Memoria zilei: Marius Loghin, botoșăneanul care și-a dat viața pentru a salva o alta

Memoria zilei: Marius Loghin, botoșăneanul care și-a dat viața pentru a salva o alta

Cei care îmbrățișează „meseria” de salvator, pun pe primul loc viața. Dar, nu de puține ori, viața celor din jurul lor, indiferent de riscurile pe care și le asumă pentru binele semenilor. Este cazul sublocotenentului Marius Loghin, care a murit în timp ce lupta pentru viața unui tânăr. Astăzi, 17 septembrie, s-au împlinit nouă ani de când eroul a trecut în neființă, însă memoria sa rămâne vie pentru colegi, pentru cei care l-au cunoscut, pentru cei care i-au aflat povestea și i-au urmat exemplul.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj încărcat de emoție cu privire la lipsa fostului plutonier major.

„Suntem datori să nu uităm!

Sublocotenent (p.m) Marius Loghin

Căzut la datorie la data de 17 septembrie 2010.

Sublocotenentul (p.m) Marius Loghin a decedat în data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după împlinirea vârstei de 32 de ani, pe timpul unei misiuni de salvare a unui tânăr, blocat într-un bazin de captare a apei.

Absolvent al Colegiului Național "A.T. Laurian" din Botoșani, sublocotenentul era angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al județului Botoșani din anul 2006.

Pentru faptele de eroism și sacrificarea vieții în misiune, pompierul salvator Marius Loghin a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent”, amintesc reprezentanții ISU Botoșani.

Astăzi, Marius Loghin este, pentru noi, botoșăneanul zilei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Surprize în traficul din Botoșani: o mașină fără șofer a intrat în coliziune cu un alt autoturism

astăzi, 18:18
78

O mașină a ajuns în mijlocul străzii și a provocat un accident, după ce conducătorul auto și, totodată, proprietarul acesteia a uitat să tragă frâna de mână.Incidentul...

Accident în apropiere de OMV. A fost implicat un inspector școlar

astăzi, 18:03
198

Un accident soldat cu rănirea a două persoane a avut loc marți dimineață, pe strada Sucevei din municipiul Botoșani, în zona OMV. Cauza este efectuarea unei manevre fără asigurarea cores...

Două femei din județ au încercat să se sinucidă în aceeași seară. Ambele, prin supradoză de medicamente

astăzi, 17:45
178

Două femei au ajuns, duminică seară, la spital în stare foarte gravă, după ce au încercat să îşi pună capăt zilelor cu medicamente.Ambele cazuri au ajuns la Urgenţe dum...