10 simptome ciudate - ce incearca sa iti spuna corpul tau?

Simptome frecvente sau neobisnuite, toate aceste manifestari ale corpului nostru au de cele mai multe ori o semnificatie aparte. Pentru a o deslusi, nu trebuie decat sa cunoastem posibilele cauze ale unor semnale de alarma transmise de propriul organism.

Real Simple a pus laolalta cateva dintre aceste simptome ciudate care ascund cauze mai mult sau mai putin ingrijoratoare.

Articulatiile iti trosnesc

 Daca nu simti durere, articulatiile nu se umfla si nu se inrosesc, iar mobilitatea nu iti este afectata, atunci nu ai motive de ingrijorare. Lichidul din jurul incheieturilor contine gaze precum oxigen sau nitrogen. Atunci cand iti indoi picioarele sau iti rotesti mana se elibereaza bule de gaz, fenomen care se manifesta prin asemenea zgomote.

In cazul in care lucrurile se agraveaza si te confrunti si cu alte simptome, mergi la un doctor.

Ochi uscati

 Aceasta este o manifestare frecventa astazi mai ales printre cei care lucreaza mult la computer. Ochii uscati au ca principale cauze lucrul la computer, consumul de alcool, raceala sau administrarea unor medicamente precum antihistaminicile si antidepresivele.

Daca simptomul se cronicizeaza, ochii uscati ar putea indica hipertiroidism sau o boala autoimuna. Foloseste ochelari de soare, lacrimi artificiale pentru lubrifierea ochilor si, in cazul in care simptomul persita, adreseaza-te unui oftalmolog.

Tuse cronica

 Tusea cronica, uscata sau expectoranta ar putea avea foarte multe cauze. Fie te confrunti cu o alergie sau cu un inceput de astm, fie de vina ar putea fi refluxul gastroesofagian sau membranele mucoase nazale hiperactive. Mai putin probabile ar fi boala obstructiva cronica sau fibroza pulmonara. Doar un medic te poate diagnostica si trata corespunzator.

Transpiratii nocturne

 Dezechilibrele hormonale si tulburarile tiroidei sunt principalele cauze ce determina o astfel de manfestare. Alte cauze ar putea fi si administrarea unor medicamente, o infectie majora si afectiuni grave, ca lupus sau cancer. Daca transpiratiile nocturne persista, fa-ti o programare pentru analize.

Sforaitul

 Deviatia de sept, polipii nazali, alergiile sau chiar greutatea in exces au ca efecte, printre altele, sforaitul. Si apneea este una dintre afectiunile ce provoaca sforait, mai ales daca, in timpul somnului, te confrunti si cu pauze scurte in respiratie.

Foloseste benzi nazale, mentine caile respiratorii cat de aerisite se poate si incearca sa nu dormi pe spate, pentru ca aceasta pozitie inrautateste astfel de manifestari.

Urina inchisa la culoare

 Daca nu bei suficienta apa, pigmentii din urina secretata de rinichi devin mai concentrati, ceea ce face ca urina sa capete o culoare de galben inchis. O alta cauza ar putea fi si o infectie a tractului urinar, o infectie a vezicii urinare, calculi renali sau, mai rar, o infectie la rinichi. Daca simptul persista si apar dureri la urinare, febra sau urinare la o frecventa neobisnuita, mergi la spital.

Sangerarea gingiilor


 Bacteriile dintre dinti si gingii elibereaza acid care duce la iritarea si sangerarea gingiilor. Sistemul imunitar scazut permite acestor bacterii sa se manifeste si mai agresiv, cele mai frecvente cauze fiind schimbarile hormonale specifice perioadei dinaintea instalarii menopauzei si sarcina. Un diagnostic mult mai putin probabil ar fi cancerul oral. Este important sa ai grija la igiena orala si sa te adresezi unui dentist daca lucrurile se inrautatesc.

Crampe musculare la nivelul picioarelor


 Daca stai prea mult in picioare sau pe scaun sau daca mergi mult pe pantofi cu toc, muschii se tensioneaza si provoaca aceste crampe musculare. Si deshidratarea ar putea fi una dintre cauze, alaturi de administrarea unor medicamente contra osteoporozei, estrogeni, antihistaminice sau anticonvulsivante. Crampele musculare de la nivelul picioarele ar putea fi si semnul arterelor infundate sau ingustate.

Cel mai indicat ar fi sa adopti o dieta bogata in calciu, potasiu si magneziu si un program sportiv regulat.

Maini reci


 In cele mai multe cazuri, mainile reci indica o proasta circulatie sangvina. Exista, insa si situatii in care mainile reci indica contractarea vaselor de sange si inhibarea circulatiei la nivelul mainilor. Daca degetele iti amortesc si isi schimba culoarea, te-ai putea confrunta cu sindromul Raynaud, care afecteaza fluxul de sange catre extremitati.

Mainile reci mai pot indica si artere infundate sau reactiile adverse in urma administrarii unor medicamente.

Ochi congestionati

 Ori de cate ori pierdem noptile sau stam prea mult timp in fata computerului, ochii ni se inrosesc. Dilatarea vaselor de sange de la nivelul ochiului se mai petrece si atunci cand suntem alergici si ne expunem la unul dintre factorii declansatori. Roseata mai poate fi cauzata si de o inflamare a ochilor, a pleoapelor sau de o boala autoimuna. Daca lucrezi la computer, fa pauze dese si foloseste temporar lacrimi artificiale.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Partenerul ideal pentru călătorii ușoare și eficiente: trolerul de cabină

astăzi, 12:24

Un troler de cabină este bagajul esențial pentru călătoriile rapide, fie că pleci într-o escapadă de weekend, o călătorie de afaceri sau un zbor internațional. Conceput pentru a respect...

La Botoșani se caută medici pentru Unitatea de Primiri Urgențe!

astăzi, 12:00

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” anunță scoaterea la concurs a unor posturi de medici rezidenți pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Astfel, se caută doi medici rezidenț...

Vecinii pregătesc „Zona Liberă Suceava” pentru atragerea de investitori, cum va afecta Botoșaniul!

astăzi, 10:35

Gheorghe Șoldan a precizat că în contextul necesității dezvoltării economice a județului Suceava, a inițiat la nivelul instituției pe care o conduce demersurile pentru înființarea...