Giani Florian, antrenor secund FC Botoşani: `Trebuie să fim realişti`

Vă mulţumeşte acest rezultat de egalitate?

Noi ne-am dorit să câştigăm toate cele trei puncte, aşa cum facem de fiecare dată, dar până la urmă trebuie să ne mulţumit şi cu acest rezultat de egalitate. Până la urmă este un punct obţinut în deplasare în faţa unei formaţii bune din seria noastră, cu jucători care au evoluat prima echipă în ligă I.

Cum a fost jocul?

Am avut o primă repriză bună, în care am reuşit să marcăm şi să ne mai creăm încă câteva ocazii bune de a înscrie, după care am avut o parte secundă mai puţin reuşită decât prima. Dacă în prima repriză, la 1-0, reuşeam să fructificăm măcar una din ocaziile create sunt convins că nu puteam scăpa victoria. Am avut 1-0, am făcut o greşeală în defensivă, care ne-a costat două puncte. Este şi dificil să joci la fel de bine, când ai trei meciuri într-o săptămână şi când trebuie să faci o deplasare de 500 de kilometri.

Nu rezistă jucătorii la un program cu trei meciuri într-o săptămână?

Este dificil pentru că avem mulţi jucători tineri care nu sunt învăţaţi cu un astfel de ritm, cu trei meciuri într-o săptămână. Chiar dacă în Cupa României nu am întâlnit un adversar foarte puternic, meciul tot a fost solicitant, deoarece fiecare echipă, inclusiv Ecologistul Mihai Eminescu, doreşte să meargă cât mai departe. De aceea este considerată şi competiţia surprizelor. În plus, s-a mai acumulat şi oboseala de pe drum. Până la urmă am trecut cu bine de această săptămână, în care am obţinut două victorii şi un rezultat de egalitate. Eu zic că este bine.

Se putea mai mult?

Puteam obţine victoria la Dinamo II, dar în acelaşi trebuie să fim realişti. La fiecare meci, noi ne propunem să obţinem maximul posibil dar nici nu putem emite pretenţii prea mari. Totuşi suntem o echipă tânără, formată în această vară care mai are nevoie de timp. Dacă vom fi pe unul din primele două locuri, în mod cert vom încerca să ne menţinem dar în acelaşi timp trebuie fim realişti.

Ce a lipsit echipei pentru a obţine victoria?

Cred că în primul rând oboseala şi-a spus cuvântul şi nu am mai avut acea prospeţime la mijlocul terenului. Practic nu am mai reuşit să ne impunem jocul la mijlocul terenului.

Sunt jucători cu probleme medicale după acest joc?

Singurul care are probleme este Balaban. Are o problemă la genunchi şi câteva zile va face un tratament antiinflamator şi sperăm ca în scurt timp să reintre în normal cu pregătire. În rest nu ne confruntăm cu foarte mari probleme aşa cum era în sezonul trecut. Acum sunt jucători tineri care se recuperează repede. La jucătorii de 20-31 de ani, intervine acea uzură şi inclusiv recuperarea este mai dificilă.

Urmează Ştiinţa Bacău…

Nu va fi un meci uşor, chiar dacă este o echipă nou promovată. Au avut un start destul de bun de campionat în care au obţinut şapte puncte şi va trebui să tratăm foarte serios acest meci. Ei nu au nimic de pierdut şi vor veni la Botoşani pentru a lua cel puţin un punct. Din câte ştiu, probleme financiare nu au, lotul este destul de valoros şi de aceea meciul nu va fi unul uşor pentru noi. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
11

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
36

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
82

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...