Mulțumim, Florentina Toniță!

Mulțumim, Florentina Toniță!

Când ne gândim la Florentina Toniță (sau Flori, cum ne place să îi spunem), ne gândim, implicit, la cei 11 ani în care Ea a fost omul din spatele "Știrilor". La cronicile, la interviurile, la reportajele, la gândurile ei, consemnate pentru totdeauna aici, în spațiul pe care Ea l-a coordonat, de la primele litere găzduite. Cu răbdare și smerenie. Cu suflet. Cu iubire pentru om și frumos. Cu noi.

Flori a fost coloana vertebrală, denumită formal și redactor-șef, a unei construcții recunoscută astăzi pentru obiectivitate și corectitudine, o redacție în care articolele de presă sunt clădite pe valori jurnalistice apreciate de un număr tot mai mare de cititori. Cifrele spun aproape tot: peste 150.000 de cititori unici într-o lună sau peste 1.500.000 pagini accesate, în același interval de timp, o comunitate de peste 50.000 de cititori în rețelele sociale, uniți de creația noastră. Dacă Ea a spus că echipa Știri.Botoșani.Ro a crescut-o, noi spunem, astăzi, că Florentina Toniță a crescut echipa, i-a crescut valoarea, ca, după acești 11 ani de acasă, să ne desprindem de cea mai puternică rădăcină a noastră și să îndrăznim. Cu emoție, cu profesionalism. Și curaj.

Da, Ea este pentru noi, acum, "Botoșăneanul zilei"! Nu, scrierea cu majusculă a cuvântului "Ea" nu este o eroare de redactare. Pentru că, pentru noi, Flori este acea Ea.

Mulțumim, Florentina Toniță! În numele nostru și al cititorilor noștri!

Iar mesajul tău pentru noi va rămâne și aici, ca mărturie a legăturii pe care o vom avea mereu.

"Două cuvinte am ales, tot gândindu-mă la cei aproape 11 ani pe care i-am trăit în Ştiri.Botoşani.Ro (de care mă despart acum): recunoştinţă şi mulţumesc. După ele, după aceste două cuvinte, încep poveştile, încep întâmplările cu oameni şi despre oameni, lecţiile pe care niciodată nu le-am învăţat pe deplin, bucuriile cărora nici până astăzi nu le-am atins capătul.

Aproape toţi oamenii care astăzi îmi sunt dragi mi-au intrat în viaţă prin fereastra Ştiri.Botoşani.Ro. Pentru fiecare dintre ei am fost şi voi fi mereu recunoscătoare. Alţii - mulţi - mi-au rămas în suflet, neîndrăznind niciodată să mă apropii de ei. Căci sunt, da, şi dintre cei care au fost de neatins. Nu m-am simţit vrednică a-i tulbura. Poate atunci când voi ma creşte, când voi mai învăţa ceva despre viaţă. 


Astăzi, călătorind într-un autobuz care se strecura alene pe sub norii îmbufnaţi (o imagine, nu ştiu de ce, care mi-e foarte familiară), mi-a venit în minte un gând nou. Şi gândul s-a aşezat mirat în calea minţii mele, mirat că abia acum am înţeles, deşi totul era atât de evident: mereu, în aceşti ani, mi-a fost teamă că nu voi reuşi să mă ridic la nivelul tău, dragul meu cititor! Am vrut să ştii că scriu pentru tine, să simţi că simt ce vrei de la mine. Nu am reuşit decât rareori acest lucru, dar momentele în care am ştiut că am fost la înălţime mi-au dat aripi. Atunci tu, dragă Cititor, m-ai privit. Atunci m-ai văzut. În clipa de graţie pentru care, da, merită să faci această meserie!


Mulţumesc fiecăruia în parte.  Mulţumesc asemenea şi fiecărui coleg alături de care am lucrat în aceşti ani. Oameni destoinici, care au ştiut că profesia lor este mai presus de vremurile încâlcite pe care le străbatem. A fost o onoare pentru mine să păşim o vreme pe aceleaşi cărări! 


Mulţumesc echipei din spatele Ştirilor, mulţumesc în mod special colaboratorilor, tuturor celor care ne-au încredinţat de-a lungul timpului textele lor preţioase. Le doresc pe mai departe succes şi pagini frumoase!


Ştirilor le doresc viaţă lungă, iar oamenii care duc mai departe povestea să aibă satisfacţii profesionale, curaj, încredere şi gând bun!


Mulţumesc, Ştiri.Botoşani.Ro. M-ai crescut şi mi-ai arătat că se poate! " - FLORENTINA TONIȚĂ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în cultura botoșăneană: s-a stins profesoara poemelor, Valeria Bobu

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
1173

Una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite profesoare din municipiul Botoșani, Valeria Bobu, s-a stins din viață, sâmbătă. Mentor și, totodată, poetă și prozatoare, dascălul a lăsat pos...

Tamara Ciofu, despre problema rezidențiatului: „Ar trebui să lupte ministrul Educației, dar nu avem ministru”

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
223

Deputatul botoșănean Tamara Ciofu a atras atenția, în cadrul unei conferințe de presă, că lipsa unui ministru al Educației prejudiciază grav tinerii absolvenți de Medicină și copiii cu nev...

Ministrul Budăi reamintește: de la 1 ianuarie, salariile bugetarilor sunt mai mari. Asta, dacă nu intervin membrii noului guvern

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
470

Ministrul interimar al Muncii, Marius Budăi, a reamintit că de la 1 ianuarie, conform prevederilor actuale, salariile vor fi mărite pentru bugetari. Ceea ce a sublinit, însă, ministrul trecu...