10 lucruri pe care nici un magazin nu vrea sa le afli

1.Conditiile improprii in care sunt depozitate salatele de legume si fructe. Cel mai adesea, la supermarket gasesti si mancare gata preparata. E foarte tentanta daca esti in pauza de masa ori mergi flamand la cumparaturi. Stiind ca in frigiderul de acasa nu prea mai ai nimic, te gandesti sa cumperi friptura, tocana, salata. Realitatea este ca multe asemenea mancaruri sunt preparate din ingredientele care expira peste foarte putin timp si, deci, trebuie consumate. Cel mai adesea, e vorba de salate de legume si fructe, de salate cu paste si chiar de carne de pui la rotisor. Pericolul mai este reprezentat si de temperatura la care sunt tinute mancarurile. Ca sa nu se usuce, ele sunt expuse la alte valori decat trebuie. Spre exemplu, salata trebuie sa stea la 5 grade Celsius, iar mancarea fierbinte la 57 de grade. In caz contrar, exista riscul contaminarii cu salmonella sau bacteria E.coli.

2. Prospetimea legumelor si fructelor. Iti plac fructele exotice? Ei bine, risti sa le cumperi mai vechi decat simplele mere. Pentru ca acestea se vand mult mai repede, stocurile sunt mai des refacute. Produsele exotice, insa, stau mult mai mult timp in rafturi.

3. Prospetimea produselor de patiserie. Mirosul de la raionul cu produse coapte este imbatator. Cand ajungem, avem o sumedenie de produse de unde putem alege. Din pacate, multe nu sunt facute in laboratoarele proprii ale supermarketurilor, ci aduse inghetate, cu camioanele. Iluzia e intretinuta uneori chiar si de uniformele speciale ale angajatilor.

4. Amplasarea cutiilor de lapte. Cele cu lapte proaspat intotdeauna vor fi asezate mai in spate pe raft, intrucat trebuie vandut laptele care expira mai repede. Iar regula este valabila pentru toate produsele perisabile, nu numai pentru lapte.

5. Caruciorul este mai murdar decat toaleta de acasa. Pare ciudat, dar pana si baile publice au mai putine bacterii decat caruciorul de cumparaturi de la supermarket. Un studiu efectuat destul de recent a aratat ca pe acestea se gasesc bacterii, urme de saliva si nu numai. Gandeste-te cati copii pun gura pe maner sau de cate ori intra in contact scutecele lor cu caruciorul in sine, cel in care iti pui rosiile si merele.

6. Oferta: 2 produse la pret de 1, spre exemplu. Ai nevoie de un singur produs, dar oferta include 2 produse. Pare o afacere nu-i asa? Si uite asa cumperi mai mult decat ai nevoie.

7. Magazinul este proiectat sa te stimuleze sa cheltui bani. Fiecare produs este pus la locul lui cu un anumit scop. Produsele din capatul fiecarui culoar sunt amplasate pentru a-ti distrage atentia de la lista de cumparaturi. Mai mult, companiile alimentare platesc supermarketurile pentru a le promova produsele cat mai bine, prin amplasarea lor in dreptul privirii noastre. Intrucat laptele si painea sunt doua dintre cele mai vandute produse, ele sunt puse cat mai departe posibil de intrare. Astfel, esti nevoit sa mergi prin tot supermarketul si esti tentat sa mai cumperi si altceva.

8. Termenul de expirare este mai mult o sugestie. Un cumparator atent face diferenta intre data pana la care trebuie folosit produsul si data pana la care se vinde. Aceasta din urma este folosita de supermarketuri pentru a-ti spune pana cand tine produsul respectiv in raft. Totusi cifrele de valabilitate sunt generale, iar majoritatea expertilor spun ca le putem adauga fara nici o problema inca o saptamana, fara a exista efecte adverse.

9. Mancarea sanatoasa se gaseste mai greu. Junk-food, in schimb, este in fiecare supermarket.

10. Scannerele de preturi mai gresesc. In Michigan, spre exemplu, daca un cumparator este incarcat gresit la pret, i se ofera un discount de 10 ori mai mare decat diferenta de preturi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect al Senatului: Medicamentele care conţin substanţe stupefiante şi psihotrope, puse sub control!

Tuesday, 5 November 2024

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, în plen, că acest proiect de act normativ va da Poliţiei şi DIICOT un instrument mai eficient în lupta împotriva drogurilor. „A...

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu, în control privind gestionarea deșeurilor!

Tuesday, 5 November 2024

În luna octombrie 2024 Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr de 86 acțiuni de inspecţie și control: 44 de inspecţiile fiind neplanificate și 4...

Percheziții în două unități medicale din Moldova, ce au descoperit polițiștii!

Tuesday, 5 November 2024

Poliția a descins la spitalul de Psihiatrie Socola din Iași într-un dosar cu certificate false de handicap. Persoane din mediul medical au favorizat internări fictive, acordarea de concedii d...