1000 de stegulețe tricolore pentru botoșăneni

Astăzi, 1 decembrie 2014, românii sărbătoresc Ziua Națională, 96 de ani de la Proclamația de la Alba Iulia, care consfințea unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Palamentarii social democrați - senatorul Doina Federovici și deputatul Tamara Ciofu – au întâmpinat ziua de 1 decembrie într-un mod mai original: au pregătit participanților la ceremonia care a marcat ziua Marii Uniri 1000 de stegulețe tricolore.

Aceste stegulețe au fost confecționate de către tinerii din echipa Partidului Social Democrat și de către doamnele din Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate.

Manifestările dedicate Marii Uniri au început la ora 10:00, la monumentul închinat eroilor din Primul Război Mondial iar fiecare persoană care a luat parte la acţiunile din Piaţa 1 Decembrie 1918 din Centrul Vechi a primit câte un steguleț.

1 decembrie reprezintă un moment deosebit în istoria României. În fiecare an dorim să facem ceva special, să fim cât mai aproape de botoșănenii care serbează Ziua Națională și să le urăm LA MULTI ANI! într-un mod inedit. Ne dorim să păstrăm și să transmitem mai departe spiritul acestei sărbători, care a reprezentat un punct de cotitură extrem de important în istoria patriei noastre. Mesajul pe care-l transmitem astăzi tuturor românilor este unul de unitate, într-o zi în care trebuie să fim mândri de trecutul nostru, mândri de ceea ce suntem azi, mândri de ceea ce putem deveniau declarat inițiatoarele acestei acțiuni.

Comunicat de presă


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...