Posta negociaza cu sindicalistii concedierea a 296 de angajati si desfiintarea a 343 de posturi!

 Posta negociaza cu sindicalistii concedierea a 296 de angajati si desfiintarea a 343 de posturi!
Dupa greva spontana declansata ilegal la sfarsitul lunii octombrie in oficiile postale din toata tara, conducerea Postei cauta acum vinovatii pentru recuperarea pagubelor, sustinand ca nu ar fi avut dovezi pentru chemarea in judecata a Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), deoarece acest sindicat nu si-a asumat in mod formal incetarea voluntara a lucrului si reprezentarea salariatilor la protest.

Contactat saptamana trecuta de HotNews.ro pentru a oferi explicatii legate de lipsa de reprezentativitate a organizarii grevei spontane, Matei Bratianu, presedintele SLPR, nu a oferit inca un punct de vedere.

Mai mult, intr-o notificare obtinuta de HotNews.ro care a fost transmisa joi, 10 noiembrie, de conducerea Postei catre Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), sindicalistii sunt convocati la consultari in data de vineri, 11 noiembrie, pe tema intentiei companiei de a efectua concedieri colective.

Mai exact, Posta Romana, condusa de Alexandru Petrescu, propune desfiintarea a 343 de posturi si concedierea a 296 de angajati. Cele mai multe posturi propuse spre desfiintare vor fi in zona functional-administrativa - 255 de posturi si din personalul auxiliar - 55 de posturi. Din personalul de conducere, posta propune desfiintarea a 26 de posturi de conducere si  concedierea a 23 de angajati.

Pe de alta parte, conducerea Postei propune infiintarea a 15 posturi din categoria functional-administrativ si 10 posturi de conducere.

Documentul prezinta numarul total de salariati in Posta la data de 31 octombrie 2016, respectiv 25.873 angajati, distribuiti astfel:

- conducere: 179 angajati
- functional-administrativ: 1761 angajati
- auxiliar: 1158 angajati
- operativ: 22.775 angajati

In document se mai precizeaza ca SLPR poate propune acum Postei masuri in vederea evitarii concedierii sau diminuarii numarului salariatilor concediati, intr-un termen de 10 zile calendaristice de la data primirii acestei notificari.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
332

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...