În atenția angajatorilor – termen limită de solicitare subvenții pentru locurile de muncă create pentru absolvenții de liceu promoția 2015 este 27 mai 2016!

 În atenția angajatorilor – termen limită de solicitare subvenții pentru locurile de muncă create pentru absolvenții de liceu promoția 2015 este 27 mai 2016!
Confom Legii 76/2002, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:

a) o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii(500 lei)
b) o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal(600 lei);
c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior)(750 lei)

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele menționate pe o perioadă de 18 luni.

Absolvenţii pot fi încadraţi in condiţiile. art. 80 din Legea 76/2002 în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

"Având în vedere faptul că potrivit Ordinului 3637 privind structura anului școlar 2014-2015, cursurile claselor terminale din învățământul liceal s-au încheiat în data de 29 mai 2015, angajatorii mai pot solicita subvenționarea locurilor de muncă pentru absolvenții de liceu promoția 2015 până pe data de 27 mai 2016", a precizat Teodor Dimitriu, director executiv în cadrul AJOFM Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
135

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
169

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...