LA MULȚI ANI, Marius Croitoru! „Gladiatorul” de la Botoșani împlinește 40 de ani

LA MULȚI ANI, Marius Croitoru! „Gladiatorul” de la Botoșani împlinește 40 de ani

Antrenorul principal al FC Botoșani, Marius Croitoru, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Fostul mijlocaș care a reușit să ajungă cu FC Botoșani în Europa League atât ca jucător, cât și ca antrenor, fiind singurul care a reușit această performanță, împlinește astăzi 40 de ani.

Marius Croitoru se năștea pe 2 octombrie 1980, la Bacău, acolo unde începea drumul lui în fotbal. În 2006 ajungea la FC Vaslui, una dintre forțele fotbalului românesc de atunci. Mai apoi era cumpărat de Steaua. Nu a reușit să se impună la formația lui Becali, care îl ceda sub forma de împrumut la Ceahlăul Piatra-Neamț, după care pleca liber de contract la Bacău, acolo unde cândva începea totul. După un sezon, se transfera la Iași, iar mai apoi pleca în Kazahstan, la Atyrau, aceasta fiind singura lui experiență din străinătate. Revenea apoi în țară, la Astra și FCM Bacău.

Pe 1 iulie 2012 Marius Croitoru semna cu FC Botoșani, iar apoi totul e istorie. Devenea căpitanul echipei, reușea promovarea în prima ligă și califica echipa în Europa League.

In August 2015, după o ceartă cu Leo Grozavu, Croitoru pleca la Poli Timișoara, acolo unde își încheia cariera. Mai apoi, revenea la Botoșani, pe postul de Director Sportiv. Mai apoi, după plecarea lui Liviu Ciubotariu în Liban, era numit antrenor principal.

În primul sezon de antrenorat, Croitoru încheia sezonul regulat pe poziția a 3-a, califica echipa în premieră în Play-Off, încheia campionatul pe locul 4 și ducea echipa până în turul 2 al Europa League, fiind la un pas de un duel cu Mourinho și Tottenham.

Echipa Știri.Botoșan.ro îi urează un călduros "La mulți ani!", multă sănătate și sperăm să aibă parte, alături de formația locală, de cât mai multe performanțe.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bătrân a fost accidentat de o mașină a cărui șofer nu a fost atent la manevra de dat cu spatele

astăzi, 09:30
361

Un bărbat de 79 a fost accidentat grav de o maşină care a ieşit cu spatele dintr-o parcare. Accidentul a avut loc vineri seară în Truşeşti.În momentul în care un autoturis...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (128)

astăzi, 08:29
146

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Cristian Preda este cunoscut ca profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Bucureşti, europarlamentar şi autor d...

Cutremur în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a a avut

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
328

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, la orele 18.20.33.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km E de Brașov, 96km ...