Hotărâre adoptată de CL Botoșani, declarată ilegală!

 Hotărâre adoptată de CL Botoșani, declarată ilegală!
"Alianța răului" din Consiliul Local a înregistrat un prim eșec, una dintre hotătârile adoptate cu votul consilierilor locali ai PNL și PDL primind aviz negativ din partea Instituției Prefectului, potrivit primarului Ovidiu Portariuc.

Este vorba despre o hotărâre adoptată în ședința din luna martie privind regulamentul de organizare și funcționare a aparatului de specialitate a primarului, și care a fost adoptată cu amendamentele propuse de viceprimarul Cătălina Lupașcu, nemaidându-i-se astfel posibilitatea primarului să delege atribuțiile viceprimarilor după cum dorește acesta.

Ovidiu Portariuc susține că în motivarea Prefecturii se specifică că au fost încălcate mai multe articole din legea administrației publice locale și se solicită revocarea acestei hotărâri în caz contrar va fi atacată la instanța de contecios administrativ.

"Alianța răului la Botoșani a primit prima lovitură din partea legii. Prima lor acțiune a fost un eșec pentru că au încălcat legea. Deși li s-a atras atenția în ședința de Consiliu Local că sunt pe cale să încalce legea și anume Legea fundamentală a administrației publice locale, Legea 215, mă miră faptul că inclusiv președintele de ședință, consilieri cu experiență în administrație, nu și-au dat seama că încalcă legea. Am primit adresa de la Prefectură în care motivația e clară, cum au fost încălcate toate prevederile Legii 215, menționând clar că potrivit legislației actuale delegarea atribuțiilor către viceprimari este de competenţa primarului"
, a spus Portariuc.

Primarul susține că tot acest scenariu prin care cei din "alianța răului" au încercat izolarea cade pentru că nu au respectat legea.

"Le recomand celor din alianța PNL-PDL să se concentreze pe lucruri constructive mai mult decât pe modul cum pot sabota sau izola primarul", a încheiat Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
9

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
34

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
25

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...