Parlamentarii au clasat proiectele care le-ar fi diminuat pensiile si banii de chirie

 Parlamentarii au clasat proiectele care le-ar fi diminuat pensiile si banii de chirie
Conducerea noului Parlament a decis intreruperea procedurii legislative pentru o serie de propuneri care modificau Statutul senatorilor si deputatilor, in sensul alinierii pensiilor parlamentarilor la Legea 19 privind sistemul public de pensionare si a neacordarii de bani de chirie celor care detin imobile in Capitala.

In acelasi timp, s-a pastrat un proiect menit sa clarifice actualul sistem de calcul al pensiilor, proiect ce s-ar fi dorit sa treaca de Parlament inainte de noiembrie 2008, dar a carui "oportunitate" de a fi promovat a fost reconsiderata.

Proiectul nu apare pe traseul legislativ al site-ului Parlamentului, dar, din stenogramele de la sfarsitul anului trecut, rezulta ca are raport finalizat si asteapta inscrierea pe ordinea de zi, informeaza NewsIn.

La sfarsitul lunii septembrie, parlamentarii au decis ca pensia de senator si deputat nu se mai calculeaza in functie de indemnizatia de baza medie lunara din ultimele 12 luni de mandat ale unui parlamentar in activitate, ci in functie de indemnizatia bruta lunara din ultima luna de mandat a unui senator sau deputat aflat in activitate, corespunzator functiei detinute in perioada de exercitare a mandatului.

Decizia a starnit reactii publice, astfel ca s-au promis, din partea formatiunilor politice aflate in acel moment in opozitie, proiecte legislative prin care sa se reglementeze aceasta situatie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
13

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
114

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...