Un detinut si-a confectionat singur, in inchisoare, o vioara!

Un detinut si-a confectionat singur, in inchisoare, o vioara!
Libertatea de dincolo de gratii! Detinutii sunt incurajati sa dea frau liber imaginatiei, conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta din Botosani manifestand o atenta preocupare in a crea conditiile prilenice pentru ca persoanele private de libertate sa se exprime prin arta.

Astfel incat cei implicati au posibilitatea sa isi transpuna in practica toate ideile si initiativele care sunt in masura a servi scopului acestei categorii de actiuni socio-educative.

De exemplu, o persoana privata de libertate, membra a trupei JAIL PROJECT, infiintata la inceputul anului trecut la nivelul unitatii de detentie, a reusit sa confectioneze o vioara intru totul functionala, pe care a si folosit-o in ultimele spectacole pe care trupa le-a prezentat la sfarsitul anului 2008 colegilor de detentie.

Artistul, care a studiat instrumentul timp de patru ani anterior incarcerarii sale, a avut posibilitatea de a-si pune din nou in practica pasiunea pentru vioara odata cu infiintarea trupei al carei component este, fiind interesat sa-si aprofundeze in continuare abilitatile in utilizarea ei. Vioara este realizata in cadrul unui atelier ocupational organizat in Penitenciar, dupa schite si desene proprii elaborate pe parcursul a mai multi ani, persoana privata de libertate fiind in acelasi timp pasionata si de acest domeniu - grafica, a precizat purtatorul de cuvant al PMS Botosani, Iulian Daranga.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O studentă la Medicină s-a stins după trei săptămâni de comă. În sesiune suferise un anevrism. ”A fost un copil excepțional!”

astăzi, 10:01
283

A visat să devină medic, însă visul s-a spulberat în ziua în care Miruna Ioana a suferit un anevrism. Din acea zi nu și-a mai revenit. A devenit pacientă în secția spital...

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
54

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
166

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...