Jucătorii străini din FC Botoșani vor să meargă la familiile lor. Croitoru: „Există posibilitatea să nu se mai poată întoarce”

Jucătorii străini din FC Botoșani vor să meargă la familiile lor. Croitoru: „Există posibilitatea să nu se mai poată întoarce”

Antrenorul FC Botoșani, Marius Croitoru, a declarat la Telekom Sport că unii dintre jucătorii străini de la FC Botoşani, care nu au familiile alături de ei în România, vor să plece la familiile lor cu orice risc. Conducerea clubului aşteaptă decizia UEFA pentru a hotârî ce vor face mai departe.

Coronavirusul i-a speriat pe fotbaliştii străini de la FC Botoşani. Virusul COVID-19 s-a răspândit în toată lumea, după ce a pornit din China, iar străinii de la FC Botoşani vor să plece din România pentru a fi alături de familiile greu încercate. UEFA urmează să organizeze o teleconferinţă prin care să hotărască ce se va întâmpla cu fotbalul în următoarele luni, iar tocmai după aceea vor decide şi cei de la FC Botoşani dacă le dau drumul fotbaliştilor.

„Am hotărât să luăm şi noi o hotărâre după ce se va hotărî marţi. Acea teleconferinţă cu toate federaţiile. Sunt foarte mulţi cu familiile aici şi au hotărât să rămână pe loc, iar cei care nu au familiile, patru-cinci jucători, care vor să plece cu orice risc. Le-am explicat ce presupune plecarea lor peste hotare. Există posibilitatea ca jucătorii care se juc în zonele roşii să nu se mai poată întoarce, iar atunci când o vor face să stea şi 14 zile în carantină”, a spus antrenorul formaţiei botoșănene.

Croitoru a vorbit şi despre ce scenariu ar fi mai convenabil pentru terminarea Ligii 1, în cazul în care va decide să nu se mai joace fotbal deloc în următoarele luni. 

„Noi, din partea superioară, în afară de cei care au o dorinţă enormă de a juca în cupele europene, suntem puţin mai aşezaţi, dar cei de la retrofgradare privesc lucrurile altfel. Ţinând cont de logica 26 de etape tur-retur, mi se pare o idee ok. E o logică pentru că s-au jucat tur-retur 26 de etape, cu 14 echipe,. Sunt de acord doar din acest punct de evdere, mă pun în locul echipelor care-s la retrogardare şi fiecare şi-a făcut calculele ei”, a spus Marius Croitoru, la Telekom Sport.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
95

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
214

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...