Organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui României a intrat în linie dreaptă

 Organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui României a intrat în linie dreaptă

 Prefectul Adrian Constantinescu  

Sub coordonarea prefectului Adrian Constantinescu, în aceste zile se fac ultimele pregătiri pentru referendumul ce va avea loc la sfârşitul săptămânii.

În zilele de sâmbătă şi duminică la Instituţia Prefectului a avut loc o mobilizare generală a angajaţilor din aparatul propriu dar şi din serviciile publice comunitare pentru permise auto, înmatriculări şi paşapoarte.

Câteva zeci de persoane au lucrat în două schimburi pentru numărarea celor 402.000 de buletine de vot, realizând pachetele de buletine ce vor fi trimise către secţiile de votare.

Luni, 23 iulie, au început instruirile preşedinţilor secţiilor de votare şi s-au configurat traseele pentru transportul buletinelor şi al celorlalte materiale necesare zilei de 29 iulie. Ca şi la alegerile locale recent încheiate, secţiile de vot vor fi verificate de către echipe mixte formate la nivelul Prefecturii şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Numărul secţiilor de votare este acelaşi ca la turul de scrutin de pe 10 iunie, doar că, de această dată, îşi vor putea exprima punctul de vedere şi pacienţii din spitale sau persoanele aflate în Penitenciarul Botoşani. Persoanele spitalizate şi cele private de liberatate vor putea vota cu ajutorul urnei mobile ce va fi trimisă de la cele mai apropiate secţii de votare, conform unei hotărâri a Biroului Electoral de Circumscripţie Botoşani. Numărul de votanţi din aceste unităţi, ce doresc să-şi exercite dreptul civic, va fi comunicat cu 24 de ore înainte.

Suntem preocupaţi de asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea corectă a referendumului de pe 29 iulie. Mă refer la măsuri de pază şi protecţie, la monitorizarea tuturor etapelor de vot astfel încât acestea să se realizeze conform legii , a declarat prefectul judeţului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
146

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
285

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
66

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...