Tichete de vacanta in valoare de 200 milioane lei pentru firme

 Tichete de vacanta in valoare de 200 milioane lei pentru firme
Ministerul Finantelor ia in calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta in valoare totala de 200 de milioane de lei. Masura este inclusa in propunerile anti-criza pentru 2009.

"La discutiile avute avute, marti, la Ministerul de Finante, pe marginea masurilor anti-criza, s-a luat in calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta a cate 2.000 de lei", a declarat pentru NewsIn Bogdan Hossu, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa.

Pe de alta parte, operatorii din turism au solicitat, in planul anti-criza elaborat de patronatele de profil, liberalizarea tichetelor de vacanta, "astfel incat orice firma care doreste sa includa in pachetul salarial un astfel de tichet, sa o poate face", a declarat la randul sau presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu.

Potrivit acestuia, banii necesari tichetelor de vacanta ar putea proveni prin deducerea impozitului pe salariu. In ce priveste beneficiarul de tichete, Anastasiu a spus ca unul dintre principiile aplicate, in cazul contingentarii tichetelor, ar putea fi "primul venit, primul servit".

De asemenea, Hossu a precizat ca "turismul ar putea fi stimulat prin acordarea si in acest an a biletelor de tratament pentru pensionari. Este vorba de aproape 130.000 de bilete, in valoare de 1.000 de lei fiecare, efort financiar suportat de bugetul asigurarilor sociale".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
10

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
208

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
204

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...