Un sucevean a mâncat la restaurant și apoi a sunat la 112 să reclame că e deschis

 Un sucevean a mâncat la restaurant și apoi a sunat la 112 să reclame că e deschis

Un bărbat din Suceava a fost amendat de poliție după ce a sunat să reclame că restaurantul în care abia mâncase este deschis și nu sunt astfel respectate măsurile de prevenire a Covid-19. Polițiștii l-au amendat pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere după ora 23:00.

Restauranul se află chiar peste drum de sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Suceava. Organele de control au fost sesizate prin apel la 112, efectuat puțin după ora 1:00.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, ei au găsit în restaurant 10 persoane care mâncau și beau la mesele din interior, pe terasa localului se mai aflau două persoane care au recunoscut că au fost și ele înăuntru.

„În interior erau prezenți și angajați îmbrăcați în uniforma localului. În fața localului Urban a fost identificat A. Adrian-Mihai, sub influența băuturilor alcoolice, care a refuzat să se legitimeze și a avut o atitudine vulgară față de organele de poliție. De asemenea, pe terasa localului au fost identificate 2 persoane care au declarat că au fost în interiorul restaurantului. S-a luat legătura cu apelantul care a afirmat că și el a fost în local și a făcut consumație, după care a ieșit și a sunat la 112 sesizând că este deschis”, a transmis IPJ Suceava.

Apoi, polițiștii l-au găsit apoi pe bărbatul care a sunat la 112, iar acesta a recunoscut că a mâncat și el în interiorul restaurantului înainte de a ieși să reclame faptul că acesta e deschis. A fost amendat cu 500 de lei pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere și nu și-a putut motiva astfel prezența pe stradă după ora 23:00.

„Având în vedere aspectele constatate s-a luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 1000 lei a administratorului restaurantului Urban, A. Dan-Ionuț, de 37 ani, din comuna Şcheia. A fost sancționat cu amendă în valoare de 500 lei și apelantul, H. Ciprian, deoarece acesta nu a prezentat declarația pe proprie răspundere completată în prealabil și nu a putut să își justifice prezența după ora 23.00. A fost sancționat cu amendă în valoare 500 lei A. Adrian-Mihai pentru refuz de legitimare și cu 500 lei  pentru neprezentarea declarație pe proprie răspundere. Au fost sancționate și alte două persoane identificate pe terasa localului. Toate persoanele au fost evacuate”, au mai afirmat reprezentanții IPJ Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Puțin peste 400 de locuri de muncă disponibile în județul Botoșani (document)

Luni, 5 Decembrie 2022
279

Un număr de 412 locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în județul Botoșani, se arată într-o centralizare transmisă luni de Agenția Județeană pentr...

Mașină cuprinsă de flăcări în mers, în urma unui scurtcircuit

Luni, 5 Decembrie 2022
284

Un autoturism a luat foc, luni dimineață, în timp ce se deplasa pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU...

Burse mai mari pentru elevii școlilor speciale din subordinea CJ

Duminică, 4 Decembrie 2022
242

Consiliul Județean (CJ) a decis ca bursele pentru elevii școlilor speciale „Sfântul Stelian” din Botoșani și „Ion Pillat” din Dorohoi, aflate în subor...