Radioul și presa scrisă, în cădere liberă. Finanțările se îndreaptă spre Internet

 Radioul și presa scrisă, în cădere liberă. Finanțările se îndreaptă spre Internet
Piaţa publicităţii din România va înregistra o scădere de 3,6% anul acesta, Internetul fiind singurul tip de media în creştere din ţara noastră.
 
Astfel, Internetul va înregistra în continuare creşteri, o contribuţie majoră venind din partea segmentului de performance media, se arată în cel mai recent raport al Zenith Optimedia - Advertising Expenditure Forecasts, potrivit Mediafax.

Internetul va ajunge, în 2013, la o cotă de 12% din totalul consumului de publicitate din ţara noastră, se precizează într-un comunicat al Zenith Optimedia.

Investiţiile în domeniul televiziunii se află într-o scădere de 3% faţă de anul 2012, iar presa scrisă este cel mai afectat tip de media, intregistrandu-se o scădere de 15% în cazul ziarelor şi de 10% în cazul revistelor. Zenith Optimedia anticipează că piaţa publicităţii va începe să crească în 2014 şi va continua în anul următor.

Radioul şi presa scrisă, cele mai mici venituri din publicitate în 2011

Datele raportului mai arată că piaţa mondială de publicitate înregistrează în 2013 o creştere de 3,5%, aceeaşi rată fiind valabilă şi în anul precedent. Zenith Optimedia preconizează o creştere mai mare pentru următorii doi ani, respectiv de 5,1% în 2014 şi de 5,9% în 2015. Acest lucru se datorează, în principal, redresării economiei europene.

"Stabilitatea creşterii consumului de publicitate la nivel global în acest an, un an fără evenimente majore precum Jocurile Olimpice şi alegerile din Statele Unite, reflectă faptul că redresarea pieţei de publicitate este pe drumul cel bun, cu promisiuni de creştere şi mai mare în anii 2014 şi 2015.

Amplificarea segmentului de telefonie mobilă joacă un rol decisiv în creşterea advertising-ului la nivel global", a precizat Steve King, CEO al reţelei internaţionale a Zenith Optimedia.(Sursa: ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
357

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
381

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
235

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...