Judeţul Botoşani, pe ultimele locuri la procentul de promovabilitate de la simularea evaluării naţionale! Vezi rezultatele oficiale

  Ministerul EducaÅ£iei NaÅ£ionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naÅ£ionale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi înscriÅŸi la nivel naÅ£ional , 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceÅŸtia, 86.893 (48,8%) au obÅ£inut medii peste 5.

Pe judeÅ£e, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul BucureÅŸti 64,21%, judeÅ£ul Brăila - 60,42% ÅŸi judeÅ£ul Cluj 59,18%.

 PrezenÅ£a elevilor la examene a fost aici de peste 95%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în CălăraÅŸi - 34,18%, CaraÅŸ-Severin - 36,28% ÅŸi Tulcea - 37,95%.

La nivelul judeÅ£ului BotoÅŸani, procentul notelor peste 5 este de 38,3%, clasându-ne pe ultimele locuri pe Å£ară. La limba română, procentul notelor peste 5 este de 59,8%, iar la matematică de 22,9%.

Vezi AICI rezultatele!

Ca urmare a situaÅ£iei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaÅ£iei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeÅ£. În acest fel, de la inspectorat, până la ÅŸcoală ÅŸi elev, se vor întreprinde următoarele:

Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local.

-De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.

-La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.

-PărinÅ£ii vor fi informaÅ£i asupra situaÅ£iei elevilor, în cadrul ÅŸedinÅ£elor cu părinÅ£ii. Tot atunci, li se vor prezenta soluÅ£iile pe care ÅŸcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.

-Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe ÅŸi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate. Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naÅ£ională din vară.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...