La mulți ani, Ana Maria Dragut!

La mulți ani, Ana Maria Dragut!


Foto: darabaneni.ro

Ana Maria Dragut s-a născut în data de 24 februarie 1990, în Darabani. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. După ce participă la un turneu zonal cu echipa școlii, este remarcată de către profesorii Liceului cu Program Sportiv Botoșani și în clasa a VIII-a este deja în rândurile sportivilor de la liceul botoșănean.

”A fost cea mai mare satisfacție a carierei mele. În acel moment am simțit că voi putea face pasul spre performanță în handbal”, a declarat sportiva pentru Darabaneni.ro.

Ana Maria are o prestație excelentă la LPS Botoșani și este selecționată în lotul de juniori al echipei României de handbal. Este imediat luată în vizor de către Clubul Sportiv ”Urban” Brașov și din clasa a XI-a se transferă la Brașov, unde și termină liceul. Între timp participă la selecțiile lotului național de juniori. S-a consacrat pe postul de inter dreapta.  După numai un an de zile petrecut la Brașov, Ana Maria Dragut se transferă la clubul moldav HC Roman, unde avea să lucreze sub comanda actualei antrenoare, Alexandrina Soare. 

 Din anul 2008 Ana Maria îmbracă tricoul echipei naționale de tineret. Handbalista are apoi contract cu HC Dunărea Brăila, fiind antrenată de aceeași Alexandrina Soare. A jucat la Campionatul European de Tineret din Ungaria, unde a fost titulară meci de meci, în toate partidele tinerei reprezentative. Apoi a participat în campania de calificare a naționalei de tineret pentru Campionatul Mondial din China. Cu HC Dunărea Brăila, sportiva s-a clasat în liga națională de handbal, competiție încheiată pe locul cinci. La HC Dunărea Brăila a jucat până în 2014, cu excepția anului competițional 2012–2013, când clubul brăilean a împrumutat-o la CSU Neptun Constanța. Între 2014 și 2016 a jucat la CSM Unirea Slobozia, iar din vara anului 2016 este legitimată la HC Zalău.

Este foarte modestă și nu face publică marea sa dorință, aceea de a juca pentru prima reprezentativă a României. Se rezumă în a spune doar: ”Trebuie să muncesc mult mai mult pentru a prinde naționala mare”, mai spune ea pentru Darabaneni.ro. Nu uită de unde a plecat și că a deprins pasiunea pentru handbal de la profesorul din localitatea natală, Vali Dascălu. Este mult prea reținută în cuvinte. Pentru ea, vorbesc doar rezultatele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
332

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5567

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
229

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...