Răzbunarea lui Moruțan, împotriva coșmarului numit Ucraina!

Răzbunarea lui Moruțan, împotriva coșmarului numit Ucraina!

Într-un meci desfășurat joi, la Ploiești, România a făcut scor cu Ucraina, 3-0, în etapa a doua a preliminariilor Campionatului European U21 2021. Olimpiu Moruțan a deschis scorul în minutul 75, iar dubla lui Adrian Petre a rezolvat finalul partidei.

Pentru fostul jucător al FC Botoșani, partida cu Ucraina a avut o încărcătură emoțională mai specială. În urma cu un an, România U19 juca, tot la Ploiești, meciul decisiv pentru la calificarea la Campionatul European împotriva Ucrainei. Moruțan deschidea atunci scorul, în minutul 77. Acesta avea deja un cartonaș galben, iar celebrarea pe care acesta a ales-o a fost una neinspirată. Acesta și-a scos tricoul și a fost eliminat.

După eliminarea sa, Ucraina a revenit in meci și a înscris, prin Safronov în minutul 84 și Bondar în minutul 92, și astfel au lăsat naționala noastră acasă. După acel meci, Moruțan a fost subiectul principal de discuție, iar nici evoluțiile de la echipa de club din acel moment, FC Botoșani, nu l-au ajutat. Acesta a avut un blocaj emoțional și nu și-a revenit decât după transferul la FCSB.

"Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și au rămas alături de mine în toată perioada de după episodul nefericit de anul trecut, în care am ratat o calificare importantă. Am continuat cu ambiție, încât în acestă seară am reușit să atingem victoria mult dorită. Hai, Romania!" a fost mesajul postat de Moruțan după meci.

Moruțan are cinci meciuri și un gol pentru naționala U21, iar pentru reprezentativa U19 are 7 partide și 4 goluri.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
330

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
563

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
166

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...