Mulțumim, Florentina Toniță!

Mulțumim, Florentina Toniță!

Când ne gândim la Florentina Toniță (sau Flori, cum ne place să îi spunem), ne gândim, implicit, la cei 11 ani în care Ea a fost omul din spatele "Știrilor". La cronicile, la interviurile, la reportajele, la gândurile ei, consemnate pentru totdeauna aici, în spațiul pe care Ea l-a coordonat, de la primele litere găzduite. Cu răbdare și smerenie. Cu suflet. Cu iubire pentru om și frumos. Cu noi.

Flori a fost coloana vertebrală, denumită formal și redactor-șef, a unei construcții recunoscută astăzi pentru obiectivitate și corectitudine, o redacție în care articolele de presă sunt clădite pe valori jurnalistice apreciate de un număr tot mai mare de cititori. Cifrele spun aproape tot: peste 150.000 de cititori unici într-o lună sau peste 1.500.000 pagini accesate, în același interval de timp, o comunitate de peste 50.000 de cititori în rețelele sociale, uniți de creația noastră. Dacă Ea a spus că echipa Știri.Botoșani.Ro a crescut-o, noi spunem, astăzi, că Florentina Toniță a crescut echipa, i-a crescut valoarea, ca, după acești 11 ani de acasă, să ne desprindem de cea mai puternică rădăcină a noastră și să îndrăznim. Cu emoție, cu profesionalism. Și curaj.

Da, Ea este pentru noi, acum, "Botoșăneanul zilei"! Nu, scrierea cu majusculă a cuvântului "Ea" nu este o eroare de redactare. Pentru că, pentru noi, Flori este acea Ea.

Mulțumim, Florentina Toniță! În numele nostru și al cititorilor noștri!

Iar mesajul tău pentru noi va rămâne și aici, ca mărturie a legăturii pe care o vom avea mereu.

"Două cuvinte am ales, tot gândindu-mă la cei aproape 11 ani pe care i-am trăit în Ştiri.Botoşani.Ro (de care mă despart acum): recunoştinţă şi mulţumesc. După ele, după aceste două cuvinte, încep poveştile, încep întâmplările cu oameni şi despre oameni, lecţiile pe care niciodată nu le-am învăţat pe deplin, bucuriile cărora nici până astăzi nu le-am atins capătul.

Aproape toţi oamenii care astăzi îmi sunt dragi mi-au intrat în viaţă prin fereastra Ştiri.Botoşani.Ro. Pentru fiecare dintre ei am fost şi voi fi mereu recunoscătoare. Alţii - mulţi - mi-au rămas în suflet, neîndrăznind niciodată să mă apropii de ei. Căci sunt, da, şi dintre cei care au fost de neatins. Nu m-am simţit vrednică a-i tulbura. Poate atunci când voi ma creşte, când voi mai învăţa ceva despre viaţă. 


Astăzi, călătorind într-un autobuz care se strecura alene pe sub norii îmbufnaţi (o imagine, nu ştiu de ce, care mi-e foarte familiară), mi-a venit în minte un gând nou. Şi gândul s-a aşezat mirat în calea minţii mele, mirat că abia acum am înţeles, deşi totul era atât de evident: mereu, în aceşti ani, mi-a fost teamă că nu voi reuşi să mă ridic la nivelul tău, dragul meu cititor! Am vrut să ştii că scriu pentru tine, să simţi că simt ce vrei de la mine. Nu am reuşit decât rareori acest lucru, dar momentele în care am ştiut că am fost la înălţime mi-au dat aripi. Atunci tu, dragă Cititor, m-ai privit. Atunci m-ai văzut. În clipa de graţie pentru care, da, merită să faci această meserie!


Mulţumesc fiecăruia în parte.  Mulţumesc asemenea şi fiecărui coleg alături de care am lucrat în aceşti ani. Oameni destoinici, care au ştiut că profesia lor este mai presus de vremurile încâlcite pe care le străbatem. A fost o onoare pentru mine să păşim o vreme pe aceleaşi cărări! 


Mulţumesc echipei din spatele Ştirilor, mulţumesc în mod special colaboratorilor, tuturor celor care ne-au încredinţat de-a lungul timpului textele lor preţioase. Le doresc pe mai departe succes şi pagini frumoase!


Ştirilor le doresc viaţă lungă, iar oamenii care duc mai departe povestea să aibă satisfacţii profesionale, curaj, încredere şi gând bun!


Mulţumesc, Ştiri.Botoşani.Ro. M-ai crescut şi mi-ai arătat că se poate! " - FLORENTINA TONIȚĂ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Srilankezii abandonaţi la aeroport au fost concediaţi cu încălcarea gravă a Codului Muncii de către firma din Botoșani

astăzi, 21:21
20

Confecţionerii din Sri Lanka ajunşi în mijlocul unui scandal naţional după ce au fost abandonaţi pe Aeroportul Otopeni au fost concediaţi de patronii fabricii din Botoşani fără a se res...

Botoșani, printre cele mai afectate de secetă județe din țară

astăzi, 20:56
39

Comisiile de evaluare au întocmit până în prezent procese verbale de constatare a pagubelor produse de secetă pe o suprafaţă de 1,3 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane car...

COVID: Au mai rămas 191 de cazuri active în județ și 16 carantinați. Numărul autoizolaților a scăzut ușor

astăzi, 20:23
109

Până joi, 4 iunie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 796 de persoane testate pozitiv cu Covid-19, 555 au fos...