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se vor face cu sau fara vointa sindicatelor intrucat la nivel national dialogul social nu exista. Cu toate acestea, cel mai probabil, vor exista proteste ample si radicale la nivel de judet.

"Acest Guvern probabil va disponibiliza cu si fara vointa sindicatelor, pentru ca nu exista un dialog social la nivel national, noi la nivel judetean avem o buna colaborare cu domnul prefect, cu organele locale, cu Consiliul Judetean Botosani, cu Inspectoratul Scolar, dar nu depinde de organele locale, ordinele se iau de sus si masurile vin de sus. Probabil vor fi miscari ample si radicale de protest. Nu putem sa acceptam aceasta masura, pentru ca deja se taie 25% din salarii la bugetari, iar daca se mai si disponibilizeaza nu stiu ce va fi in Romania, probabil o sa iasa tot romanul in strada si o sa fie un dezastru, mai rau ca la Revolutia din decembrie", a precizat Maria Tiprigan, liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

De asemenea, liderul SIP este de parere ca in urma acestor disponibilizari angajatii din sectorul nedidactic din invatamant nici nu vor ajunge sa beneficieze de pensie.

"Nu mai stim ce sa mai disponibilizeze, ca s-au disponibilizat atatia oameni incat scolile au cate un om de serviciu, mai ales la scolile din mediul rural, care trebuie sa faca focul in foarte multe sobe, trebuie sa scoata cenusa, sa taie lemne si acesti colegi din sectorul nedidactic din invatamant nici nu mai ajung sa manance pensia, mor inainte de vreme, tot datorita disponibilizarilor", a conchis Tiprigan.

www.Edu.Botosani.Ro
 
Reamintim ca Ministrul Educatiei, Cercetarii  Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a declarat in urma cu cateva zile ca in toamna vor disponibilizati 10.000 de angajati din invatamant.

"Aproximativ 10.000 de oameni vor pleca din sistem din septembrie, ei nu sunt titulari. De asemenea, 15.000 de norme dispar din luna septembrie 2010. 4.000 de titulari au ramas fara norma, dar raman in sistem. Niciun titular nu ramane fara norma", a declarat Funeriu.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
9

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
462

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
118

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...