LA MULȚI ANI, Marius Croitoru! „Gladiatorul” de la Botoșani împlinește 40 de ani

LA MULȚI ANI, Marius Croitoru! „Gladiatorul” de la Botoșani împlinește 40 de ani

Antrenorul principal al FC Botoșani, Marius Croitoru, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Fostul mijlocaș care a reușit să ajungă cu FC Botoșani în Europa League atât ca jucător, cât și ca antrenor, fiind singurul care a reușit această performanță, împlinește astăzi 40 de ani.

Marius Croitoru se năștea pe 2 octombrie 1980, la Bacău, acolo unde începea drumul lui în fotbal. În 2006 ajungea la FC Vaslui, una dintre forțele fotbalului românesc de atunci. Mai apoi era cumpărat de Steaua. Nu a reușit să se impună la formația lui Becali, care îl ceda sub forma de împrumut la Ceahlăul Piatra-Neamț, după care pleca liber de contract la Bacău, acolo unde cândva începea totul. După un sezon, se transfera la Iași, iar mai apoi pleca în Kazahstan, la Atyrau, aceasta fiind singura lui experiență din străinătate. Revenea apoi în țară, la Astra și FCM Bacău.

Pe 1 iulie 2012 Marius Croitoru semna cu FC Botoșani, iar apoi totul e istorie. Devenea căpitanul echipei, reușea promovarea în prima ligă și califica echipa în Europa League.

In August 2015, după o ceartă cu Leo Grozavu, Croitoru pleca la Poli Timișoara, acolo unde își încheia cariera. Mai apoi, revenea la Botoșani, pe postul de Director Sportiv. Mai apoi, după plecarea lui Liviu Ciubotariu în Liban, era numit antrenor principal.

În primul sezon de antrenorat, Croitoru încheia sezonul regulat pe poziția a 3-a, califica echipa în premieră în Play-Off, încheia campionatul pe locul 4 și ducea echipa până în turul 2 al Europa League, fiind la un pas de un duel cu Mourinho și Tottenham.

Echipa Știri.Botoșan.ro îi urează un călduros "La mulți ani!", multă sănătate și sperăm să aibă parte, alături de formația locală, de cât mai multe performanțe.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
91

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
55

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...